Gundi;
Sürekli hisseler 100 e katladý muhabbetin sýktý kardeþim.Var mý ekstren ana paraný üçe katladýðýný göster millet sussun.Her þey olup bittikten sonra gelip burda katladý demek kolay.Kim parasýný katladý reel enflasyon karþýsýnda.
Ýktidar para piyasalarýný halkýna tek kurtuluþ yolu diye dayatýyor.Bir ara arabalar için böyleydi bir ara ev.Þimdide halka arzlarla ve sonrasýnda tatlý para kazanan borsadan anlamayan küçük yatýrýmcýlarý diðer hisseler yolu ile bataklýða çekmeye çalýþýyor.500 bin üstü bir hisseyi aldýðýn anda -%20 garanti bir iki güne.U30 hissesi ise bu hisse -%5 garanti.Denemesi bedava.Tüm teknik ve temel analiz yeteneklerini üst üste koy ve al.Ýki gün sonra hesaptaki paraya bak.
Bu yüze katlayan hisseler iþte bu yüzden katladý Adel dediðin hisse 5 yýldýr potansiyel barýndýrýyordu.Alýp yaklaþýk bir sene tuttuktan sonra %5 gibi karla ancak sattým.Þimdi roket.Ýçinde kimse var mý yok.E beþyüze katlasa ne fayda.Kumarhanadeki ýþýklar gibi sen elindeki hisseler yerinde sayarken katlayan hisseleri görüp iç çekiyorsun.Vay be bunu tutsaydým þimdi zengindim falan.Öyle bir dava yok.Sen tutsaydýn o katlamayacaktý.
Elimde 8 sene tuttuðum bir hisse vardý yüklü miktarda.Bir akþam telefonum çaldý.Ben falanca otelin sahibi falanca.Bu hisse ile ilgili sizinle görüþebilir miyiz dedi.Lafý uzatmayayým o dönemin hýzlý borsacýlarýndan biri Ýzmir e geldi.Bana sana bir sýr vereyim mi dedi.Elindeyken gitmez gitsede hammallýðýna deðmez dedi.Yýllar sonra aslýnda bana borsa konusunda verilen en iyi öðütlerden biri olduðunu anlýyorum.
Bunun gibi bundan 3 sene önce piyasa betona gömülmüþtü.Burdaki bir Allah ýn kulu 3 sene sonra fiyatlar uçacak 10 tane daire almalýyým dedi mi?Algýlar o dönem öyle bir ayarlandý ki herkes elinde ne gayrimenkul varsa sattý bende dahil.Bak o da roket.Kimde var 10 daire?
Yanisi kardeþim geçmiþe bakýp bu kaðýt 100x yaptý demek abesle iþtigal ve anlamsýz.Var mý 3 ay sonra %50 yapacaðýna inandýðýn hisse onu al 500 bin liralýk 3 ay sonra görüþelim.Boþ iþler bunlar.En nihayetinde kumarhane kazanýr bunu unutma gerçi biliyorsunda iþte nedendir bilinmez burdaki bir çok kiþi ile olmadýk tarrýþmalara giriyorsun.
Yanisi vob da yapmayýn hissede almayýn kardeþim borsa piþmanlýktýr.
Bear_Bull
@BearBull26
Bear_Bull
@BearBull26
Bear_Bull
@BearBull26
Bankacýlýk sistemi tarihten bu yana borç verenlerin ayný anda paralarýný istemeyeceði prensibine dayanýr, modern sistemde ilave olarak merkez bankalarý ve risk yönetim sistemleri var 100 lira sermaye ile 1000 lira yönetebiliyorlar.
Hisselerde de benzer sistem var, insanlar toplu olarak satmaz prensibi var, bir hissede patron ile anlaþtýktan sonra halka açýk kesimin %20 si ile kalanýnýn fiyatýný kolayca ayarlamak mümkün olmasý lazým. MKK kayýtlarýný patronlar yýlda 6 kez isteyebiliyor ve kimlerde yoðunlaþma var görebiliyor.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yer Ýmleri