Portekizde kelepir tarla bahçe eski köy evi fiyatlarý.!!
https://www.pureportugal.co.uk/properties/
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Eðer engelli ehliyet alýp kullanabilirse %90 altý veriyorlar. %90 ve üzeri bunlar tertibatlý da olsa araç kullanabilecek durumda deðil. Mesela benim bacak ayak hareketleri yok. Elden tertibatlý kullandým beþ sene önce ikinci el Fiat Fiorino aldýk. Sonra sattýk o zaman ucuzdu. Þuan kafamda arabaya kolay nakil için kýzaklý ve beni kaldýracak bir tertibat düþünüyorum. Kamyonet tarzý araçlara kafes içinde kýzak ve vinç koyup naklimi saðlayacam. Yoksa koldaki yýrtýðýn üç sene oldu iyileþeceði yok.
Benim durumum %89 ama aðýr engelli. Yani birinin yardýmý olmadan hayatýmý devam ettiremem. Þuan omzumda yýrtýk var ama kendimi kaldýrabilir yataktan sandalyeye wc ye biri bacaðýmý kaldýrýrsa taþýrým. Kolumdaki yýrtýk þuan öne ve arkaya harekette aðrý yapýyor hatta uyurken bile sabit uyuyorum birde ayaðým bilekten kýrýldý kendi kendine bilek eklemi yerine ana kemiðe eðri kaynadý. Kýrýk beþ sene oldu ve çok kolay kýrýlacak bir yere kaynadý. Beþ yýldýr koruyucu bileklik ve bot kullanýyorum. Aslýnda hýzlý araba yada motor kullananlara uyarým var. Felç olmakla bitmiyor sýkýntý. Engelliler biz sitesinde aðrý çekenlerin çýðlýðýný okuyun. Sadece felçli kalmak aðrýsýz yaþamak bile büyük baþarý.
Yer Ýmleri