bütün olumsuz haberler bitse de endeks takar bu defa... batıda veya ABD de endexler noel rallisine girdiler. bizimkisi hadi noeli kutlamaz bayram rallisi veremez mi...
sosyal medya i... leri sapkınları mı demeliydik, son hızla ALARKa giydirirken gerçekten tutar olup olmadığını bilmeden sürekli niçin kötüler bir insan belki de mahluk diyelim ola ki insanlık sıfatlarını kaybetmiştir...
Sandıklıda arazi fiyatlarını bilmiyorum ama ona yakın yerlerde arazi fiyatları uçuk durumda... neredeyse ALARKın aldığı sera fiyatlarına çıplak araziler satmaya çalışıyor sevgili halkımız... bu fiyatlardan değişim duymasam da artık fiyatlar geri gelmeyecek... YEOTEK kuş uçmaz kervan geçmez bazı kıraç yerlerde geçen yıl metrekaresi 30 liradan güneş paneli yapmak için yer aldı. o döenemde yuh dedim ama şimdi bu fiyatlar bir şekilde 2-3 misli olmuş. alan var mı varmış... alan salak mı bilmem ama piyasanın her yerinde anomali var... işte ALARKın bu aldığı seralar ve sera yapılabilecek tarlalar bu mahlukata göre holdingin içini boşaltmakmış. doğrudur RİVA, Tuzla, Antalya, Maslak vs de yer alan araziler holdingin içini boşaltmış 5 para etmez yerler...kendi adıma Holdingin sadece arazileri bugünkü özvarlıklarından yüksek fiyatlanabilir diye düşünüyorum.
şirket borçsuz, nakit zengini, özkaynaklarından yatırım yapıyor birileri sürekli şirketi kötülüyor. sadece şirketi kötüleyen hesaplar açılmış. bu durum normalde olsa gülüp geçilecek bir durum ama 24 saat şirket hakkında olumsuz değerlendirmelerin arttığı bir zamanlama bana çağdaş zamanlamaları hatırlatıyor...
sn FT 2 dün yatırım şirketi ile ilgili güzel bir eleştiri yaptı. doğru ise yani başka şekilde sermaye piyasalarına yatırım yapılabiliyor ise bu şirket fazlalıktır. ama şirketsiz olmuyor ise geç kalınmıştır diye düşünüyorum. ya da seçimden sonra müthiş bir karlılık da buradan gelebilir ( seçim sonrası her şey netleşeceği için ekonomik program nedeniyle en azından yabancı sermayenin ilgisi artacağı için alınan ya da alınacak blue chiplerin fiyatları uçabilir)....
CENALdeki bakımlar ile ilgili problem fazlalaşmaya başladı. ikide bir patlak, çatlak ya da bir arıza... ve bu arızalar pek de kısa sürmüyor. bir kaç gündür devam eden arıza bugün 13 itibariyle bitecekmiş piyasa mesaj sistemine gönderilen bilgide ama bakalım... asli iş önemli ve bir şekilde yetersizlik var ise giderilmeli...
şirket büyük ortakları problemli... kimisi yatırımları eline yüzüne bulaştırır ve çözüm üretmeye çalıştığı her durum biz küçük ortakların aleyhine olur ( mesela hisselere bir bankanın tedbiri hop gümmmm, hisseleri kurulan başka holdinge devir hop gümmmm, bir kısmını satalım hop gümmmm. olmadı daha satalım işletme sermayesi lazım hop gümmmm... diğeri halka açıklığı artıracakmış hop gümmmm...
ablalarım abilerim gidin işinize. normal zamanlar olsa bu yaptıklarınızhazmedilebilir ama şimdi midemize oturuyor... zaten SPK kıldan tüyden her şeye arz izni vererek piyasayı vampir gibi emdirdi... normalde BİSTte yabancı da kalmadığı için olan parayı kuruttuğunuzda olan yatırımcılara oluyor ve bi daha tövbeeeee diye
https://www.youtube.com/watch?v=YfGETWOypGA
devam ettiriyor... yoksa hisse özvarlıkları bu rakamlarla bile üzerine 1 yıllık karı ile satın alınmış oluyor... yani şirketin FKsı 2-3 değil 1den az hale geliyor... bir zamanlar bazı yatırım ortaklıkları 50 kuruşa alındı ve aynı yıl 5 lira temettü vermişlerdi... iyi de bizde zaten para kalmadı şimdi Flamingolar gelecek ve 1 koyup 5 alacaklar biz de sermayeyi nasıl tükettik ah vah tövbe deyip duracağız...
YTD

...
Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri