-

Originally Posted by
Tbey35
My finans merhaba. Bir şey soracağım. Merkez bankasının her gün saat 15.30 da açıkladığı kur. yine o gün için saat 10.00 ile 15.00 arası saat başı kur değerlerinin ortalaması alınarak belirlenir. Yöntem bu. Ancak örneğin 7 Mayıs 2024 tarihinde saat başı kurlara bakıyorum, bunların ortalamasına bakıyorum. Gün içinde saat 15.30 da açıklanan kur değerini tutmuyor. (dolar kurunu alış değeri üzerinden değerlendiriliyor) Konuya bir de siz baksanız.Ben anlamadım.
Merkez Bankası; 1 ABD doları karşılığında, Türk Lirası döviz kurunu şu şekilde belirler
Öncelikle 10.00-15.00 arasında her saat başı, bankalararası döviz piyasasında 1 ABD doları karşılığında Türk lirasına kotasyon* veren bankaların alım ve satım fiyat ortalamasını alır.
Ortaya çıkan bu 6 değerin de ortalamasını alarak bir "orta değer" tespit eder.
Orta değere iskonto ve prim uygulayarak alış ve satış kurlarını belirler.
10.00: 1’inci Ortalama
11.00: 2’nci Ortalama
12.00: 3’üncü Ortalama
13.00: 4’üncü Ortalama
14.00: 5’inci Ortalama
15.00: 6’ncı Ortalama
Yani saat başı kurların orta değerine iskonto yada prim uygulayabiliyor. Fark muhtemelen bundan kaynaklıdır.
-

Originally Posted by
myfinans
Merkez Bankası; 1 ABD doları karşılığında, Türk Lirası döviz kurunu şu şekilde belirler
Öncelikle 10.00-15.00 arasında her saat başı, bankalararası döviz piyasasında 1 ABD doları karşılığında Türk lirasına kotasyon* veren bankaların alım ve satım fiyat ortalamasını alır.
Ortaya çıkan bu 6 değerin de ortalamasını alarak bir "orta değer" tespit eder.
Orta değere iskonto ve prim uygulayarak alış ve satış kurlarını belirler.
10.00: 1’inci Ortalama
11.00: 2’nci Ortalama
12.00: 3’üncü Ortalama
13.00: 4’üncü Ortalama
14.00: 5’inci Ortalama
15.00: 6’ncı Ortalama
Yani saat başı kurların orta değerine iskonto yada prim uygulayabiliyor. Fark muhtemelen bundan kaynaklıdır.
Teşekkürler. Evet kilit ifade " iskonto ve prim " olmalı. Çünkü normal olarak ortalama tutmuyor. Gerçi bu iskonto ve prim neye göre uygulanıyorsa bildiğimiz yok.
-

Originally Posted by
paramanya
Ppfler düşmüş yine TL ref.mi düştü
TL ref 47.95 .bugünde düşük getirecek.
-

Originally Posted by
paramanya
TL ref 47.95 .bugünde düşük getirecek.
E o kadar depo ihalesi yapılmış bugün 200 milyar tl, sırf faiz düşmesin diye. Ona rağmen mi düşmüş yine? Veya etkisi yarın mı olur? Çünkü tekrar %53 mertebeleri hedefleniyor deniyordu.
-

Originally Posted by
lunatic
E o kadar depo ihalesi yapılmış bugün 200 milyar tl, sırf faiz düşmesin diye. Ona rağmen mi düşmüş yine? Veya etkisi yarın mı olur? Çünkü tekrar %53 mertebeleri hedefleniyor deniyordu.
Dünkü 49.15benimki 53.2 getirdi.
Bugün 47.95 52 civarı olur herhalde yarın.
-
Paralar faizde de erimeye devam ediyor maalesef.
Gerçek enflasyona yaklaşamıyor bile.
-

Originally Posted by
myfinans
Paralar faizde de erimeye devam ediyor maalesef.
Gerçek enflasyona yaklaşamıyor bile.
Bankalar birer ikişer puan indirmeye başladılar üstelik. Hızlanarak devam edecek gibi geliyor.
-

Originally Posted by
ActuallyMelik
Bankalar birer ikişer puan indirmeye başladılar üstelik. Hızlanarak devam edecek gibi geliyor.
Yakın bir zamanda politika faizi de inecek zaten.
Tuhaf bir hale geldik .
Dün haberi vardı
İstanbulda 730 TL'ye satılan burger menü
Düseldorfta 10 euroymuş.
Ülkenin avrupaya göre bile nasıl pahalılaştığını gösteriyor bu.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri