Herkesin yatýrým þekline tabi ki saygý duyarak yazýyorum, Beðendiðim hisseye 7 sene yatýrým yaparým. Þu ana kadar yaptýðýnýz yatýrýmýn ile ne kadar kayba uðradýðýnýza ne kadar zarar ettiðinize deðil, alacaðýnýz hisselerin ( Paçal ) ne kadar ucuz olacaðýna ve 5 - 7 sene sonra ne kadar getiri sunacaðýna odaklanýn derim. Tabi ki Bunu yapabilmek için saðlam bir araþtýrma yapmýþ olmanýz yaptýðýnýz seçime inanmýþ olmanýz ve çelik gibi sinirlerinizin olmasý gerek. Bunlarý yaptýysaniz kendi analizlerinize inanýyorsanýz, Elinizdeki veriler size ne diyorsa ona göre hareket edin. Deli gibi düþerken topladýðým hisseler bana en çok kar getirenler olmuþtur. 5 yýldýr EGeen 2 yýldýr Ttrak alýrým ( Trade de yaparým ) artýk Alark hedefimde . Alark Hissesini satan birini hayal edin bunu nasýl ve kaç paradan yerine koyacaklarýný düþünerek ne kadar geriliyorlardýr. Size garip gelecek belki ama keþke 5000 TL olsa da alsam demelisiniz. Yani Buradaki tek gerçek alým yaparken kullandýðýnýz verilerinize olan inancýnýz yaptýðýnýz analizlere olan güven. Ben naçizane tablomu paylaþayým bir inceleyin derim. Ýyi bir bilançosu olan beklentili bir hisse Para ile takas ediliyor ise Satan riski alýr. TL ye tamah eden beraberinde enflasyonu ve diðer riskleri de alýr. Hava olumluya döndüðünde ise Hisse bulmak zordur. O yüzden yedekte daima Nakit Likit olmalý.

Dip NoT : 12 aylýk ve I.Qtr 2024 verileri tahminidir ve Temettü oranlarý 2023 baz alýnarak
yapýlmýþtýr. Hatalý veya eksik bir veri görürseniz bana da haber verin iyilik yapmýþ
olursunuz teþekkürler ve saygýlar,

Originally Posted by
shichinin
Efenim, sizin yatýrým tarzýnýzý eleþtirmek benim haddime deðil. Paylaþýmým eleþtiri amaçlý deðildi. Yanlýþ anlaþýldý ise kusura
bakmayýn. Yoruma açýk olmayan, sabit veriler paylaþtýklarým. Sizin maliyetiniz 0 TL olabileceði gibi, verdiðim örnek gereði
tam 1 yýl önce hisseyi almýþ olan bir yatýrýmcýnýn varlýðý da bir realitedir.
Yýllardýr hisseyi taþýyan bir yatýrýmcýyý son 12 ayda yaþanan dolar bazlý %35 lik geri çekilme rahatsýz etmeyebileceði gibi, bu geri çekilmeyi iliklerine kadar yaþamýþ yatýrýmcýlarýn isyaný, hisse son 5 senede mükemmel performans gösterdiði için gözardý edilmemeli. Özellikle de bu düþüþün þirketin yaptýðý iþleri, planlarý, yatýrýmlarý, kârý, kasasýndaki parasý ile alakasý yoksa.
Hisse yatýrýmcýlýðýný bir yolculuk olarak tanýmlarsak, A noktasýndan B noktasýna giderken X1,X2 ve X3 anlarýnda trene binmiþ yatýrýmcýlarýn deneyimleri farklý olacaktýr.
Deðeri tabana yayýlmýþ günler dilerim.
Son düzenleme : Baygeorge; 20-12-2023 saat: 21:23.
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
Yer Ýmleri