ppf ler öyle hurra bir iki firmanýn tahviline , finansman bonosuna veya yapýlandýrýlmýþ finansman aracýna yüklenmez ! riski daðýtýr.
ppf ler öyle hurra bir iki firmanýn tahviline , finansman bonosuna veya yapýlandýrýlmýþ finansman aracýna yüklenmez ! riski daðýtýr.
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
ben eskiden bunu çok sýký araþtýrmýþtým. türkiyede %100 koruma garantisi olan tek menkul kýymet yatýrýmý mevduattaki paranýn 400 bin liralýk kýsmý. 2. sýrada gelen mevduatýn geri kalan kýsmý ve ppf'lerin garanti durumu eþit, ikisinde de devlet iflas veya dolandýrýcýlýk durumunda ele geçirebildiðim herþeyi satýp paranýn ödeyebildiðim kýsmýný ödemekten mesulum diyor kýsaca. ama böyle birþey imar bankasý iflasýndan beri 15 senedir olmadý. bundan sonra olma ihtimali de kafana saksý düþme riskinden düþüktür bence. ha benim 10 milyon dolarým olsa en az yarýsýný isviçrede iyi bir bankaya yatýrýrdým. gezegende ordan daha güvenli yer yok.
AK2 uzun vadeli borçlanma araçlarýnýn neye göre arttýðýný bilen var mý? yabancý deli gibi tahvil alýyor diye bu fonu aldým. Þimdi diyorlar ki faiz artýrýldý fon eksi yazmaya baþlayacak.
faiz artýnca bu fon eksi yazýyorsa son bir aydýr niye rekor kýrdý? neyi kaçýrýyorum ben acaba?
Büyük paranýn ne iþi olur ppf falan...Risk almak istiyorsa direk Güvenilir þirketlerin bonolarýndan oluþan portföy yapar...Hatta içine % bilmem kaçta eurobond serpiþtirir....Kur riskinide minimize eder...
PPF ler benim için kredi kartý ödemesi için boþa çýkan paralarýn kýsa vadeli park yeridir..
Milyon üstü try için en güvenilir iþlem mevduattýr onunda 650k sý garanti kapsamýnda...Dolarýn var ise her þekilde ben dövizi eurobonda gömerim...Öyle de yapýyorum...TRY leri de borsaya gömmüþüm...Son dönem portföyü iyi ayalayamasamda getirisi yine de fena deðil , fonlar gibi dap falan alým paramý sýfýrlamadým a.q.![]()
sigorta 650 binmi olmuþ? doðrudur. aynen benim için de geçici bekleme aracýdýr ppf. misal rpd'yi sattým bistte 8000 üstü kapanýþ alýrsam IPB yaparým, 7500 altý kapanýþ alýrsam RIK yaparým, bu arada kaldýkça þu an ppf devam, ZTL'deyim getirisi fena deðil.
ama büyük parasý olanýn, misal soydan kendine miras kalmýþ ve kendinden de çocuklarýna kalacak tüm serveti riske atmasý yanlýþ bence. burasý türkiye kura müdahale ederler, savaþ çýkar allah korusun siyah kuðunun 50 çeþidi var. portföyünün en az yarýsýný ziraat bankasýnda ya ZTL yapacaksýn, yada mevduat yapacaksýn orada paran 650 bin deðil, 10 milyonun bile olsa tümünün sigortalý sayýldýðýný anlamak için çok zeki olmaya gerek yok.
daha büyük paralarda ise ortadoðu kültüründe bol para kazanýp yükselen insan otomatikmen hýrsýz olarak aalgýlanarak sevilmediði için bir þekilde devletin de hedefi haline gelme ihtimalin olduðundan bir ayaðýn yurtdýþýnda olmalý.
Yer Ýmleri