Originally Posted by
Ayasofya 2005
Bir örnek vereyim ABD den. Benim çocukluðumda ABD de iþ yapan nakliyeci bir komþumuz vardý. Bunlar vergi kaçýrmýþ usulsüzlük yapmýþ. Adamlarýn ticari hayatý bitti ve hapse atýldý yýllarca içerde yattý. Adamý bitirdiler. Yine Almanya'da iþ yapan bir Türk firmasý soðutucu sistem kuruyor. Firma iþ yeri ruhsatý olmayan bir yere soðutma sistemi kurduðu için her þeyini kaybetti. Üstüne birde Türkiye'deki varlýklarýný satmak zorunda kaldý bunlar benim gördüðüm örnekler. Bizde ki olanlar ile mukayese edin.
Çok güzel tespit yapmýþsýnýz.
Bizdeki trafik, imar, vergi çözümsüzlüklerin tam da nedeni burada yatýyor.
Biz de deðil soðutucu montajý, ruhsatsýz nükleer santral bile kurulur.
Kanuna göre merkezi yönetim binalarý için yerel yönetimlerden inþaat ruhsat zorunluluðu bile yoktur.
Bizim siyasetçiler (hiç saðý solu, laik-muhafazakar) ayrýt etmeksizin tümünün tek hedefi SÝYASETTEN PARASAL OLARAK NEMALANMAK olduðundan ülkedeki kurum ve iþleyiþin özerk olmasýný istemezler.
Topu, biz kontrol edelim, liyakat yerine bizim dediklerimizi yapacak kiþileri görevlere getirelim derler.
Neden?
Tabiki oy, için, ihale kapmak için, oy karþýlýðý akrabalarý, tanýdýklarý iþe sokmak için, kýsaca çýkar için.
O nedenle CHP de, ÝYÝ Parti de imar aflarýna, EYT lilerin 40-43 yaþýnda emekli edilmesine hayýr oyu kullanamaz.
Halký da çok partili dönemden bu yana bu kültüre alýþtýrdýklarý için ORTADOÐU zihniyeti ile AB ye girmeye çalýþýlýr.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Yer Ýmleri