Cuma gününden beri yazýlanlarý bu sabah görebildim, mevzu artýk kapanmýþ düþüncesiyle konuyu tekrar açmamak için yazmayým dedim ama konunun kapanmadýðýný görüyorum. O zaman ben de birkaç þey yazayým istedim:
Dudu abi bu baþlýk altýnda pek çok insana çokça faydasý dokunmuþ bir insandýr, ben þahsen kendi adýma bunu düþünüyorum. Herkes nasibinde ne varsa onu alýr.
Dudu abinin yazdýklarýndan al-sat-tut tavsiyesi çýkarmaya çalýþmak yerine "ne düþündü de bu kararý verdi?" sorusunun cevabýný alýrsanýz, kendisinden maksimum faydayý elde etmiþ olursunuz 
Kendisinin al-sat yazdýðýna þimdiye kadar þahit olmadým.
Bazý arkadaþlar istiyorlar ki birilerinin aldýðý hisseyi alayým, baþým aðrýmadan güzel kazançlar elde edeyim. Yok öyle bir dünya arkadaþlar. Bunu yapan arkadaþlarýn varacaðý son er ya da geç hüsrandýr. Bu iþten kazanç elde etmek istiyorsanýz, bu iþi öðrenmek zorundasýnýz. Bunlarla uðraþacak vaktim yok veya anlayamýyorum diyorsanýz bu iþ için kurulmuþ fonlar var, www.tefas.gov.tr adresinden tüm bilgilere ulaþabilirsiniz.
Bir insanýn herhangi bir konuda fikrini almak; konuya baþka bir perspektiften yaklaþabilmek veya fark edemediðiniz detaylarýn varlýðýný kontrol etmek adýna çok faydalýdýr - þahsi kanaatimce. Tam olarak bu sebepten ben de bu baþlýk altýnda fikirlerimi paylaþtým, fikirlerini paylaþan arkadaþlarý okudum. Bu baþlýk altýnda da pek çok kiþiden çokça þey öðrendim. Fakat bu, burada söylenenleri aynen tatbik etmeyi gerektirmiyor.
Ben kendi adýma uzun yýllar edindiði tecrübeleri burada insanlarla paylaþtýðý þeklinde okuyorum Dudu abinin burada bulunmasýný. Kendisinin bana kattýðý þeyler için de teþekkür ederim, Allah razý olsun demiþimdir hep.
Bir de Dudu abinin buraya gelip millete mal kitlediðini ima edenler olmuþ. Arkadaþlar bu baþlýk, BÝST'te iþlem gören paylarýnýn deðeri yaklaþýk 22,5 milyar TL olan bir þirketin baþlýðý. Burayý takip eden insanlara ne ölçekte bir mal "kitleyebileceði"ni düþünüyorsunuz? Bu baþlýðý takip edenlerin(yazanlarýn + üye olup takip edenlerin + misafir olarak takip edenlerin hepsinin) tahta üzerindeki aðýrlýðý nedir sizce? Bir de mal kitlemek istese Twitter'ý vs. mi kullanýr yoksa burayý mý?
Sürekli olarak bazý kullanýcýlar tarafýndan kendisinin yüksek fiyatlardan alým yaptýrarak insanlarý zarara uðrattýðý yazýlýyor. Rica etsem, 40-50 TL'lere giden yolda kendisinin insanlarý alýma yönlendirdiði 1 mesaj burada paylaþabilir misiniz? Ben bilakis sakin olunmasý gerektiðini, bu hareketlerin çok agresif ve saðlýksýz olduðunu, dikkatli olunmasý gerektiðini yazdýðýný çok iyi hatýrlýyorum. Mesajlar arþivde duruyor, açýp bakmanýz sadece biraz zamanýnýzý alýr.
Dudu abinin bir kul olduðunu, yanlýþ düþünceler veya fikirler üretebileceðini, bazý konularda yanýlabileceðini unutmamak lazým(Hz. Dudu tabirini kendisini az-çok tanýmýþ biri olarak mizah öðesi olarak görüyorum). Yatýrým kararý ile ilgili farklý bir karara vardýðýný belirttiðinde neden direkt "kandýrdý" yaftasý vuruluyor? Buradaki suçu önceki düþüncesinin yanlýþ olduðunu veya daha farklý bir düþünceye vardýðýný ifade etmesi mi?
Bir de sýk sýk argo kullanan, bel altý mesajlar paylaþan arkadaþ var. Bunlarý yapýyor sonra da "bakýn bu mesajýmý da silecekler" diyor. Bravo ya nasýl bildin?
Abi öyle þeyler yazýyorsun ki "Dudu'ya muhalif yazdýðým için mesajlarýmý sildiriyorlar" havasý yaratýyorsun burada. Hisse.net mod'larý toplanmýþlar, Dudu'ya muhalefet olursa silelim diye nöbet tutuyorlar?? Son attýðýn 2 video'ya bak. Ýçindekileri buraya yansýtmak zorunda mýsýn? Biz bunlarý görmek zorunda mýyýz? Tut þunlarý içinde salma buraya ya..
Vallahi hayatta en sevmediðim þey bir polemiðe girmek veya baþka bir insanýn savunmasýný yapmak. Fakat býrakmadýnýz gitti abi adamýn yakasýný, kaç haftadýr yazmýyor adam hala sataþmalar var ya. Bu kadar mý sýkýntýnýz var bu adamla? Varsa bu sýkýntýyý gidermenin yeri burasý mý? Bir de yapmamýþ olmasýna raðmen yüksek fiyattan alýma yönlendirdi gibi ifadelerle yapýyorsunuz bunu.
Þahsen kendi adýma kimseden bir çýkar beklemiyorum. "Kazancýma ortak etmediðim kiþiyi zararýmdan mesul tutamam" düþüncesini taþýyorum. Doðrusunun da bu olduðunu düþünüyorum.
Baþýnýzý aðrýttým kusura bakmayýn. Fakat artýk içimdekileri bir nebze de olsa aktarmak istedim buraya.
Karþýlýklý atýþmalarýn bir an evvel son bulmasý ümidiyle.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Saygýlar
"Sonunda zengin olduðunuzda, ilk etapta aradýðýnýz þeyin bu olmadýðýný anlayacaksýnýz. Ama bu baþka bir günün konusu." Naval Ravikant
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri