Bunu resmi olarak yazdýysan, o banka benden o stopajý asla ama asla alamaz. Ýsterseniz yarýn bir Avukata sorun. Bunu asla sizden ömür boyu alamaz. Ben sordum ve bu yüzden emin konuþuyorum. Siz de sorun lütfen.
Bir örnek. TEB in TUA altýn fonunda izahnamede yazýyor. Birebir kopyaladým yazýyý.
Yarýn kendi banka Müþteri Temsilcinize de sorun. Altýn ve Gümüþ TEFAS fonlarýný yýlbaþýna kadar almak sýfýr stopaj istisnasýný kazýmak, ve diðer döviz tabanlý Serbest Eurobond Hisse fonlarýndan kaçmak en doðru strateji bence.
23.12.2020 tarihli ve 31343 sayýlý Resmi Gazete'de yayýmlanan Cumhurbaþkaný Kararý ile belirli türdeki yatýrým fonlarýna iliþkin stopaj oranlarýnda geçici indirim saðlanmýþtýr. Buna göre, 23.12.2020 ile 31.03.2021 tarihleri arasýnda
gerçek kiþi müþterilerimiz tarafýndan satýn alýnacak yatýrým fonlarýnýn (Deðiþken, Karma, Eurobond, Dýþ Borçlanma, Yabancý, Serbest Fonlar ile unvanýnda döviz yazan yatýrým fonlarý hariç olmak üzere) herhangi bir tarihte elden
çýkartýlmasý sýrasýnda elde edilecek gelirlere %0 stopaj uygulanacaktýr. Tüzel kiþi müþterilerimizin elde ettiði gelirlerde hâlihazýrda stopaj oraný %0 olduðundan düzenlemenin bir etkisi bu müþterilerimiz için olmayacaktýr. 22.12.2020 ve
öncesinde satýn alýnmýþ olan fon paylarý 23.12.2020 tarihinden sonra herhangi bir tarihte satýldýðýnda %0 lýk stopaj oraný geçerli deðildir.
https://www.teb.com.tr/UPLOAD/PDF/al...altin-fonu.pdf
Yer Ýmleri