ulusal30 endeksi yaklaþýk 14-15 ay evvel yukarý yürümeye baþladý, temmuz-ocak arasý 6 ay süren ilk dalga yüzde 140 TL bazýnda getiri yazdý, dolar bazýnda yüzde 130.. sonra 5 ay süren bi düzeltme dalgasu, seçim haftalarýnda 200-günlük ortalamaya kadar test etti, seçim sonuçlanýýnca yeni bir yukarý dalga açýldý ve iki ayda yüzde 70 kadar TL prim yazdý, dolar bazlý ise prim yüzde 30 ile iktifa etti
soldaki son 15 ayý gösteren logaritmik çizimde, haziranla baþlayan son dalganýn henüz güdük olduðu görülüyor, yani yolu var.. aðustosa 7800 gibi baþladý, hemen 8000 üstüne attý, ay boyu genelde short yakýtýý kullandý, ve tatil ayýný 8000-8500 bandýnda tamamladý, yatayda düzeltti diyebiliriz seyrek piyasada.. seyrek piyasa diyorum, zira ben dahil oynaþmaya kalkan herkesi vurdu keskin niþancýlar
lakin bu hafta 4 iþlem günü de 8400 üstünde kalmayý baþardý, aðsutso direncini kýrmýþ gibi davrandý, bütün vadeli poz taþýmalarý da 8400-8550 bandýnda geçirdi- spot endeks olarak.. yukarý ralli yapma ihtimali, buralarý zirve yapýp aþaðý kýrýlmasýndan çok daha güçlü bi ihtimal
ya ralli, ya ölüm
Evet BIST de keskin niþancýlar var. Eðer büyük paranýn karþýsýnda ki ne yönde ise tersi yönde hareket oluyor. Olukta ki su birikecek ve büyük para bunu yutacak. Þuan hükümet de büyük paranýn yanýnda hareket ediyor menfaatleri örtüþüyor. Biri para kazanma derdinde öbürü buradan para çýkýp dövize gitmesin derdinde.
Cücükler borsada
Çakal çukal takýmýda
Kurumsal yatýrýmcýlar da
Varlýk yokluk fonu da
Reis kapital sistemle biraz dirsek temasý ile ecnebiler gelirse altýn vuruþ olur..
Gerçi ev Arabalar satýlmýyormuþ.
Anahtarlarý aracý kurumlara býrakýp kredi ile gelsinler yeniler.
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Deyrizor'da çatýþma! Arap aþiretleri birleþiyor, terör örgütü arkasýna bakmadan kaçýyor: 24 köyü temizlediler
Sen af yolunu tut, baðýþla, uygun olaný emret, bilgisizlere aldýrýþ etme.
Putin-Erdoðan Zirvesi Pazartesi.....putin ilgiçtir Türkiye geliþini 3 defa erteledi....sonunda gelmedi....Erdoðan gidiyor.....bunun arka planýnda darbe korkusu olduðu konuþuluyor....
Yer Ýmleri