Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
49,08 10% 2,11 Mr 45,08 / 49,08
23,54 10% 34,43 Mn 20,82 / 23,54
90,20 10% 1,55 Mr 82,00 / 90,20
15,43 9.98% 829,95 Mn 14,04 / 15,43
308,75 9.97% 28,14 Mn 308,75 / 308,75
2.475.017,50 -10% 2,48 Mn 2.475.017,50 / 2.475.017,50
48,60 -10% 168,58 Mn 48,60 / 54,95
6,30 -10% 423,11 Mn 6,30 / 6,99
69,30 -10% 4,21 Mn 69,30 / 76,95
24,30 -10% 9,65 Mn 24,30 / 25,98
3,21 -3.6% 20,81 Mr 3,18 / 3,47
257,00 5.5% 17,82 Mr 241,80 / 260,25
416,25 0.3% 10,35 Mr 414,25 / 424,75
316,00 -1.4% 7,38 Mr 315,25 / 320,25
16,15 1.06% 6,44 Mr 15,83 / 16,78
18,90 -1.77% 442,24 Mn 18,79 / 19,17
76,65 -1.35% 4,78 Mr 76,25 / 78,45
257,00 5.5% 17,82 Mr 241,80 / 260,25
730,50 -2.92% 2,12 Mr 729,00 / 752,50
96,40 1.37% 912,20 Mn 95,35 / 97,15
114,40 -1.8% 232,11 Mn 114,10 / 117,30
30,32 -1.88% 75,68 Mn 30,18 / 31,02
10,31 -5.5% 624,64 Mn 10,12 / 10,69
83,45 -0.71% 292,20 Mn 83,05 / 85,10

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 415/729 ÝlkÝlk ... 315365405413414415416417425465515 ... SonSon
Arama sonucu : 5831 madde; 3,313 - 3,320 arasý.

Konu: HEKTS (Hektaþ Ticaret A.Þ.) Forumu

1. Geçen yýl kayýtlý sermaye tavaný 2027 ye kadar kullanýlmak üzere 8.5 milyara çýkarýlmýþtý. 2023 te bir sermaye arttýrýmý yapýlmadý. Mevcut durumu da dikkate alarak bu sene en azýndan % 100-200 arasý bir bedelli sermaye artýþý yapýlabileceðini düþünüyorum. Baþkada çare görünmüyor zaten. Oyak hakim ortak olsa da, borç sadece Oyaða ait deðil. Bizi kurtarmasýný beklememeliyiz. Hep birlikte herkes payý oranýnda elini taþýn altýna koyacak. Olasý bir bedelliden gelecek para ve hala beceremediðimiz ferbis arzýný yýlýn ilk yarýsýnda becerebilirsek buradan gelecek parayla birlikte mevcut borç yükünü yarý yarýya azaltabiliriz diye düþünüyorum. Bu ikisine destek olarak geçen yýlýn son çeyreðinde bekleyen tahsilatlarýnda artmýþ olmasýný umuyorum. Bu tip atraksiyonlarla bu yýl sonuna kadar toparlanýp borç yükünü 5 milyar civarlarýna çekebilirsek, önümüzdeki sene özellikle tohum sektörününde katkýlarýyla tekrar eski günlere dönülebileceðini düþünüyorum. Hektaþ Asya dan da pek haber alamýyoruz. Ýnþallah oradaki yatýrým ilerliyordur ve süpriz haberler gelir.

Oyak açýsýndan baktýðýmýzda iþin prestij tarafý da var. Birçok yatýrýmcý hakim ortak Oyak diye buraya yatýrým yapýyor. Ayrýca Oyak kendi içinde bir aile þirketi olmayýp binlerce ortaðýnýn haklarýný yönetiyor ve ortaklarýna hesap vermek durumunda. Oyaðýnda bu sektöre önem verdiðini ve ortada býrakmýyacaðýný ve üstüne düþeni yapacaðýný düþünüyorum. Eminim üst kademelerde önümüzdeki süreçte neler yapýlabileceðine dair bu günlerde hararetli toplantýlar yapýlýyor. Geçen senenin aksine bu sene radikal kararlar alýnabileceðini düþünüyorum.

Önümüzde ki süreçte buralardan daha aþaðýya sarkmamamýz ve yönü yukarýya çevirmemiz tamamen gelecek olumlu haber akýþýna baðlý olacak. Ben hala ümidimi kesmedim ve bazen sitemkar yazýlar yazsam da baþkalarýnýn aksine hala ortak olduðum için yazýyorum. Keþke forumda sadece elinde belli oranda hisse olanlarýn o konuya mesaj yazabileceði bir algoritma olsa. Böylece daha saðlýklý bir bilgilendirme ve tartýþma ortamý oluþurdu. Ben dememiþmiydimcilerle uðraþmak zorunda kalmazdýk.

Alýntý Originally Posted by mersey Yazýyý Oku
    Geçen yýl kayýtlý sermaye tavaný 2027 ye kadar kullanýlmak üzere 8.5 milyara çýkarýlmýþtý. 2023 te bir sermaye arttýrýmý yapýlmadý. Mevcut durumu da dikkate alarak bu sene en azýndan % 100-200 arasý bir bedelli sermaye artýþý yapýlabileceðini düþünüyorum. Baþkada çare görünmüyor zaten. Oyak hakim ortak olsa da, borç sadece Oyaða ait deðil. Bizi kurtarmasýný beklememeliyiz. Hep birlikte herkes payý oranýnda elini taþýn altýna koyacak. Olasý bir bedelliden gelecek para ve hala beceremediðimiz ferbis arzýný yýlýn ilk yarýsýnda becerebilirsek buradan gelecek parayla birlikte mevcut borç yükünü yarý yarýya azaltabiliriz diye düþünüyorum. Bu ikisine destek olarak geçen yýlýn son çeyreðinde bekleyen tahsilatlarýnda artmýþ olmasýný umuyorum. Bu tip atraksiyonlarla bu yýl sonuna kadar toparlanýp borç yükünü 5 milyar civarlarýna çekebilirsek, önümüzdeki sene özellikle tohum sektörününde katkýlarýyla tekrar eski günlere dönülebileceðini düþünüyorum. Hektaþ Asya dan da pek haber alamýyoruz. Ýnþallah oradaki yatýrým ilerliyordur ve süpriz haberler gelir.

Oyak açýsýndan baktýðýmýzda iþin prestij tarafý da var. Birçok yatýrýmcý hakim ortak Oyak diye buraya yatýrým yapýyor. Ayrýca Oyak kendi içinde bir aile þirketi olmayýp binlerce ortaðýnýn haklarýný yönetiyor ve ortaklarýna hesap vermek durumunda. Oyaðýnda bu sektöre önem verdiðini ve ortada býrakmýyacaðýný ve üstüne düþeni yapacaðýný düþünüyorum. Eminim üst kademelerde önümüzdeki süreçte neler yapýlabileceðine dair bu günlerde hararetli toplantýlar yapýlýyor. Geçen senenin aksine bu sene radikal kararlar alýnabileceðini düþünüyorum.

Önümüzde ki süreçte buralardan daha aþaðýya sarkmamamýz ve yönü yukarýya çevirmemiz tamamen gelecek olumlu haber akýþýna baðlý olacak. Ben hala ümidimi kesmedim ve bazen sitemkar yazýlar yazsam da baþkalarýnýn aksine hala ortak olduðum için yazýyorum. Keþke forumda sadece elinde belli oranda hisse olanlarýn o konuya mesaj yazabileceði bir algoritma olsa. Böylece daha saðlýklý bir bilgilendirme ve tartýþma ortamý oluþurdu. Ben dememiþmiydimcilerle uðraþmak zorunda kalmazdýk.
    Sadece hissiyat; Kesinlikle etkileme veya yatýrým tavsiyesi deðildir.

3.  Alýntý Originally Posted by delimeli Yazýyý Oku
    Bazen çok komik þeyler yazanlarý görüyorum.

Þirket iflas ediyor...

Þirket batýyor...

Arkadaþlar bu þirket 460 bin üyesi olan Türkiye'nin 3. büyük holdinginin bir þirketidir.

Bu holdingin 300 milyar civarýnda Net Varlýðý vardýr.

Koskoca OYAK bu þirketin batmasýna, isminin lekelenmesine izin verir mi?

Evet þirket Levent Ortakçýer'in hýrsýnýn kurbaný olmuþtur. OYAK Yönetimi uyumuþtur. Olayý farkedememiþtir. Þirket plansýz-programsýz hareket etmiþ, Yönetim de olayýn farkýna varamamýþtýr. Bu yönden kötü bir idarecilik sergilemiþlerdir.

Þu anda þirket finansal zorluklarla boðuþmaktadýr. Gerçek budur.

Ancak siz sanýyormusunuz ki OYAK bu þirketin iflas etmesine, batmasýna izin verebilir?

Bu bir þahýs þirketi deðildir. Yönetimin de hesap vermek zorunda olduðu þirketin yarým milyon sahibi vardýr.

Ne kadar zorluk yaþanýrsa yaþansýn yapýlan yatýrýmlar eninde sonunda tamamlanarak meyvelerini verecektir. Belki þirketin toparlanmasý uzun sürebilir. Bunu zaman gösterecektir.

Þunu da unutmayýn bir defa tarým sektörü Dünya'da hiç ölmeyecek bir sektördür. Diðer sektörler gibi konjonktüre göre sona ermesi söz konusu deðildir.

Zaman zaman bütün þirketler (Koç, Sabancýnýnkiler dahil) yanlýþ idare, ekonomideki konjontürdeki bozulmalar, girdi fiyatlarýndaki kontol edilemeyen artýþlar, pazardaki daralmalar (örneðin bu alanda kovid zamanýnda gübre kullanýmýnýn, ilaçlamanýn, kuraklýðýn yarattýðý talep düþüklüðü vs.) nedeniyle geçici sýkýntýlar yaþayabilir.

Ama bunlarýn ilelebet süreceðinin beklentisi bu sektör için doðru deðildir.

Þu anda Hektaþ (OYAK) dese ki % 200 bedelli sermaye artýrmak istiyorum, yatýrýmcýlarýn çoðunun bu iþe sevinerek onay verebileceðini, katýlacaðýný düþünüyorum.

Deniliyor ki yabancý satýyor. Bu gün gelen 17 Ocak takas verilerine göre (cuma günün rakamýdýr) yabancý payý % 21,11'dir.

Hisse geçen hafta üstüste % 5'ler seviyesinde düþmesine raðmen bu satýþ yabancýlardan gelmemiþtir.

Bir de deniliyor ki biz þu þahsýn dolduruþuna geldik, bize malý pazarladý. O yüzden satamadýk.

Yahu arkadaþlar siz bu kadar safmýsýnýz? Sizin aklýnýz, muhakeme yeteneðiniz yok mu? Ne demek o kiþi beni, bizleri kandýrdý? O yüzden satamadýk.

Herkes para hýrsýna kapýlmýþ, görmek istediði rüyayý görmüþ, malý satmamýþ, þimdi de suçu baþkasýna atarak kendi hatasýný örtmek istiyor.

Zamanýnda satmayýp elinizdeki sermayenizin erimesi bir baþkasýnýn deðil tamamen sizin, benim suçumuz. Bu yüzden bir baþkasýný suçlayamazsýnýz.

Bir de sitede yazý yazan gördüðüm bir kaç kiþi var.

Ellerinde mal yok, ya da minimum miktarda mal var.

Ama maþallah gün içinde en az 5-6 yazý yazarak þirketten bir bok olamayacaðýný söyleyerek güya biz KY'larý korumaya soyunmuþlar.

Ya kardeþim madem bu þirketten bir bok olamayacaðýný düþünüyorsunuz? O zaman bu þirketi niye takip ediyorsunuz? Çekin gidin çok iyi þirketlere yatýrým yapýn.

Yok eðer bu þirket 7 liralara, 5 liralara , 1 liralara gelsin alacaðým hesabý yapýyorsanýz? Eyvallah, gelmesini bekleyin. Ama her dakika gelipte insanlarýn moralini bozacak þeyler yazmayýn.

Aslýnda siz sadece fiyatý düþürmek amacýyla insanlarýn moralini bozmaya, hisselerini sattýrmaya oynuyorsunuz.

Kýsaca kaðýdý manipüle etmeye çalýþýyorsunuz.

Bu yaptýðýnýz suçtur.

Hisse 1 liraya gidemez mi? Tabi ki gidebilir. Ancak siz her dakika fiyat vererek, hisse dibin dibini görecek diyerek piyasayý manipüle etme gayretindesiniz.

Bunu niye her dakika, her saaat, her gün defalarca yazýyorsunuz?

Düþmesini bekliyorsanýz efendice bekleyiniz, malýnýzý alýnýz. Yok almayacaksanýz, sayfaya bir bilgi sunmadan sadece moral bozmaya çalýþarak sayfayý kirletmeyiniz.

Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir. Her koyun kendi bacaðýndan asýlýr. Kimse kimseyi suçlayamaz. Yaþadýklarýnýzýn hepsi DOÐRU ya da YANLIÞ sizin kararýnýzdýr.
    ++++++++++1
    Guzel ifade etmissiniz. Ayni fikirdeyim.
    Elinize saglik.

4.  Alýntý Originally Posted by mersey Yazýyý Oku
    Geçen yýl kayýtlý sermaye tavaný 2027 ye kadar kullanýlmak üzere 8.5 milyara çýkarýlmýþtý. 2023 te bir sermaye arttýrýmý yapýlmadý. Mevcut durumu da dikkate alarak bu sene en azýndan % 100-200 arasý bir bedelli sermaye artýþý yapýlabileceðini düþünüyorum. Baþkada çare görünmüyor zaten. Oyak hakim ortak olsa da, borç sadece Oyaða ait deðil. Bizi kurtarmasýný beklememeliyiz. Hep birlikte herkes payý oranýnda elini taþýn altýna koyacak. Olasý bir bedelliden gelecek para ve hala beceremediðimiz ferbis arzýný yýlýn ilk yarýsýnda becerebilirsek buradan gelecek parayla birlikte mevcut borç yükünü yarý yarýya azaltabiliriz diye düþünüyorum. Bu ikisine destek olarak geçen yýlýn son çeyreðinde bekleyen tahsilatlarýnda artmýþ olmasýný umuyorum. Bu tip atraksiyonlarla bu yýl sonuna kadar toparlanýp borç yükünü 5 milyar civarlarýna çekebilirsek, önümüzdeki sene özellikle tohum sektörününde katkýlarýyla tekrar eski günlere dönülebileceðini düþünüyorum. Hektaþ Asya dan da pek haber alamýyoruz. Ýnþallah oradaki yatýrým ilerliyordur ve süpriz haberler gelir.

Guzel yazi. Sagolun.

5. 3,1 milyar lira deðerinde hisse satan Oyak. Sanýrým siz baþka Oyak’tan bekliyorsunuz bunlarý. Oyak hektaþý bu hisse satýþý ile sýfýr maliyete getirdi. Sermaye 3 olsada 300 olsada Oyak üzerinde bir deðiþim yok. Muhtemelen þirket yine senet satacak.

6.  Alýntý Originally Posted by CAKIR24 Yazýyý Oku
    3,1 milyar lira deðerinde hisse satan Oyak. Sanýrým siz baþka Oyak’tan bekliyorsunuz bunlarý. Oyak hektaþý bu hisse satýþý ile sýfýr maliyete getirdi. Sermaye 3 olsada 300 olsada Oyak üzerinde bir deðiþim yok. Muhtemelen þirket yine senet satacak.
    Valla ben helal olsun diyorum Oyak'a, 51 liradan on milyonlarca lot sattý da biz ayýkamadýk. Oyak'ýn sýkýntýsý Ereðli fabrikasýnýn da cortlamýþ olmasý, 2 yýldýr o da sürünüyor, sanýrým en son zarar yazdý bilançoda. 600 bin üye temettü bekliyor, Ereðli Oyak'ýn amiral gemisi. Ereðli öyle Hektaþ böyle, geriye Çimentolar kalýyor, bildiðim kadarýyla 2 senedir çimento sektörü iyi kar ediyor.

@111222333'ün de daha önce defaatle paylaþtýðý gibi Bist'in gözbebebeklerinden Froto bile hatta ben o hissedeyken Tüpraþ bile 2 yýl süründüðü oldu.

Hasýlat yapýyoruz ama masraflar çok artmýþ, sadece finansal giderler deðil reklam, pazarlama, personel giderleri de müthiþ artmýþ, bakalým nolacak bu filmin sonu.

7.  Alýntý Originally Posted by finans_mt Yazýyý Oku

Sayfa 415/729 ÝlkÝlk ... 315365405413414415416417425465515 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •