Gönderdiðin grafik bana göre kesinlikle BULLISH. Petrolün yükseliþteki tepesi 120$ ý geceçeðini tekink analize göre söylemek mümkün. Ama bu belki 2025 yýlýnda olabilir. Teknik analizden anlayan birisi baksýn lütfen, ama bana göre bullish. Yani çok daha yukarý gidecek gibi duruyor.
Uranyum ve Petrolde aðýr aðýr baþlayan ve devam eden bir yükseliþ trendi var. Bence Petrol bir daha 65$ lerin altýný kolay kolay göremez. Enerji açýðý var ve bir sürü nükleer santral yeþil enerji salaklýðý yüzünden kapatýldý. Bu açýðý kapatmak mümkün deðil. Bu sebeple enerjideki açýktan dolayý bundan sonra petrolde o seviyler artýk görülmez. Ýmkansýza yakýn bence. Ancak pandem' gibi birþey olup tüm dünya eve kapanýr hayat durur, belki o zaman. Yoksa petrolün üretim maliyet 'de y]kseldi dolar bazýnda. Amerikadaki Shale Oil ve Shale Gas üreten bir sürü firma iflas etti. Daha bugün bile bir firma iflas etti.
Ayrýca Amerika nýn stratejik petrol rezervleri eridi gitti. Yerini doldurmasý için inanýlmaz milyon milyon 500 milyon varil petrol satýn almasý lazým. Yellen petrol fiyatýna üst limit koyacaðýz dedi ama piyasa týnlamadý.
Home heating oil company Maritime Fuels files for bankruptcy
https://atlantic.ctvnews.ca/home-hea...ptcy-1.6650631
Alpine Summit Energy Files for Bankruptcy After Restructuring Efforts Stalled
https://www.wsj.com/articles/alpine-...alled-93af9615
sen temel analiz yolundan gidiyorsun. saygý duyarým tabi de o yoldan kodamanlar, büyük bankalar, milyarderler falan para kazanýr, ky'nýn tek dostu, güvenilir dayanaðý teknik analizdir.
sonuçta temel analiz nedir? kendin gidip olaylarý bizzat yerinde göremeyeceðine göre sahtekar menfaat odaklarýnýn yayýnladýðý sahte raporlara güvenmektir bu bir, ikincisi bir anda olay akýþý tersine dönebilir, endeks dedikodulara göre büyük zigzaglar çizebilir ve tam sen stop olduðunda endeks yukarý gider boþuna yýðýnla para kaybedersin. bu iþlerde para kaybetmemek 1.kuraldýr, çünkü psikolojinin bozulmasý gelecekteki tüm yatýrýmlarýný kötü etkiler.
oysa 36 dolarda alým yapsan stop olma derdin olmaz çünkü günlük hayatýný sarsacak derecede savaþ salgýn vs durumlar olmadýðý sürece daha aþaðý gidemez. ayný þey altýnýn 1700 usd, bistin 6000 puan olmasý durumlarýnda da geçerli. ha diyebilirsin ki 36 dolar 10 senede bir zor geliyor, e petrolden de para kazanmayýver baþka yýðýnla fýrsat var.
O videoda anlatýlanlarýn ana fikri YAS fonlarý deðil.Baþtan sona dikkatlice seyredersiniz ne demek istediðimi daha iyi anlayacaðýnýzý düþünüyorum.
Sonrada bunu seyredin, vaktiniz var ise?
https://www.youtube.com/watch?v=jCVo...nel=HalukTATAR
Ucuz olduðunu biliyorsan ve nerde alacaðýný ve nerde satacaðýný belirlemiþsen her fiyattan alýnýr.
WTI CRUDE için 72$ dan aldým. 100$ a seneye satarým. Baþka da bir beklentim yok. Hedefimi görünce satarým seneye. AES e bakýþ açým böyle. Daha da düþer mi? Belki. Düþerse daha da alýrým. Çünkü bana göre iyi temel açýdan. Aramco nun ve diðer üreticilerin karlarý çok azaldý. Bundan hoþnut olamayan babalar düþüþe fazla izin veremezler.
Yer Ýmleri