Güneybatý Ankara 25.000 lik planlar askýya çýkmýþ, hayýrlý olsun. Baktýðýmýz zaman Hallaçlý doðu kesimi ile Velihimmetli Kuzeybatý kesiminin, Çayýrlý'nýn kuzeyinin geliþme konut alaný olduðu görülüyor ki zaten 2023 imar planýnda da bu þekildeydi. Fevziye, Tulumtaþ ve Hisarlýkaya arasýndaki yerler de geliþme konut alaný olarak belirlenmiþ. Hisarlýkaya'nýn turizm golf alaný olduðunu görüyoruz. Geçtiðimiz hafta da Tulumtaþ, Koparan ve civarý için Bakanlar Kurulu kararý ile kentsel dönüþüm kararý çýkmýþtý. Çalýþmalarýn kararlý bir þekilde devam ettiðini görüyoruz.
Emsal brüt yoðunluða göre 121-250 kiþi/ha yani yaklaþýk tahminen 1.5 emsal olacak.
http://ankarazi.com/guneykent-1-2500...ari-askida/158
Son düzenleme : Toprak16; 03-04-2018 saat: 18:58.
Yeni çýkan Güneybatý Ankara 1/25000 Nazým Ýmar Planý revizyonunu incelediðimizde;
Daha önce Bakanlar Kurulu kararlarýyla yayýmlanmýþ olan Yavuz Sultan Selim, Fevziye, Þehitali, Tulumtaþ 1 ve 2, Koparan ve Hacýlar Kentsel Dönüþüm ve Proje alaný sýnýrlarýný içerdiði,
Bunun yanýnda, Fevziye, Halaçlý, Velihimmetli ve Çayýrlý'da bazý bölgelerin eklendiði,
Hisarlýkaya ve Alagöz'ün bazý bölümlerinin eklendiði görülüyor.
Burada dikkat edilmesi gereken þey, daha önce yayýmlanmýþ olan KDGPA larýnýn da bu Revizyon Ýmar Planýna tabi olduðu, bu alanlarýn Bakanlar Kurulu kararýyla belirlenmiþ olduðu, dolayýsýyla 5000 ve 1000 lik planlarýn da kýsa bir süre içerisinde çýkabileceði hususudur. Bir yýllýk süre içerisinde 5000 lik ve 1000 lik planlarýn yayýnlanmasý muhtemeldir.
Alan ve beklenilen emsal yoðunluðuna göre yapýlan hesap üç aþaðý beþ yukarý 500.000 kiþilik Güneykent Projesi'nin sýnýrlarýný vermektedir. Bu konuda atýlan kararlý adýmlar, bu projenin bir an önce uygulamaya geçirilmek istenildiðine delil teþkil etmektedir. Nitekim belediye baþkaný deðiþikliðinin de projenin akýbeti konusunda bir etkisinin olmadýðý görülmektedir.
Tekrar selamlar. Benim arsam hallaçlý merkezin hemen güney batýsýnda, yeni yapýlacak otoban ile hallaçlý merkezin tam ortasýnda, imara açýlan alanýn sýnýrýnda ve dýþýnda. Kamu hizmet alanlarýnýn biraz altýnda. Sizce ilerleyen zamanlarda projeye dahil olur mu? Ýlgili arkadaþlar lütfen cevap verirse sevinirim. Teþekkürler.
Bence proje sýnýrý olmasý kýymeti için kafi. Zira proje içerisine dahil olan yer kadar proje sýnýrýndaki yerlerde deðerlidir. Þöyle düþünün gölbaþý örencikte toki yapýldý. Toki projesine dahil olmayan yerler ne oldu? Tokiden daha mý az deðerli oldu? Bence daha iyi bile olabilir. Belediye imar dairesine giderek parselinize/tarlanýza sýnýr olan projenin ne olduðunu öðrenin. Sonrasýndada artýk fýrsatýn sizi kovalamasýný bekleyin.
Merhaba arkadaþlar hafta sonu bölgedeydim ve kurulan þantiyeleri ve výzýr výzýr çalýþan iþ makinalarýný görünce heyecanlandým doðrusu. Bildirmek istedim. Belki resmi bir açýklama yada ihale vs olmasada ben bölge halkýndan biri olarak umutluyum doðrusu.
Yer Ýmleri