Hay maþallah.
Anlýk : 130,7
Hay maþallah.
Anlýk : 130,7
Alarko bu , satan da piþman, almayan da.
trade yapanlar ne yaptý bilmem ama sabýrlarýný aþýrý zorlayanlar muhtemelen satýp baþka hisselere geçmeye çalýþtýlar... mesela bundan 5-6 ay önce satýp ülkere geçen kiþiler çok kar ettiler... cuma günü satan sn paracelsus eðer farklý bir þirkete geçmiþ ise çift taraflý problem yaþamýþtýr...
Eðer bir trendde doðru hisseyi bulduysanýz ve sizin hisseniz en önden baþladý ise geçmiþ yýllarda ALARK böyle olmuþtu, THY Tüpraþ gibi þirketler de örnek olabilir... belki fenomenleri örnek vermeli, fenomenlerden ve enerjilerden zamanýnda çýkýp gerçekten prim yapmamýþ þirkete geçerseniz katmerli kadayýf yemiþ olursunuz... ama bir þekilde sizin hisseniz prim yapmamýþ hatta yapmamak için her þeyi yapýyorsa muhtemelen siz ve sizin gibiler satmaya çalýþacaksýnýz ve sattýðýnýzda yükseliþ baþlayacaktýr.
satmamak için ne yapmalý geçtiðimiz dönemde örnek verdik. psikolojinizi düzeltin diye ama ýsrarla psikoloji bozulmaya devam etti. sonraki dönemde belki de çok baþarýlý tradeler yapýlabilir, yapýlýr ise de arkadaþlarýmýz açýsýndan memnun oluruz kýskanmayýz ama düzen böyle kurulmuþtur. siz bir iki hisse yakalar iseniz 3-5 yýlda gelen dalgada iyi para yapmýþ olursunuz. ama iyi senette iseniz muhtemelen dalgayý yakalayacaksýnýzdýr...
diðer hata webinar öncesi satýþ pek iyi bir fikir deðildir. gerçi geçtiðimiz dönemde bizzatihi katýlýmcý þirket yöneticilerimizin birisi bunun tersini ispatlamýþtý ama istisnalar kaideyi bozmazmuhtemelen þirket ile analistler buluþtuðunda bazý dikkatler hissenin üzerine yönelecektir...
þirketi bilanço için aldýysanýz bilançoyu bekleyeceksiniz... yatýrýmlarý için aldýysanýz yatýrýmlarýn bitmesini meyve vermesini bekleyeceksiniz... bunlarý yaparken de bir hedef koyacaksýnýz. mesela benim hedefim uludað ise o fiyata geldiðinde bakacaðým acaba bilmediðim bir geliþme var mý diye... yok ise ama hisse primlenmeye devam ediyorsa hiç olmaz ise bir kýsmýný satmayý düþünmeliyim... ama yeni geliþmeler var ise mesela dünyada o sektör trend haline gelmiþ ise belki biraz daha beklemeliyim... mesela enerji geçen yýllarda böyle idi...
þirket yatýrým yapar iken kendini kaybeder mi evet ederler... mesela enerjiler halka arzlarda ve daha sonrasýnda iyi paralarý kasaya atýnce sanki bazý yatýrýmlarý fizibilitesiz yapmaya coþtular. Çin tehlikesinin Almanlarý batýrdýðýný unuttular...
neyse ben bunlarý neden yazýyorum ki nasýl olsa okunmuyor...
sn value
dün sabah yorum yaparken bir- iki gün önce paylaþtýðým benim de geç farkettiðim ( 12 Þubat tarihli idi sanýrým) röportajda aslýnda güzel bilgiler vardý. onu deðerlendirir iken rakamlarý atlamýþým. sanýrým atlama deðil de klavyedeki rakam tuþu kapalý olduðu için hiç çýkmamýþlar. sunum ile karþýlaþtýrýr iken - ki pek çok þey tutmuþ hatta biz daha muhafazakar davranmýþýz tekrar döndiðimde maalesef durumu gördüm...
yazýlarýn paylaþýmýnda eðer zamanýnda paylaþsaydýk yani 12 veya 13 ünde deðerlendirmiþ olsaydýk belki de sunum öncesi hiç olmazsa sn paracelsus satmayabilirdi ( gerçi ondan da emin deðilim çünkü psikolojisini düzeltmekten kaçýnýyordu belki de hiç okumayacaktý) diye düþündüm... yani okuyan ve bir yanlýþýlk mý var rakamlar çýkmamýþ diyen biri olmadýðý için okunmuyor diye deðerlendirmiþtim...
ilginize ve cevabýnýza teþekkürler. malum marifet iltifata tabidir ve bazen kendi kendime yazýyormuþ gibi düþünmekteyim...
Ýþ yatýrýmdan...Þirket Raporu- Alarko Holding (Ýþ Yatýrým)
Alarko Holding'i %46.9 artýþ potansiyeli ile hisse baþýna 183.44TL hedef fiyat ve AL tavsiyesi ile takip listemize tekrardan ekliyoruz. Kýsa vadede beklenen ortak satýþlarý hisse fiyatý üzerindeki aþaðý yönlü baskýsýný korumaya devam edebilir ancak hem yeni iþ kollarýna yapýlan yatýrýmlar hem de yüksek NAD iskontosu cazip bir yatýrým temasý sunuyor.
Jeotermal sera baþta olmak yeni iþ kollarýnda önemli adýmlar atýldý. Alarko'nun deðiþen koþullara ayak uydurarak porföyündeki kömür santralinin aðýrlýðýný azaltmasý ve bunu düþük emisyonlu sürdürülebilir iþlere yönelerek yapmasýný olumlu buluyoruz. Dönüþümün bir parçasý olarak eklenen iþ kollarýnda en baþta tarým geliyor. Özellikle jeotermal seracýlýk ile elde edilen verimliliðin tarýmda uzun dönemde önemli bir deðer yaratacaðýný düþünüyoruz.
Detaylý bilgi almak, Ýþ Yatýrým'ýn güncel raporlarýna ulaþmak için aþaðýdaki linki kullanabilirsiniz.
https://arastirma.isyatirim.com.tr/2...eme-20-02-202/
önce 5 dolar sonra da bizim yaylalara gitmek için duraklaya duraklaya mý bilmem ama mesela Ýþ bankasýnýn rakamý yaklaþýk 6 dolara tekabül ediyor ( malum artýk engürü beni ilgilendirmiyor onun için rakam telaffuz ettim)...
muhtemelen bilançodan sonra kafkasöre gidebiliriz. temettü kararý ve genel kurul ile daha bir oturaklý hale gelecektir...
Yer Ýmleri