La hani HSBC satýþý bitince uçacaktýk,
Hani ikili dip vardý ne oldu o iþler?
Neyse hektþ hisselerine kilit vurduk.
Yapacak birþey yok.
Herkese bol kazançlar.
La hani HSBC satýþý bitince uçacaktýk,
Hani ikili dip vardý ne oldu o iþler?
Neyse hektþ hisselerine kilit vurduk.
Yapacak birþey yok.
Herkese bol kazançlar.
Uçacak hali mi var ki uçsun. Eski müdürün anlattýðý hektaþla þimdiki hektaþ arasýnda daðlar kadar fark var. Biz eski anlatýlanlarýn büyüsüne kapýlarak kýsýlýp kaldýk burada. Gerçekleri farkedebilenler geçen sonbaharda terki diyar eylediler. Oyak kendisi bile fiyatlamanýn garipliðini görmüþ olacakki yüklü mal sattý. SASA ile tek farkýmýz onlarýn sahipleri dayanamayýp bizim þirket bu kadar etmez demeye cesaret etti. Bizimkilerde satarak bir anlamda ima etmiþ oldular.
Fiyatýn ve göstergelerin þiþik olduðuna burada herkes hemfikir. Benim kendi açýmdan 2023 te öngöremediðim, kazancýn hala çok düþük kalmasý ve borçlarýn aþýrý artmasý oldu. Borç bu kadar artarken paralarla hangi yatýrýmlar yapýlýyor þahsen ben bilmiyorum. Bu þirketin 2023 te zarar yazacaðýný bilmiyorum kaç kiþi tahmin etti. 2023 te artýk kendi yaðýmýzla kavrulmaya baþlarýz diye düþünmüþtüm ama evdeki hesap çarþýya uymadý. Kazanýlan para finansal giderleri karþýlamýyor ki sürekli yeni borçlar alýnýyor. Görünen o ki en azýndan 2 yýl daha kavrulmak için yað ararýz biz. Ana sektör olan gübre son birkaç yýldýr para mara kazandýrmýyor. Belkide üretimi durdursa zarardan kar yazacak. Faaliyete girdiði söylenen pet mama dan henüz kaydadeðer bir katký geldiðini sanmýyorum. Bizim için esas kritik sektör olan tohumda artýk para kazanýyor olmamýz lazým ama görünüþe bakýlýrsa orada da iþler istenilen hýzda gitmiyor. Özbek tesisinin en iyi ihtimalle bile 2-3 yýldan önce hizmete gireceðini sanmýyorum. Ez cümle iþler istenildiði gibi gitmiyor. Mevcut konjüktürde ferbis arzý da bize çok fayda saðlamaz. Zaten son alýnan 5 milyarlýk yeni borçlanma kararý bir süre daha iþlerin böyle gideceðini gösteriyor. Görünen köy kýlavuz istemez. Buradan en son i gider dediðimiz adam bile sessizce ayrýlýp gitti. Bizde çaresizce bir mucize gerçekleþmesi için bekliyoruz bakalým.
Uçacak kaçacak inanan bekler gibi yazýlarla milleti galeyana getirip alým satým ysptýranlara da bu ceza verilmeli. Onlarýn hesaplarý kontrol edilmeli. Çok kolay. Belki de bazýlarý almýþtýr cezayý, buradan kaçtýklarýný göre. Þikayet eden olmuþmudur.
SERMAYE PÝYASASI KURULU
BÜLTENÝ
2023/72 16/11/2023
A. SUÇ DUYURUSU, ÝDARÝ PARA CEZASI ÝLE DÝÐER YAPTIRIM VE TEDBÝRLER
1. Diðer Yaptýrým, Tedbir ve Ýþlem Yasaklarý
Euro Kapital Yatýrým Ortaklýðý AÞ (EUKYO) ve Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatýrýmlar AÞ (AVTUR) pay piyasalarýnda
gerçekleþtirilen iþlemlerde ve sosyal medyada gerçekleþtirilen paylaþýmlarda 6362 sayýlý Sermaye Piyasasý Kanunu’nun (SPKn)
107/2 maddesinde sayýlan fiilin iþlendiðine dair makul þüphe bulunmasý nedeniyle, SPKn'nun 1 inci maddesi çerçevesinde
yatýrýmcýlarýn hak ve yararlarýnýn korunmasýný teminen, SPKn'nun 128/1-(a) maddesine dayanarak yapay piyasa oluþturmaya
yönelik iþlemlerin engellenmesi amacýyla; SPKn'nun 101/1 maddesi ve V-101.1 sayýlý Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandýrýcýlýðý
Ýncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliði'nin 5/1 ve 6/1 maddeleri uyarýnca; aþaðýdaki tabloda bilgilerine yer verilen kiþiler
hakkýnda 17.11.2023 tarihli iþlemlerden baþlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici iþlem yasaðý uygulanmasýna karar verilmiþtir.
Hissenete bir süre yazmadým. Hissenet yönetimini protesto babýnda. Ama kimin þeyinde desenize.
Bazýlarýnýn hesabýný kapatacak dereceye gelmesi bu yönetimin ayýbýndandýr.
Günde 50 sayfa yorum yazýlan sayfadaki yorum sayýsý, günlük 1 sayfaya düþmüþ.
Keþke forumlarda, sadece pozitif yorumlar deðil, negatif yorumlarda normal karþýlansa.
Negatif yorumlara tukaka muamelesi yapýlmasa.
Ýnþallah 5,5 milyar USD deðerden güzelleme yapanlar, saftýrlar.
Kötü niyetli deðildirler.
Saf olduklarýna inanmak istiyorum.
Acý gerçekler, böyle giydirmeleri gerektiriyor.
Zaman !!!
Efendim, yazdýklarýma itirazý olan var mý ?
Yok sanýrým !!!![]()
Yapsýn bir bedelli yine 50 sayfa yazýlýr
Bir hisse için kaç lira yatýrmamýz gerekiyor diye.
5.5 milyar usd piyasa deðeri nedir ki
Ben burada 15-18 yýl önce 25b $ olan þirketleri örnek verdim
Fiyatý piyasa belirler
1623 yýlýnda bir cins lale 3000 guldene (bugünün parasýyla 1500 dolar) satýlýrken
1637 yýlýnda tek bir lale soðaný 76.000 dolara kadar týrmanýyor.
///
![]()
Yer Ýmleri