Taban 28
Headshot 44
Stabilite 35
Faizlerin %15 yapýlmasý tamamen anlamsýz bir hareketti. Yapýlmasý gereken düþük faiz kararý alsan bile kademeli olarak enflasyonun üzerinde reel faiz artýþlarý yapacaðým demekti. Bu kadar basitti.
Bir de madem ekonomi için en kötü kararý(beklenenden düþük faiz artýþý yapýlmasý) alsan bile en azýndan Fed yetkilileri gibi yapabilirlerdi.. Ýnsanlarý, toplum kesimlerini düþük faiz artýþ kararý alacaðýz aman ha dikkat vs. deselerdi bu bile fiyatlamalarý bir derece daha olumlu etkilerdi.
Ancak yapýlabilecek en kötü iletiþimsizlik politikasý uygulandý üstelikte hiçbir halta yaramayan bir artýþ yapýldý. Þimdi ne oldu tahvil piyasasý zaten ölü bu haliyle canlanamaz, krediler kapalýydý devam eder yada çok yüksekten açarlar, yabancý bu faize asla gelmez, adamlar seçimden önce %40 lar olmalý demiþlerdi gelmezler.. Enflasyon 40+ iken politika faizin 15 olacak. Adamlar gülüyorlardýr eminim bize. Velhasýl iþimiz zor..
Ben I.U.Iktisat'tan 1980'de mezun oldum.
Bu ulkede, Mikro ve Makro iktisat mi var.
Enflasyon orani kac mesela.
Hangi veriyle, bu calisma yapilabilir ?
Fiyatlar genel seviyesi nedir nasil bulunur, ihtiyac duyulan veriler nelerdir ?
Tek bir dogru rakam bulamazsiniz.
Bu nedenle ben 30 TL. lik dolar degerini cok ucuz buluyorum.
O yuzden Temmuz sonu itibariyle 28 TL.lik deger bir tahmin degil, temennidir.
Bu sabah Isbank satis fiyati 26.76 TL. idi, 28 TL.ye ne kaldi ki, Temmuz sonunu bulsun.
Burada Tansu Çiller dönemini canlý yaþayan kaç kiþi var hatýrlar bilmiyor ben yeni evli iken kira vermeden basit karnýmý doyurmada zorlandýðými bilirim ilk asgari ücret ile çalýþtýðým dönemde. Onu aratmaz bundan sonra ki
31.12.2016 usd kuru : 3.52
31.12.2002 usd kuru : 1.64
sn. týnaz Türkiye'de ne farklý idi
ki
14 yýlda sadece bu kadar kur deðiþimi olmuþ
mesela dünyada bugünden daha mý fazla dolar bolluðu varmýþ, ülkemizde ki iktidar mý farklý idi , daha önce yüksek teknoloji ürünleri mi üretiyorduk da þimdi mesela tekstile, tarýma geçtik vs vs
benim olaya bakýþ açým bu
30 lira da olur 40 da 100 de ... ama burda bir çok deðiþken devreye giriyor ve hepsi ekonomik deðil
neyse çok da önemli deðil bekleyip göreceðiz
Yer Ýmleri