Originally Posted by
Ayasofya 2005
Benim kayýnço köyde hayvan beslerdi eli tornavida tutar becerirdi köyde tamirat iþleri yaptýðý olurdu aileden. Konya'ya geldi köyü býrakýp. Þuan aylýk en az 150 bin kazanýyor kapý, pencere, dolap, çeþme tesisatý, boya badana, parke vs A dan Z ye her iþi yapýyor. 24 saat çalýþsa yine yoðun çok yüksek paraya iþ yapýyor. Yanýnda yardýmcý olarak çalýþana bulursa 1000 TL veriyor ama bulamýyor. Kýþ sezonu bile yoðunluk var. Çevremde iþsiz mesleði olmayanlara gel bu iþi öðren aylýk 100 bin kazanýrsýn diyorum. Adam asgari ücret ile çalýþýyor bu inþaat tadilat iþlerini öðrenmeye yanaþmýyor. 20 sene sonra sanayiden tut oto tamircisi her türlü tamir tadilat vs çalýþan çoðunluk yabancý olacak böyle giderse. Bizim komple eðitim sistemini deðiþtirmemiz gerekir. Okullar vakit geçirecek yer olmamalý. Þýrnak ziraat fakültesi 6 yýlda kaç mezun vermiþ bakýn. Uygulama hastanesi kliniði olmayan yerlerde diþ hekimliði fakültesi týp fakültesi var.
30 Yýl sonra berber bulamayacaðýz, gerekse artýk bana lâzým olmaz da.
Benim eski bir arkadaþým okuyacak adam deðildi, çocukluðunda Almanyada bunu maden direði (Ne öðretiliyorsa) okuluna/sýnýfýna ayýrmýþlar, oturduðu yer o zamanlar linyit madeni bölgesiydi.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yer Ýmleri