bir yurt paydaþý, en konforlu hissettiðim hisse senedi için eþkisözlükte, '' portföyümün ön liberosu '' demiþ , bir baþka yurt paydaþý da '' kale '' tabirini kullanmýþ... güzel.
Al sat deðil de yatýrýmla ilgili olarak;
Mesela ereðli pegasus gibi bir hissede maliyetimden % 40 - 50 aþaðý inse hisse fiyatý , ben artýk eski ben deðilim ki der yýldýz tilbe dinler efkarlanýr, kanatlarýn kafasý*** sola sola kopardý...
Bu hissede %40 -50 yesem , kafam gayet rahat olurdu.
*** þiþelerin aðýzý
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Tüm tahtalar düzeltmesini yaparken endeks bir o kaðýt bir bu kaðýt diyerek düzeltmesiz geldi bu güne kadar. Amacý neydi ki? Düzeltme yapmak ayýp mý günah mý?
Birden aniden olacak ki herkes long da iken hissede iken olacak ki.Hatta üzerine yüzde 7-10 15 aniden 2 gün içinde olacak ki hatta ve hatta oradan gerisin geri yüzde 10 yukarý falan olacak ki.
Borsa gittikçe bir yatýrým alaný olmaktan çýkýyor.Bazý hisseleri borsayý tutma uðruna arþa götürmeleri mi dersin 6 ay boyunca basýlan bir hissenin aman borsa dengelensin diye bir anda hareketlenmesi mi dersin onu tut buna bas bastýðýný deli gibi al tuttuðunu deli gibi sat türü dengesiz hareketler mi dersin ne dersin bilmem ama burasý borsa olmaktan çýkmaya baþladý.Resmen kumarhaneye döndü.Kumarhanede biraz büyük kazandýnýz mý yanýnýza birileri gelir sizi arka odaya bekliyorlar derler hani.Ýþ o raddeye gelmeye baþladý artýk.
Þu gün sasa ve hektsýn yüzde 3-5 yapmasýnýn diðer aðýr top bi ton hissenin ekside olmasýný bana kimse piyasa mantýðý içinde açýklayamaz.
Yer Ýmleri