IMF gelsin, bir de bana ziyarete gelsin.
Bizden borç isteyip, borç verdiðimiz adamlara akýl danýþacak deðiliz.
IMF gelsin, bir de bana ziyarete gelsin.
Bizden borç isteyip, borç verdiðimiz adamlara akýl danýþacak deðiliz.
Þu anda Atlas okyanusunda Franklin adý verilen bir kasýrga var. Tahmin edilen rotasýna bakýlýrsa kasýrga ilerleyen günlerde kuzeydoðuya kývrýlýyor....
Bu sene abd topraklarýna ulaþan bir tropikal fýrtýna yada kasýrga yok takip edebildiðim kadarýyla. Geçen sene de fýrtýna ve kasýrgalarýn çoðu ilginç bir þekilde kuzeydoðuya kývrýlýp okyanusta sönümlendi...
Önceden bu kasýrga ve fýrtýnalar karaya yöneliyordu. Abd kasýrgalara müdahale edecek teknoloji geliþtirdi galiba...
Doðal oluþumlara müdahale edilirse, baþka yerden anormallikler ortaya çýkar. Kasýrgalar yýkýp geçiyor ama karaya da binlerce ton su taþýyor. Atmosferi soðutuyor. Ormanlarý sulayýp, gençleþtiriyor...
Þu anda körfezde fýrtýnaya dönüþmesi muhtemel bir atmosferik oluþum var. Fýrtýna dönüþürse nasýl bir rota izleyecek bakalým. Beþ on gün önce yine böyle bir oluþum fýrtýnaya dönüþmüþtü. Rotasý ne kadar kývrýlsa da körfezde mesafe yetmediðinden meksika ve abd sýnýrýnýn olduðu yerde karaya ulaþtý ve kýsa sürede sönümlendi...
Isc 3 4 tavan yapar diye düþündüðümden mütevellit pazartesi sabah gördüðüm yerden yapistiracagim da. Ben ne düþünürsem pala tersini yapýyor. Tavana kadar da vermez herhalde inek. Du bakalým pazartesi ne olacak. Bu arada iscnin vadelisinde pozlar eylul kontratinda mi açýlmýþ aðustosta mi.
Yer Ýmleri