Mevduat baþlýðýnda da konuþulmuþtu bu fon ppf ye alternatif falan halbuki izahnamesi açýk türev kaldiraç viop varant ne ararsan var içinde nasýl risk2 oluyor diye soruyorsun kimse cevap yazmýyor
Mevduat baþlýðýnda da konuþulmuþtu bu fon ppf ye alternatif falan halbuki izahnamesi açýk türev kaldiraç viop varant ne ararsan var içinde nasýl risk2 oluyor diye soruyorsun kimse cevap yazmýyor
Kardeþim bir kere her konuda uzun uzun bilirkiþi mesajlarý atmana gerek yok.
Yok spk yok suç yok delil ne anlatýyorsun
Bunlarý yapabileceðimi düþünsem dava açarým zaten. Adamlarýn bunlarý legal olarak kýlýfýna uydurduklarýný, SERBEST fon olduðu için hiç bir hak iddaa edemeyeceðimi bildiðim için adamlara twitter'dan, marka deðerleri üzerinden saldýrmaya çalýþýyorum. Diðer fonlarý yatýrýmlarý zarar görmesin diye mecbur bir açýklama yapmak zorunda kalsýnlar istiyorum. Hýncýmý çýkarmak istiyorum. Burada benzer durumda olan arkadaþlara hem bilgi vermek hem de ortak davranalým istiyorum.
Daha kendin 2 gün önce BHI mý HDA mý diye arada kaldým mesajýný atmamýþ gibi HDA alanlara eðitim vermene gerek yok. En azýndan benim ihtiyacým yok.
Burada 4-5 aklý selim insan var, onlar ayakta tutuyor burayý.
Adam sormuþ HDA sattým, BHI aldým, inþallah o da böyle olmaz diye. Adama bilgi vereceðine nasihat ediyorsun. 20 satýr nasihat yerine 1 satýr "viopda shortu yok dikkatli ol" yazsan 100 kat yararlý olacaksýn.
Diðeri çýkýyor HDA konusu açýn diyor, ya senin yanýnda yüksek sesle muhabbet eden adamý uyarýr gibi uyaracaðýna, okumazsýn, engellersin geçer. Bir arbitraj fonu, etik dýþý bir iþe giriþmiþ, bunu burda konuþmayýp Dolar baþlýðýna mý gidelim
Ne garip cinsler var ya..
Bende de hedef portföyün Hkh fonu var, Hem Yunus Þahin ve Yaþar Yýldýrým faktörü hemde serbest olmayan bir hisse fonu olduðu için tercihim. 6 ayda bir, kýstasýna göre performansýný deðerlendiriyorum, Ve geçmiþ performansýndan memnunum.
Yoksa ayný yöneticilerin yönetiminde serbest hisse fonlarý da var, beðensemde nitelikli yatýrýmcý olmama raðmen benim risk algýmý aþýyor. Normal hisse fonlarda bir hisse %10 u geçmiyor, %5i geçenler %40 i geçmiyor, ayný þirketin farklý hisseleri belli bir yüzdeyi aþamiyor vs gibi kriterler var. Yani minimim 18-20 farklý hisse oluyor mecburen.
Uçaða bindin.
Kokpitte seni daða çarptýracak, denize burun üstü çakacak bütün imkanlar var deðil mi?
Ama pilot (yada havayollarý) sana, ben seni þu þartlarda þu þehre uçuracaðým diyor. Sen de güveniyorsun, pilotu tanýmasan da havayollarýna güveniyorsan biniyorsun.
Serbest fon böyle bir þey iþte. Varant, viop hepsi var, ama þirket ve pilot diyorlar ki "biz robotlarla spot alýp-vadeli satýcaz, düþük riskle size ppf üstü kazandýrýcaz"
Konu budur. Viop kullanmak demek kaldýraçla risk alýnacak demek deðil ki. Spotu karþýlamak için kullanýlýrsa 0 risktir.
Burada durum þu ki, pilot aldý, uçaðý denize çaktý.
Diðer uçaklar výzýr výzýr uçuyorlar senelerdir, böyle bir þey olmadý onlarda. Hatta hedef portföyün kendi daha bir sürü arbitraj fonu var. Buna benzer vaka sayýsý 0
Yer Ýmleri