https://www.hisse.net/topluluk/showt...59#post6449359
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!!
https://www.hisse.net/topluluk/showt...59#post6449359
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Bu karar öncü bir karar gibi.
Bunu destekleyecek enstrüman eksik benim kafamda.
O yüzden yeni birþeyler çýkacak mý bakalým?
Þu an borsa için FF durumu var. Yani durumdan ötürü kur yukarý borsa yukarý, kkm borsaya borsa yukarý gibi türlü senaryo üretilir .
Ama öncü gibi görünen bu kararýn arkasýndan gelecek enstrüman ne olacak? Faizler 40-50% leri bulacak mý?
Mühim olan kýsým bu.
Ýyi pazarlar, öngörüleriniz için tebrikler.
Ortodoks politikalarý destekleyen bir karar.
Zaten kkm ye el atacaklarýný bilmeyen kaldý mý.
Sadece endeks biraz doygun idi.
Sanayiler manayiler dövüzü nakiti olanlar telafi eder.
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Bu kararlarýn uygulanabilirliðinin iki koþulu var. Birincisi bankalar faiz oranlarýný artýrmak zorunda. Bankalara maliyet yüklemesi var yani. Çok aldýnýz biraz verin bakalým dendi.
Ýkincisi dövizi tutmak zorundalar. Dövizi tutamazlarsa birinci koþul yerine getirilemez ya da güdük kalýr..
Ýkisi de borsa için kötü. Düzeltme uzayacak gibi görünüyor.
Teblið dediðin böyle olur. Longcular sevinmiþ, sortcular sevinmiþ, faizciler sevinmiþ, muhtemelen maliyeciler sevinmiþtir. Olan gene bankalara oldu.![]()
Hey gidi Gundi hey , bizim Konak meydandaki gevrekçiler yarým ve çeyrek gevrek satmaya baþladý, gözünaydýn bu günleride gördük , yarým gevrek 5 lira çeyrek 2.5 lira...
Yani. Kkmdeki paranýn bu seviyeden borsaya gelmeyeceðini varsayarsak. Ya banka dusuk faizli tahvil alacak (güya tahvil takasý planlanýyordu, o ihtimal taca çýkmýþ gibi). Ya mevduat faizini yükseltecek (kredi faizleri de yukarý) Ya da daha fazla karþýlýk ayýracak. Her türlü daraltici.
Bir kritik nokta da mudilerin tavrý. Hangi faize razý olacak? Ne kadar döviz talebi oluþacak? Otorite kuru korumaya devam edecek mi?
Kkmye geçmek kolaydý da çýkmak o kadar kolay deðil. Çok belirsizlik var.
Yer Ýmleri