Emek vermiþ adamlar saðolsunlar.
Hepsi bir arada tahminlerin.
https://twitter.com/valueinvest0/sta...GqNuh_qWsvx1fA
Emlak fiyatlarýnda gerilemeden bahsediyorlar piyasa durmuþ bunu zamanla daha net görürüz zaten tasarrufun bittiði krediye ulaþýmýn olmadýðý bir ortamda talebin düþmesi kaçýnýlmaz bu saate kadar alan almýþ alamayanin zaten parasý yok demektir Araplar veya Rus Ukrayna gibi dýþarýdan ekstra bir talep gelmezse ülkenin her türlü imkanýnin seferber edildiði beton sanayisi sýkýntýya girer büyüme için gözünün içine baktýðýmýz sektör.
Hangi seramik markalarý daha ucuz diye bakarken Antolia Seramik markasýný gördüm. Türkiye'den Kanada'ya gitmiþ bir giriþimcinin Türkiye'deki fabrikasýymýþ.
https://www.anatolia.com/
Bþr post gördüm.
>>>>>>>>>>>>>>
https://tr.linkedin.com/posts/ilkay-...779159040-Dsyc
Dünyanýn en büyük ebatlý (1.6 m x 3.2 m) seramik üretimi, Türkiye’de ilk olarak 2023 yýlýnýn Nisan ayýnda Ýzmir Aliaða OSB’de Firmamýz ÇELÝK YAPI Proje Ýmalat Montaj. San. ve Tic. A.Þ.’nin ana yüklenicisi olduðu ANATOLIA PORSELEN SERAMÝK A.Þ. tarafýndan yaptýrýlan 195.000 m² kapalý alana sahip üretim tesisinde baþlayacaktýr.
Üretim tesisi ile ilgili özellikler;
1. Türkiye’de bir defada yapýlan en büyük seramik üretim tesisidir.
2. Dünyada inþa edilen en modern ve ileri teknolojiye sahip seramik üretim tesisidir.
3. Endüstri 4.0 tabanlý olarak üretim yapýlacaktýr (Digital üretim tesisi).
4. Üretim tesisi içindeki tüm mobil transfer araçlarý insansýz olup, kendi baþlarýna kodlama ile hareket edecektir.
5. Hammadde elleçleme ve hazýrlýk tesisi tam otomatik ve insansýz olup, dünyada bu teknoloji ile kurulan ilk tesistir.
6. Çatýsýna 22 MW gücünde güneþ paneli sistemi kurulacaktýr ve elektrik enerjisini yenilenebilir kaynaklardan kullanacaktýr.
7. Yeþil Bina standartlarýna göre inþa edilmektedir ve Leed sertifika sahibi olacaktýr.
Yatýrýmcý, Kanada’da yaþayan ve Türk olan ELMAAÐAÇLI Ailesi’dir. Bu modern tesisi ülkemize kazandýran, yatýrým tutarýný Türkiye’den hiç kaynak kullanmadan yurtdýþýndan ülkesine getiren ELMAAÐAÇLI Ailesi’ne teþekkür borçluyuz ve kendileri ile gurur duyuyoruz.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Ayný firma ile ilgili baþka bir haber detay ilgi çekici.
>>>>>>>>
https://www.dha.com.tr/kurumsal/kana...apatti-2212830
...
Kanada, Amerika ve Türkiye’deki 265 bin metrekarelik kapalý alandaki lojistik merkezlerinde yýllýk 20 bin konteyneri aþan seramik ve doðal taþ daðýtýmý ile global pazarda öne çýkan Anatolia, 250 milyon dolarlýk yatýrýmla Ýzmir’de kurduðu tesiste üreteceði porselen plakalarý 2023’ün ikinci çeyreðinde pazara sunmaya hazýrlanýyor. Þirket, büyük ebatlý porselen plakalarýný mutfak ve banyo tezgahlarý, zemin, duvar, dýş mekan, masa, dolap, mobilya kaplamalarý gibi pek çok alanda kullanýlabilir þekilde tasarlayacak.
....
>>>>>>>>>>>
http://euronewsport.com/anatolia-dev...n-gun-sayiyor/
Yatýrým miktarý ile ilgili bir rakam alabilir miyiz?
Þimdiye kadar yapýlan yatýrým miktarý 250 milyon dolar. 200.000 m2 kapalý alan inþaatýnýn hepsini bitirmek üzereyiz. Birinci hattýmýzý Mart ayýnda, diðer iki hattýmýzý 2023 sonunda açmayý planlýyoruz. 2024’e girerken üç hattýmýz ile 10 milyon m2 üzerinde üretim kapasitemiz olacak.
Son teknoloji fýrýn ve üretim hatlarý, tam otomasyon hammadde karýþým tesisi, sürücüsüz taþýma araçlarý, geri dönüþtürülebilir atýk sistemi, çatý üzeri güneþ enerjisi sistemi ve Endüstri 4.0 uygulamalarý ile birlikte sektörün en geliþmiþ örneklerini dünyada ilk kez entegre olarak hayata geçireceðiz.
Yatýrýmýn devamýnda 2025’te üç hat, 2028’de üç hat daha koyarak toplamda üretim bandýmýzý dokuz hatta çýkarmak istiyoruz. Bu yatýrýmlarýda eklediðimizde toplam 400 milyon dolar ile sektördeki en yüksek yatýrýmlardan birini gerçekleþtirmiþ olacaðýz.
Eskiden seramik yokdu, mozaik vardý veya mermer ya da taþ döþemeler vardý, sonra beyaz duvar fayanslarý geldi ama duvarýn yarýsýna kadar döþeniyordu. Sonra tavana kadar seramik oldu. Sonradan yere döþenebilir seramikler çýktý, sonra granit benzeri þeyler çýktý. Sonra iþler ilerledi. En son duvar kaplamalarý olarak dekoratif seramikler çok büyük ebatlarda çýktý.
Satýn adlýðým evde banyoda yerde mozaik vardý, sonradan fark ettim aslýnda seramikmiþ, her seferinde farklý yönde döþedikleri için hazýr fayans olduðunu sonradan fak ettim. Þimdi bir pakete farklý desenler konuluyor ve mermer veya doðal granit imajý veriliyor, bir kaç tane de doðal ahþap desenlisini gördüm.
Kiracý yerdeki ve duvardaki fayanslardan sýkýlmýþ daha modern þeyler istiyor. Boyada renk kolay deðiþiyor ama fayanslarý kaldýrýp tekrar döþemek gerekiyor.
üstad vallahi seni tebrik ederim zarraf titizliðiyle hazýrlanmýþ .. yalnýz bu doktorlarýn hipokratla aralarý olsa da konu ekonomi olunca bu kadar ince ayara kafalarý basmayabilir.. bu þekilde uðraþmam gereken yedi kiracý var verdim benim avukata o ilgileniyor muhatap olmamak en iyisi,, özellikle konu kira rayiciyse hele bu ortamda sahiden kira tespiti yapmak çok zor iþ .. rayici etkileyen çok fazla faktör var ..dur bakayým bu deðiþik formüllerini hatýrlatayým avukata orta yol bulma konusunda faydasý olabilir
Yer Ýmleri