http://share.matriksdata.com/shareMa...02091445285831
Son 10 yilin efsanesi...Grafik dolar bazli ve logaritmiktir...
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
hisse 1 dolardan 8 cente gelmiþ, kankasý Sasa 55 centten 6 cente inmiþ. ister misin 8 centten 1 dolar'a yürüsün tekrar.. mesela yani..
12 kati mi artacak yani hem de dolar bazinda...
Su anda 800 mio dolar ise 10 Milyar dola rmi edecek?
Hangi satisla?
Hangi karla?
5 sene önce 50 liralara gittiðinde de ortada o rakamýn karþýlýðý bir kazanç falan yoktu. Sadece hayaller ve beklentiler vardý. Sizde o dönemlerde yazdýðýnýz neredeyse her mesajýnýzda bu stratejiye vurgu yaparak "inananlar kalacak, inanmayanlar gidecek" diye yazýyordunuz. Son 4-5 yýlda evdeki hesap çarþýya uymadýkça gerçekler maalesef tokat gibi vurdu. 5 sene önceki rüzgarý bir daha yakalayabilir mi. Þu anda buna dair bir emare yok. Ha bu olmayacaðý anlamýna gelmez ama bu olacaksa da yeni hayallerle deðil gerçeklerle olur. Artýk yeni hayallerin gerçekleþmesini bekleyecek yatýrýmcý da zor gelir. Orta Asya yatýrýmýný yabancý ortakla falan en kýsa sürede iþletmeye almasý lazým. Yýllardýr emek verdiði, ARGE sine dünya para harcadýðý, insanlarýnda büyük oranda ümit baðladýðý tohum sektöründen artýk kaydadeðer kazanç saðlamasý lazým. Ferbis arzýný artýk ne yapacaksa yapýp oradan gelecek parayla borç yükünü biraz daha hafifletmesi lazým. 5-6 sene önceki borçlanarak yapmaya çalýþtýðý ama baþarýlý olamadýðý agresif büyüme stratejisinden artýk vazgeçti sanýrým. Bundan sonra daha defansif, ayaklarý yere basan, borcunu kazancýyla çevirebilir, düzenli kar edebilen bir þirket olmasý lazým
Aynen, inananlar kaldi.. Inanmayanlar gitti..
Guven zor kazanilir, kolay kaybedilir.
Zaman lazim..
Hem de coook uzun bir zaman..
Kimde var boyle bir sabir?
Herkese kazansin kaybetsin, coook buyuk, paha bicilemez bir ders oldu..tabii ders almak isteyene.
Ben dersimi aldigimi dusunuyorum.
23.06.2025 - 09.07.2025 hareketinin benzeri
21.01.2026 - 06.02.2026 tarihleri arasýnda çiziyor
Ýlk hareketin sonu 5.27 ye kadar gitti
Ýkinci benzer hareket ilki gibi sonuç doðurur mu?
Ne dersin Mersey hocam
Sadece hissiyat; Kesinlikle etkileme veya yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri