Hocam þurda çoðumuzun 3-5 bin lotu belki birkaçýmýzýn 50-100 bin lotu vardýr. Tabiki herkesin parasý kendi çapýnda deðerlidir. Þunu da unutmayalým. Bu þirketin % 55 i Oyaðýn. Bu duruma çare bulunacaksa tabiki hektaþ yönetimi ile birlikte Oyak yönetiminin kafa yormasý lazým. Oyak tek baþýna buraya para enjekte edemez. Ha bedelli yapýlýr. Herkes payý oranýnda katýlýr. Yoksa Oyaðýn ne yapabileceðini en son alým satýmda gördük. Deðerlemeden biraz daha fazla vererek araziyi aldý. Bizde kiracýsý olduk. Bu bir aile þirketi falan olsa batmaktan gerçekten korkardým ama hakim ortak Oyak gibi bir þirket olunca durum farklý.
Mevcut durum hiçte parlak deðil. Borçlar çok hýzlý artýyor. Geçen sene faiz oranlarý düþükken borçtan korkmayalým diye buralarda da çok yazýldý çizildi ama þimdi þartlar çok farklý. Borçlarýn faiz yükü çok arttý. Acilen borç faiz yükünden kurtulmamýz lazým. Ferbis arzý ve 2024 te bir bedelli kaçýnýlmaz görünüyor. 2024 ten itibaren pet mama, tohum vs den gelir saðlayýp bu ciroyu arttýramazsak o zaman biteriz iþte.
son yazýþmalar baya bilgili içerikli güzel olmuþ.
ben bu borç meselesinde özellikle kýsa vade olayýna takýldým. geçen gün tcell bilancosunu okuyorum adamlarda hayvan gibi borç var ama çoðu uzun vadeli ve tabiri caizse þiir gibi borçlarýný çeviriyorlar.
borçla yatýrým yapýlýr hatta þirketler için normali budur, fakat hazýr faizler düþükken ve þirkete güven duyulurken neden uzun vadeli tahviller çýkarmak yerine çok kýsa vadeli borçlar aldý akýl alýr gibi deðil. Finans yönetimi gerçekten beceriksizmiþ bence.
Ýlk 9 ay finansman gideri 2.3 milyar lira ve bunun 1 milyarý 3.çeyrekte olmuþ.
9 aylýk sonuçlara göre geçen yýl pay baþýna kazanç 72 krþ iken dünkü bilançoyla bu rakam 3 kuruþa düþmüþ.
3 kuruþluk hisse lafýný hak etti. Hisse baþý kârýmýz 3 kuruþ.
@111222333: 3 kuruþun 1 kuruþunu temettü daðýtsa, 1 kuruþuna yatýrým yapsa 1 kuruþuyla da borç ödese 2024 Aralýkta içeriz Birþah ayranlarýmýzý Dudullu Bim maðazasý önündeki kaldýrýmda. :D
Yýl içinde bankadan kullanýlan krediler vadeye yayýlýr mesela 6. ayda 2 milyon kredi aldýn 24 ayda odeyeceksýn
Bunun 6 aylýk kýsmý 300 lü hesaplara atýlýr bu kýsa vadeli borçlar hanesine kaydedilir geri kalan 18 aylýk kredi ise gelecek yýllara ait hesaplara atýlýr uzun vade borçlarý olur. 2 ocakta ise 400 lü hesaplar 300 lü hesaplara virman yapýlýp kýsa vadeli borçlara kaydedilir. anladýðým kadarýyla hektaþýn banka kredilerinin büyük kýsmý 300 lü hesaplarda seyrediyor. yinede bi bilançoya bakayým hangi tarihler arasýný kapsýyor yazarým.
ytd
Mahvolan Apaçýk Bir Delil Üzere Mahvolsun
Yaþayan da Apaçýk Bir Delil Üzere Yaþasýn
Yakýnda araba üretim iþine de gireceklermiþ
Oyak çok iyi iþleri olduðu gibi enteresan batýk iþleri de olabiliyor zaman zaman ama hektaþa bir þekilde can suyu vereceklerini düþünüyorum. Too big to fail bir þirket hektaþ. Big olmasýný geçtim devlet için de kritik önemi olan bir yerde duruyor. Bu hengameden bir þekilde çýkar da ne zaman çýkar orasý muamma.
Yer Ýmleri