Viopçulara ne oldu böyle...Kimse kalmadý.
Müzmin bir secbul fanýyýz. Yerim, içerim, saplarým. Ey yatýrýmcý nâdâný terk etmeden yaraný arzulama...DM'den babam sen misin diye sormayýn lütfen. Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi içermez.
Ben yaþlý baþlý adamým, mahkeme filan uðraþamam, 3 e 5 e bakmam satarým evi. Yeni ev sahibi ile muhatap olursun de. Ama bunu cidden yapabilmen lazým.
Þu ortamda bunu söyleyecek kiracýyla muhatap olunmaz, anýnda satarým evimi. Þahsen ben öyle yapacaðým, kiracým %25 te diretirse hiç uðraþmam, satarým evi.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
ben babama ait Ýzmir'deki mülkü sýrf bu nedenle satmak zorunda kaldým. Evi yeni alan kiþi de açýktan ciddi para vererek evi boþalttýrdý ve tadilat yaptýrýp kendi oturdu. Bu süreç 7-8 ay sürdü.
Bu %25 kuralý kiralýk ev piyasasýný mahveder. Detayý düþünülmemiþ bir konu. %25 kira artýþý olacak diye ev sahipleri ya evlerini kiraya vermekten vazgeçecekler, ya da ilk kiralamayý fahiþ fiyatlardan yapmaya çalýþacaklar. Bu konunun maalesef kaz***** olmaz eðer bir kaz***** olacaksa da kiracýlar olmaz.
Evi kiralayan ev sahibi devlete karþý olan vergilerini sorunsuz þekilde ödüyorsa ne kadar fiyata kiraladýðý tamamen kendisinin ve sözleþmesi olan kiracýsýnýn meselesidir. Ortalama kiralama fiyatlarý da serbest piyasa koþullarýnda oluþmalýdýr.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Bankalar ihtiyaç kredisini 50 bin TL'ye düþürdü.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Bizdede ayni kiraci sorunu vardi 2100 istedik 5 yillik eve yok dolandiricymisik bilmem ne hic derdi bitmiyordu konumda izmir bornova allahin dagi degil. En son delirti ev kendi aramizda satis gosterip cikartik 1 yil evde kaldi verdigi tum para yandi gitti. Kendide avukat tut noter vs bize odediginin yarisi kadar masraf yapti. Simdi evi kiraya vermiyom bos tutuyorum malesef iyi davranmayacan gomecen bunu ogrendim.
Yer Ýmleri