Öyle bir vergiyi ödemesi gereken ödemez, fitatlama ve maliyet kanalýyla sana bana ödetirler..
Ben biraz gerçekçi olacaðým.onlarca yýl insanlar 2.0 motor araba alamadý vergisi yüzünden.sýfýr 1.6 arabalarýn bile vergisi insanlarýn belini büküyordu.
Þahsen mtv nin çok düþük kaldýðýný düþünüyorum.1.6 ve aþaðýsý 15 bin , 1.6 üzeri 30 bin gibi rakamlar olmalý.
Diðer yandan nitelikli konutlar inanýlmaz çoðaldý.bugün aylýk aidatý 2500-3000 aþaðýsýnda sýfýr ev yok gibi büyük þehirlerde.( site içi )
Eve yýlda 50 bin aidat ödüyorsunuz, emlak vergisi 1000-1500 tl.bu da aþýrý orantýsýz kaldý.yýllýk emlak vergisi 3-4 kat artsa, mtv ler eskisi gibi orantýlansa inanýlmaz bir ek vergi kaynaðý oluþur.keza bu 2 vergi tabanýn deðil varlýklý kesime getirelecek vergi artýþý olduðundan akp oylarýný çok ciddi etkilemeyecektir.
Olmaz bence sn sugosu,memleketin ekonomisi doðrudan veya dolaylý inþaat rantýna göbekten baðlý.Akp o cenahý ürkütürse inþaat durur ,bu da pek çok zincir iflasa neden olur.Þu anda reis þimþeði baþýma bela ettim ucuz konut kredisi de veremiyorum diye kara kara düþünüyordur.Hatýrlayýn salgýnýn göbeðinde ortalýk yýkýlýyordu reis ekonomiye cansuyu olarak ucuz konut kredisini açýklamýþtý.Þu anda sistem bu ,iþler canlansýn diyorsan inþaatý canlandýracaksýn,nereye kadar o konu ayrý tabi.
Yeni vergi gelecekse cep telefonu konuþma ücretlerine gelebilir. Saniyesine 1 kuruþ vergi koysanýz inanýlmaz para toplanýr. Türk milleti kadar çok cepte laklak yapan baþka bir millet yoktur herhalde.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Vergi gelecekse dar gelirliye, sabit gelirliye gelmeli. Varliklidan, zenginden vergi almak yakýþmaz bize.
Yer Ýmleri