Originally Posted by
tarik1234
Cfo kumar oynamýþ usd mal alýp satarken tl kredide kalmýþlar
sonuçta cfo kovuldu ama 10 milyar tl borç devam ediyor
dolarbazlý aylýk %5-6 borcu artýyor
...
Þirketin eski Mali Ýþler Direktörü þu anki Genel Müdür Enis Emre Terzi. Kendisi kovulmadý, terfi ettirildi.
Hektaþ hiçbir zaman yatýrýmlardan beklenen gelirleri, yatýrým bütçelerini vs. açýk açýk paylaþmadý. Açýkçasý pek çoðumuzu da heyecanlandýrdý bu durum.
Hektaþ'ýn 1 yýl içerisinde ödenecek mali borç toplamý 13,4 milyar TL iken 2023 cirosu 6 milyar TL.
Normal þartlar altýnda bu ciro ile bu borcu hiçbir kar marjý ile döndüremez - ödeyemez. Ama öte tarafta kasasýnda da 4,6 milyar TL nakdi var.
Bu nakdin önemli kýsmýnýn varlýk satýþý ve yeniden borçlanmalar ile oluþturulduðunu biliyorum ama oransal baktýðýmýzda 2023'te yaptýðý cironun %76'sý kadar nakit var kasasýnda.
Her þeyi ile enteresan, her þeyi ile þahsýna münhasýr bir þirket olmaya devam ediyor Hektaþ.
6,5 ay önce (29.09.2023 tarihinde) þirketin satýþ direktörünün iþine son veriyorsun ve yerine hala bir atama yapmýyorsun??
Þahsi kanaatim, þirket bu yýl borçlarýnda vade dönüþümü yapacak - yapmak zorunda. Bunu da paya dönüþtürülebilir tahvil ile yapacaklar sanýrým.
Güncel faiz oranlarý ile uzun vadeli TL borçlanma akýlcý bir yol deðil. Uzun vadede döviz bazýnda paya dönüþtürülebilir tahviller ile uygun bir ortam yakalanabilir.
Bu gerçekleþene kadar da hisse fiyatýnda baský devam eder gibi geliyor bana.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Saygýlar
"Sonunda zengin olduðunuzda, ilk etapta aradýðýnýz þeyin bu olmadýðýný anlayacaksýnýz. Ama bu baþka bir günün konusu." Naval Ravikant
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri