Originally Posted by
Threshold_Value
Özgür Bey: her yýl yapýlan sermaye piyasalarý günü için kurumlara 19 Þubat da olacak þekilde davetiyeler gönderilmiþ. Hayýrlý olsun diyelim zaten 2 haftadýr haberle gidiyor.
Malûm, Geçen sene 650m$ tarým yatýrýmlarýnýn sunumu gelmiþti.
Bu sene de
1: Batarya için Ceo ilk etapta 1gwh demiþti ( en az 500m$ lik bir yatýrým olur bu)
2: Havacýlýk (tahmin yok ama muhtemelen Boeing anlaþmasý bekliyorum o da en az 350m$ olabilir)
3: Kazakistan Tarým (650m$) = TR gibi
için bu sektörlere yönelik guidance larla beraber yatýrýmlarýn detaylarýný bekliyorum bu sermaye piyasalarý gününde.
Yine nerden baksanýz su anki piyasa deðeri kadar 1.5M$ yatýrým raftan inip açýklanýr.
Ama þirket yönetimi PD artmasinda cok ketum ve PD artmasýný istemiyor. Anladýðým yönetim 2 ailenin arasýnda denge kuruyor. Piyasa deðeri arttýkça 2. Nesil patroncuklar satýþa geçmesini bý nebze engellemiþ olarak okuyorum. Yönetim bu denge arayisiyla yukarýdaki muhtemel 3 sektördeki ortaklara pay hazýrlamýþ olmuþ da olabilir.
Tâbi kendileride bundan nasiplenmis olabilirler çünkü gelecek yatýrýmlarý en iyi bilen kendileri ve hisse primleri var.
PD artmasýndaki overvalue ye hiç bir zaman müsaade etmeyeceklerini görüyorum fakat undervalue için yönün hep açýk olacaðýný gösterdiler.
Son 1 yýldýr tutanlarý iyice baydirdilar bu sebeple herkes biraz daha yükselsin de satýp çýkma derdinde bunu bilen malûm oyun kurucu buna müsaade etmeden fiyatý hep undervalue olarak tuttu ve tutuyor. Mal 150 lere gelse satan baya olacak belki bu forumun en az yarýsý birde malûm Twitter daki grup ve fon. Ya bunlarýn hepsini sindire sindire toplayýp sonra 200 ler yapabilirler.
Yýlda garanti 300m$ kazanan ( son 2 yýl çok daha fazlasýný kazandý) bir iþletmeyi kimse en az 10 fk dan aþaðýya satmaz velevki dolar faizi %10 u aþmadigi sürece, bu iþletmeyi bekleyen paslý çivi defineyi patlatýr.
Þirket ilk defa bu deðere geldiði için bizim patroncuklar (Ýzzet hariç) görmemiþ gibi zaruri veya deðil baþka iþlerine aktarým yapmak istiyor. Ýzzet elinde imkan olsa tahminim diðerlerinin payinida alabilir çünkü þirketin geleceðini görüyor.
Biz kendimize sabýr mi inad mi ediyoruz sorusunu sormamýz lazým? Temel de bozulma yoksa sabýr, yok eðer temel bozulup hala bekliyorsak inad olur, öbür türlü yoksa daldan dala atlayýp ancak galiz tabirlerle patronlara sayarýz. Tekkeyi sabýrla bekleyen business bozulmadikca çorbayý içer, çorbayý içen ve içeceklere þifa olsun, vesselam.
22101316UG cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yer Ýmleri