") Bu Teblið hükümlerine göre ortaklýklarýn gerialým yapabilmesi için genel kurulun yönetim kurulunu yetkilendirmesiesastýr. Söz
konusu yetki, yönetim kurulu tarafýndan hazýrlanan geri alým programýnýn genel kurul toplantýsýnda onaylanmasý suretiyle verilir"
") Paylarý borsada iþlem gören ortaklýklar, yakýn ve ciddi bir kayýptan kaçýnmak amacýyla genel kurulun yetkilendirmeye iliþkin kararý olmadan
yönetim kurulu kararýyla da, bu Tebliðin 12 nci maddesindeki kamuyu aydýnlatmaya iliþkin yükümlülüklere uymak þartýyla geri alým yapabilir. Baðlý
ortaklýklar, ana ortaklýðýn paylarýnda geri alým yapabilmek için bu istisnadan yararlanamaz. Genel kurulca onaylanmýþ bir geri alým programý olmadan
yönetim kurulunun yakýn ve ciddi bir kayýptan kaçýnmak amacýyla aldýðý gerialým kararý yapýlacak ilk genel kurul toplantýsýna kadar geçerlidir.
(5) Ortaklýk paylarýnýn günlük aðýrlýklý ortalama fiyatýnýn yönetim kurulu karar tarihinden öncekison bir ayda,
a) Nominal deðerinin altýnda seyretmesi veya
b) Yüzde yirminin üzerinde deðer kaybetmesi,
durumlarýnda yakýn ve ciddi bir kaybýn varlýðý kabuledilir.
(6) Beþinci fýkrada belirtilen haller dýþýnda yönetim kurulu kararý ile geri alým yapýlabilmesi için, ortaklýk tarafýndan iþlem öncesinde Kurulun
onayýnýn alýnmasý gereklidir"
yani neymiþ Kararýn Genel Kurulca alýnmasý gerekirmiþ... Genel Kurulda satýþý yapan ortaklarýn hisse oraný kaç? sizce yönetim kurulundan ya da Genel Kuruldan böyle bir karar çýkar mý?
bakýn yapýlýr deðil yapýlabilir... kim onaylayacak yönetim kurulu üyeleri onlar kim hisse satanlar... sizce hakim ortaklar dýþýnda bir yönetim kurulu oluþsa bile ki bizde böyle deðil, hakim ortaðýn istemediði bir karar alýnabilir mi?
lütfen abesle iþtigal etmek yerine gerçeklerden kopmadan mantýk çerçevesinde düþünelim...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri