Felsefe, akýl, din, bir miktar ahlak hepsi ayný kapýya çýkýyor bence. ancak farklý açýlardan ve varsayýmlardan bakýlýyor. Filozoflarýn çoðu eski din adamý. Mesela Aziz Nesin de medrese vs okumuþ diye biliyorum.
Eskiden ateist mantýkda da düþünürdüm artýk zorlanýyorum, öyle ateistim diyerek ateist olunamýyor.
Pareto Optimal diye bir þey var, bir kiþinin bile hakkýný geri götürmeden sistemi ileriye götüremiyorsan o durum Pareto Optimal oluyor. Bazen otoyolun ortasýnda evini terk etmeyen insanlar oluyor.
Sin kaf et bir kiþiyi toplum çýkarý önemli diyebilirsin ama onu neye dayanarak söylediðini açýklamalýsýn.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Hangi kaðýt o. Bundan sonra artýk coin market gibiyiz.fk pd falan önemsiz mevzular.
Hükümetin halk dolara kaçmasýn diye borsa dýþýnda baþka alternatifi yok.Hala süperbono deniyor.Süper borsamýz var iþte.3 ayda yüzde 100 falan yükseliþler hangi süper bono bunla yarýþabilir.2021de hatýrlýyorum her gün 2-3 tane coin duyuyordum ismi cismi nedir ne deðildir þimdi de borsa ayný durumda iþte.bizim ofis de herkes borsa konuþuyor.gelen ler gidenler devamlý tavsiye veriyor.markete girdim çocuk anlýk 10 kademe derinlikli borsa ekraný almýþ telefondan izliyor berbere gittim yanda telefonda borsa açýk bi yandan beni kesiyor falan abi ne alim sen söyle var mý kaðýt diyor.
YILDIZ HOLDÝNG
pladis
Yýldýz Gýda Grubu
Godiva
Besler
Kerevitaþ
Aytaç
Adapazarý Þeker
Yýldýz Gýda Dýþý
ÞOK
Bizim Toptan
G2MEksper
Sun Gayrimenkul
Gözde
Makina Takým
Azmüsebat
Penta
Polinas
Matruþka þirket sistemi diyorum ben buna Analarý Ülker Deðil mi bu þirketlerin ? Þuan hangisi Ülkerin içinde ? Ülker bile Ülker
deðil Pladis. Kerevitaþýn bile piyasa deðeri olmuþ 217 milyon dolar, Þok olmuþ 432 milyon dolar. Eee Ülker 300 milyon dolar süper
vallahi. Yýldýz Holdingmiþ pehhh...
1 Yýl önce yazmýþým hissenin topiðine. Vadelisinden iyi zarar yazmýþtým, O zaman 300 milyon dolarmýþ, 500 milyon dolar olmuþ piyasa deðeri ama benim fikrim pek deðiþmedi . Þu matruþka sistemi olmasa en kötü 5 milyar dolarlýk þirketti bence. YTD.
8 dolarlarý görmüþ þuan, 1.62 Uzun vadeli yatýrýmcýsýný duman etmiþ.![]()
Toplumsal olaylarda kaç kiþiye kaç polis vs düþmesi gerekiyor biliniyor, bir de orantýsýz güç kullanmayýn deniyor.
Hissenin halka açýk kýsmýndaki en büyük kiþisi çok büyük deðil ise uzun vadede pes eder yenisi gelir. Küçüklerin hisse fiyatýný artýrma imkaný yok. Bu þekilde hisse uzun süre baskýlanýr bence.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yer Ýmleri