Originally Posted by
Ayasofya 2005
Ka
Kamudaki obezite çözümü çok zor hangi biri hangi birinden vazgeçecek. Kaldý ki siyaset eyt gibi çok ölümcül bir hata yaptý. Yakýnda yine bir seçim var bol keseden vermezse seçim gider verirse ülke daha da kötüye gider. Çoðu adýmda geç kaldýk. Bakalým acý reçeteye daha ne kadar dayanabileceðiz.
Milyonlarca kiþiyi yönetme isteðinin nedenlerini düþünmek lazým.
Batý bu iþleri zamanýnda düþünmüþ çeþitli sistemler geliþtirmiþ. Batý felsefesi No Single Point of Failure þeklinde. Dünyada 3 resmi atom saati var diye biliyorum, 2 tane de yetebilirdi ama birini tamir eder iken diðer ikisinden biri ölümcül risk noktasý olmasýn diye 3 tane yapmýþlar.
Biz Batý'nýn felsefesini anlamadan kopyalýyoruz ezbere uyguluyoruz kendi alternatif felsefemizi de ya unuttuk ya da yeniden geliþtiremiyoruz. Kafamýza göre oralarda deðiþiklik yapýnca da tutarsýz sistemler oluyor.
Þirketler genelde daha iyi yönetiliyor, genelde gizli veya açýk amaçlarý var tüm bileþenler o gizli veya açýk amaca göre þekilleniyor.
Devlet deyince amaç konusunda çok ideoloji var, her birinden bir parça alýnca tutarlý bir sistem ortaya çýkmýyor.
Geçen Ýngiltere Krali taç giymiþti, felsefik olarak Tanrý adýna ülkeyi yönettiði için kutsama vs ler olabiliyor.
Neyse benim de çok hakim olmadýðým ve çok da kafa yormak istemediðim konular.
Kiþi öncelikle kendini düþünmeli, ilk baþta duvardan ses geldi sonra ses kesildi. Yani kiþinin öncelikle kendini düþünmesi bana göre hakdýr, zaten sürekli aklýnýzý kullanýn deniyor. Yanlýþ olan ise kendini düþünmek deyince kýsa vadeli çýkarlar zannediliyor.
Tabi þu da mümkün.
Allahým ben cahil ve aciz bir varlýðým benim için en iyisini sen bilirsin.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yer Ýmleri