Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Erdoðan, Ýsveç'in onaylanmasý için kararý Meclis'e götürecek
![]()
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
[QUOTE=Denizdenizli61;6473992]Deðiþir bu durum, sürdürülemez, baþka tonla sorun çýkar.
Herkese standart zam yapacaklardý misal %35, 22.000 inin altýnda kalanlarýn da katsayýsýný yükselteceklerdi veya derece kýdem vereceklerdi neyse iþte maliye tekniðine göre...
Þu an garip, farklý farklý zamlar yapýldý, oysa enflasyon ayný herkes için. Daha doðrusu elbette enflasyon göreceli herkes için farklý ama, bu kadarlýk maaþ skalasýnda ayný sayýlýr, ha 22.000 ha 32.000..O enflasyonun göreceli olmasý meselesi daha büyük ölçeklerde geçerli.
Bi seçilememe korkusu, ortada olan bir seçim gerçekçi olmayan sözler verilmesine yol açtý, bilinçli olarak yandaþ iþ adamlarýna bedava kredi daðýtmak uðruna yapýlan parasal geniþleme, fýþkýrtýlan enflasyon ayarlarýný bozdu ülkenin. Ama nihayetinde, abarak gubarak yine seçildiler tabi.
Ha enflasyon gerçekten %38 olsa da, o oranda zam yapýlsa yine sorun yok, hatta memurlara çalýþana görece daha da iyileþtirme yapsa bir yere kadar anlarým. Enflasyon %38 deðil ki en az %100 fiyatlar ortada, TUÝK listeleri açýklamayý durdurunca her þeyden azade mi oldu, internet çaðýndayýz, ENAG iþte hesaplýyor çatýr çatýr, o da piyasadan topluyor veriyi.
Sorun son 3 yýldýr enflasyon düþük açýklandýðýndan herkesin alým gücü en az yarý yarýya azaldý reel anlamda. O yüzden memura %50-70 zam yapýyor, o yüzden asgari ücrete görece çok zam yapýyor, o yüzden en düþük memur maaþýný 22.000 e çýkarýyor, o yüzden SGK Baðkur emeklisini 3500 den 5500 e oradan da 7500 e çýkarýyor bakýn toplamý 1 yýlda %100 üzerinde, enflasyonu düþük açýklýyor ama aslýnda kaç olduðunu da biliyor yani.
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyasý.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Aaa öyle demeyin, mecliste þimdi uzun istiþareler neticesinde, uluslararasý iliþkiler, milli menfaatler, kýrmýzý kitap çerçevesinde düþünür taþýnýr özgürce karar verir atanmýþ pardon seçilmiþ milletvekillerimiz. Bi güreþçi, bi futbolcu bi de mafyadan maaþ alan bir araya geldi mi meseleyi en stratejik düzlemde ele alýp kündeye getirir bitti gitti.
Yer Ýmleri