sn paracelsus,
kimse okumuyor ülkemizde merak etmeyin. okumaya çalýþanlar da o kadar çok þey okumaya çalýþýyorlar ki çoðuna yetiþemiyorlar...
uzmaný olduðunuz bir konuya bakýn etraftaki deðerlendirmelerin çoðu fasaryadýr...
araba piyasasýna bir bakýn... efsanelerde kalmýþ olan bir çok satýcý göreceksiniz...gerçek fiyatlandýrmalarda inanmanýz pek mümkün olmayabilir; neden bu kadar ucuz ki diye þüpheye düþebilirsiniz?
konut piyasasýna girin... elinize bir hesap makinesi alýn ve kim hangi gelrile ne satýn alabilir ne kadar kredi ödeyebilir hesaplayýn... sonra fiyatlara bakýn ve emlakçýlarýn ne dediðine boþ verip gerçeklere bakýn... elbet bir salak deðerinin üzerinde fiyat verecektir ama bu fiyat diðerlerini yükseltecek ve satýlmaz hale getirecekse sadece gözleyin ve hata nerede diye sorun kendinize...
dünyanýn gidiþatýna baktýðýmýzda bir yerlerde bir þeyler patlayacak... mesela sadece bir yazýlým olan ve arkasýnda hiçbir güç olmayan bitcoin 50 000 dolar... daha önce 1 dolara bir kaç tane alýnabildiði günler vardý... eder mi gerçekten? gene bir sorun bakalým siz bu coini neden alýyorsunuz? gerçekten deðerli mi? yoksa nasýl olsa ben bunu 50 000 dolara aldým 60 000 dolara satarým mý deniyor... madem öyle 1 dolarken neden kimse yüzüne bakmamýþtý...
bir örnek: BÝM de bizim buralarda bu maðazalara avm demekteyiz200 gram domates püresi 9,5 liradan 6 liraya düþmüþtü. üzerinde sanýrým yarým kilo civarýnda domatesten üretilmiþtir gibi bir ibare vardý... son kullanma tarihi 2025... evde menemen yemek isterseniz alýp hem de bulduðunuz hepsini alýp eve stoklamak... sizce yanlýþlýk nerede? mesela domates soslu makarna ya da kýþ ortasýnda domates kullanmak için daha iyi ne olabilir? benim dýþýmda kimse almadý önce 1 paketini denedim güzel olduðunu görünce büyük çoðunluðunu aldým. ya bilmiyorlar ya da fazla akýllýlar... o pürenin maliyeti gerçekten daha yüksek hele kýþ þartlarýnda...
satmak için 5 para etmez coinlere servet aktarabilen, kuþ uçmaz kervan geçmez yerler nasýl olsa alýcýsý çýkar deðerlenir diye satýn alabilen, sýrf moda oldu diye engürünün 30 kilometre dýþýna servet yatýrarak ev kuran, rantiyenin oyuncaðý olan insanoðlunun okuduðunu mu sanýyorsunuz?
Siz ne yapacaksýnýz? herkes alýyor diye koþturup alacaksanýz mesele yok takýlýn peþlerine... ama ben deðerlerime bakarým denecek ise düþüneceksiniz.ya da düþüneceðiz... domatesin kilosu yazýn bile 10 lira idi... ben domates yiyecek isem kýþýn bu bedavadýr alýrým. deðilse zaten iþim olmaz...
kendi adýma hesap makinem ( maalesef taþýndýktan sonra kütüphanemde hala bulamadýðým için masaüstünden idare etmeye çalýþýyorum) her zaman yanýmda ve hesabýmý yapmaya çalýþýyorum...
not sn paracelsustan alýntý yaptým ama kendi adýma düþüncelerimi belirtiyorum. kimseyle polemikte deðilim ( sn 101 hariç; ona da nasýl cevap veririm bilmem ben 150 milyon TL deðil dolar peþindeyim... ne demiþtik hisse baþý 2 dolar yani 870 milyon dolar kar hisse baþý 1 dolar temettü![]()
![]()
)

200 gram domates püresi 9,5 liradan 6 liraya düþmüþtü. üzerinde sanýrým yarým kilo civarýnda domatesten üretilmiþtir gibi bir ibare vardý... son kullanma tarihi 2025... evde menemen yemek isterseniz alýp hem de bulduðunuz hepsini alýp eve stoklamak... sizce yanlýþlýk nerede? mesela domates soslu makarna ya da kýþ ortasýnda domates kullanmak için daha iyi ne olabilir? benim dýþýmda kimse almadý önce 1 paketini denedim güzel olduðunu görünce büyük çoðunluðunu aldým. ya bilmiyorlar ya da fazla akýllýlar... o pürenin maliyeti gerçekten daha yüksek hele kýþ þartlarýnda...
Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri