Yıl 2013 eski forum, ibrahim_c olarak yazardım, eski dostlara selam yeniden AYEN'e geri döndüm, gelen haberler iyi bu yaz 2022'nin tekrarı olmaya aday.
Yıl 2013 eski forum, ibrahim_c olarak yazardım, eski dostlara selam yeniden AYEN'e geri döndüm, gelen haberler iyi bu yaz 2022'nin tekrarı olmaya aday.
Hoş geldiniz bogarliyatirim sizin yazılarınızı çok okudum.. eskiden. bu yamula barajının iade edilmesi kârda büyük düşüş yaparmi sizce
Yamula YİD projesiydi ve satış sözleşmesi de programlı üretime özeldi, yani daha çok santral bekçiliği gibi bir fonksiyonu vardı. Dolayısıyla kendisini yıllar önce amorti etmiş bir yatırımdan bahsediyoruz, amortismanı düşülmüş defter değerinde bir ağırlığı kalmamış bir yatırım. Yıllık yaklaşık 8 milyon usd'lik bir eksilme yaratacak, önemsiz diyemeyiz elbette bilançoyu destekleyen bir unsurdu ama neticede geçen zamanla diğer santraller de kendini amorti ettiğinden çok da önemi kalmayan bir haber.
Tşk ederim.. Açıklamalariniz için
Tahtacı Anadoluyatırıma kaptırdığın mal benim. 2023'de benden aldığın malda enflasyona karşı %75 zarardasın. İstersen 10 liraya çak ama sermayene ve yıllarına yazık. Sür yukarı gidelim bu kağıdın değeri min. 2usd.
✦ Mayıs ayında Türkiye’nin toplam elektrik üretimi geçen yılın aynı ayına göre %6,5 azalarak 23.179.560 MWh seviyesine gerçekleşirken, nisan ayına göre %4,5 azaldı. Burada da düşüşün temel sebebi olarak mayıs ayında iş günü sayısının az olması gösterilebilir.
✦ Üretim kompozisyonu açısından bakıldığında, mayıs ayında hidroelektrik kaynakların payı önceki aylarda olduğu gibi artmaya devam etti ve toplam elektrik üretiminin %50’sinden fazlası hidroelektrik santrallerinden sağlandı. Hidroelektriğin toplam üretimdeki payı geçen ayki %47,9 seviyesinden mayıs ayında %50,4’e yükselirken, ithal kömürün payı %9,7’den %4,7’ye geriledi. Bu üretim kaynaklı değişim PTF’nin ay genelinde ortalama 17,57 USD/MWh seviyesine inmesine sebep oldu. Rüzgar kaynaklı üretimin payı ise önceki aya göre hafif azalarak %10,2 seviyesine indi. Diğer taraftan, güneş enerjisinin toplam üretimdeki payı %2,62’den %2,75’e yükseldi.
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Yer İmleri