Originally Posted by
friendly_1980
peki yazýp çizelim..dýþarda fena yaðmur var, bende de bol vakit: )
arkadaþlar benim tavsiyem yatýrým fonlarýna ayýrdýðýnýz parayý dörde bölün.
1/4 bist sabit (deðiþken fon),
1/4 bist al-sat (hisse yoðun fon),
1/4 nasdaq sabit (metaverse/yeni teknolojiler),
1/4 nasdaq al-sat (agresif tematik fonlar).
sabit kýsýmlarý paranýz varsa derhal alýn. yarýn alým emri girin. ona þüphe yok. bir gün sonra siyah kuðu olursa o da þansýnýz birþey diyemem. ama sabit uzun vade aldýðýnýz için niyetiniz en az 5-10 sene tutmak olduðu için dert etmemeniz gerekir.
al-sat kýsýmlarýna gelince analiz gerekiyor. birincisi türkiye faiz kararý haftaya perþembe. yeni TCMB baþkanýnýn sýkýlaþtýrma yani faizi yüksek tutma üzerine 2-3 kez vurgu yapmasý 22 þubat toplantýsýný güvenli hale getiriyor. yine de önceden bir gerginlik olacaktýr, bist gelecek hafta 10 bin olmadan bir satýþ yiyebilir. bugün yatýrýma baþlasam 16-19 þubat civarý 8900'e doðru oluþabilecek bir dip kollardým. bir düþüþ göremezsem de 23 þubatta mutlaka hisse yoðun fonlarý fullerdim. seçimle ilgili risk görmüyorum.
nasdaq'a gelince sabit kýsýmda ya DVT olmalý ya AFT. yada bunlarla tamamen ayný içerikte fonlar olmalý. al-sat içinse malum nasdaq composite endeksi zirveye az kaldý, onda alým yapmak için ya 16212'yi aþmalý, ya da 25 mart FED kararý olumlu gelip ertesi gün yükseliþ baþlamalý. onda sibergüvenlik size uyar. yeþil enerji ve blok zincire siz bulaþmayýn onda destek ve direnç noktalarýnda her ay al-sat yapmak lazým sizi zorlar.
bist 12 bini, nasdaq 25 bini geçtimi tren kaçmýþ oluyor(þimdiki duruma göre. gelecekte þartlar deðiþirse rakamlarýn güncellenmesi lazým). al-sat amaçlý boþta kalan paranýz artýk faizde beklemeli. faizde bekleme disiplininiz olmadan, gerekirse öküzün trene baktýðý gibi yükseliþi izlemeyi öðrenmeden dipten alma sanatýný baþarma þansýnýz hiçbir zaman olmaz.
Yer Ýmleri