-

Originally Posted by
EGEDUK
Yaşlı olan annem ve babam, ilk turda oy kullanmaya gitmek istemediler ve oy kullanmadılar.
Bu seçimde oy kullanmaya götüreceğim onları. Bu kez istekliler. [emoji3]

-

Originally Posted by
izmirli_hoca
Bölünmeleri ve temettüleri ile düzeltilmiş EREĞLİ grafiği..

Temettülerle geri alım yapılmış gibi mi hesaplanmış?
-
EREĞLİ nin temettü ve bölünmesi işlenmiş TL grafiği ve BİST100 ederinin grafiği,
kimin işine yararsa..

Taleb olursa, günlük - seanslık datalarını, bölünme katsayılarını, orjinal (seans kapanışları) olarak da gönderebilirim.
-

Originally Posted by
izmirli_hoca
EREĞLİ nin temettü ve bölünmesi işlenmiş TL grafiği ve BİST100 ederinin grafiği,
kimin işine yararsa..
Taleb olursa, günlük - seanslık datalarını, bölünme katsayılarını, orjinal (seans kapanışları) olarak da gönderebilirim.
Temettülerle geri alım yapmış gibi mi hesapladınız?
-

Originally Posted by
Achiles
Temettülerle geri alım yapılmış gibi mi hesaplanmış?
Hesaplamalarda, Temettü, aynen Borsada olduğu gibi BRÜT olarak düşülüyor..
Dolayısı ile temettü rakama dahil olmuş oluyor..Portföy hesaplamalarda kendiliğnden dahil oluyor.
Ancak..
2 türlü hesaplama metodu var.
Redüksiyon, kesilen temettü, "miktar olarak" olabileceği gibi, bir "oran olarak" da geçmişe doğru hesaplattırılabilir.
Bölünmeler zaten oransal.
Miktarda, geçmişe gidildikçe, maliyetler negatife geçeceğinden, şahsen oran kullanmayı tercih ediyorum.
-

Originally Posted by
izmirli_hoca
Hesaplamalarda, Temettü, aynen Borsada olduğu gibi BRÜT olarak düşülüyor..
Dolayısı ile temettü rakama dahil olmuş oluyor..Portföy hesaplamalarda kendiliğnden dahil oluyor.
Ancak..
2 türlü hesaplama metodu var.
Redüksiyon, kesilen temettü, "miktar olarak" olabileceği gibi, bir "oran olarak" da geçmişe doğru hesaplattırılabilir.
Bölünmeler zaten oransal.
Miktarda, geçmişe gidildikçe, maliyetler negatife geçeceğinden, şahsen oran kullanmayı tercih ediyorum.
Ama işte o toplam geri dönüşü tam temsil etmiyor, geçmişi düzeltiyor.
Bist-100 düzeltilmiş temettü bölünme verisi ile Bist Getiri endeksi farkı gibi...
Temettü sistem dışına çıkıyormuş gibi düzeltiyorlar.
-
EREĞLİ nin, Borsamızın yüz akı bir şirketi olduğunu söylemek gerekir... diye düşünüyorum..
Yinede ALTIN a göre değerlendirmek gerekir. (en uygun değer güncelleme metodu bence)
-

Originally Posted by
izmirli_hoca
EREĞLİ nin, Borsamızın yüz akı bir şirketi olduğunu söylemek gerekir... diye düşünüyorum..
Yinede ALTIN a göre değerlendirmek gerekir. (en uygun değer güncelleme metodu bence)
Altının döngüleri var, yanıltıcı olabilir.
Bu grafiği dolar enflasyonundan arındırınca nasıl görülüyor acaba...
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri