Cuma günü iki ayrý fona satýþ talimatý verdim. Birisi stopaj kesintisi olan ve kar ile sattýðým. Diðeri stopaj kesintisi yok zarar ile sattýðým. Stopaj kesintisi iadesi hemen mi yoksa daha sonra mý oluyor?
HDA dün - 0.5602% zarar yazdý.
Yani 100 liranýz oldu 99.4398 lira.
Eski deðeri olan 100 liraya dönmesi için takip eden günlerde (hiç zarar gelmeyeceðini varsayarsak) en az 0.5634% kar elde etmesi lazým.
Bugün 0.2553% getiri elde etti.
Kaldý geriye 1.005634 ÷ 1.002553 = 0.3073%
DAS Deniz Portföy Onikinci Serbest (Döviz) Fon
PAL Ak Portföy Altýncý Serbest (Döviz) Fon
OJB QNB Finans Portföy Beþinci Serbest (Döviz) Fon
ILH Ýþ Portföy Birinci Serbest (TL) Fon
BGP Ak Portföy Üçüncü Para Piyasasý (TL) Fonu
Son 1 hafta en fazla para giriþi olan fonlar ilk 5..
Ne içindeyim zamanýn ne de büsbütün dýþýnda; yekpare geniþ bir anýn,parçalanmaz akýþýnda bir garip rüya rengiyle uyuþmuþ gibi her þekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif deðil..
hakikaten inanýlýr gibi deðil. arkadaþ istatistiksel arbitraj fonu zaten karý vade sonu beklentisi ile kitleyip pozisyona giriyor... hakikaten neyi gün gün hesaplýyorsunuz kara geçmesi için þu kadar gerekir falan diye. ka ç kez burada baþka yurt paydaþlarý da ben de yazdým bu konuyu halen ayný düþünce ile istatistiksel arbitraj fonlarýný yorumluyorsunuz. pes yahu
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
boþa yazýyoruz herhalde bi anlamý yok yani burada bilgi vermenin o zaman
mastar eklerinde kaldý bütün fiiller ... ? ha
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Sayýn Lucky Player, bir yanlýþ anlaþýlma oldu sanýrým.
Ben HDA fonu getirisi berbat denince, bu haftaki hareketlerinden yola çýkarak zararýn çok büyük olmadýðýný, olsa bile fon getirisinin bunu rahatlýkla kapatabileceðini göstermek için o iþlemleri yaptým.
Yoksa HDA fonu iki aydýr bende de var. Nasýl iþlediðini, nasýl çalýþtýðýný, nasil bir getiri elde ettiðini gayet iyi biliyorum.
Yer Ýmleri