Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 216/683 ÝlkÝlk ... 116166206214215216217218226266316 ... SonSon
Arama sonucu : 5459 madde; 1,721 - 1,728 arasý.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Þ.

1. Ft2 koseye sýkýþýnca bu þekilde konusur....

Etkilenecek dese olmuyor etkilenmeyecek dese olmuyor..... hangisini dese yalanci cikacak.....

Alýntý Originally Posted by Wuhanlý Ejder Yazýyý Oku
    CEVAP:
    Sadece domates üretimi deðil. Kaliforniya tipi biber, daha katma deðerli ürün çeþitliliðine gideceðiz.
    Yaz dönemine giriyoruz, alacaðýmýz ürün miktarý artacak, ürün fiyatlarý bir miktar düþecek. Kýþýn da tam tersi ürün miktarý azalacak ancak ürün fiyatý artacak.
    Eskiþehir, Afyon, Denizliyi bilerek seçtik. 12 boyunca üretim yapabileceðimiz yerler. Devamlý üretim hedefindeyiz.

FAVÖK oranlarý belirli dönemlerde biraz aþaðý biraz yukarý gidebilir ancak çok büyük deðiþimler beklemiyorum.
    Sn. Ejder paylaþýmlarýnýza teþekkürler....

*** Sayýn YILDIZ ve sn. Kalyoncu geçtiðimiz aylardaki beyanatlarýyla yatýrýmcýlarý farklý beklentilere soktular.
    O günlerde PD/DD oranýmýz çok daha güzel olacak deselerdi bugünkü memnuniyetsizlik belki de ortaya çýkmayabilirdi.
    Enflasyon muhasebesi uygulamasýyla þirketlerin özkaynaklarý daha güncel deðerlerle ifade edilebilir oldu. Bilanço açýklanmasýyla PD/DD oranlarýmýz 1'e doðru indi.
    Gelecekle alakalý kâr beklentileri müsbet olduðunda þirkete yeni yatýrýmcý gelmesini saðlayacak bir rakam gibi bu PD/DD oraný.

***Eskiþehir Mahmudiye 2.200 dönüm arazide Hollandalý bir þirketin rehberliðinde dev bir Jeotermal Seracýlýk Kampüsü çalýþmasý muhteþem bir düþünce. Bir akademi gibi. Seracýlýk eðitiminin de verileceði bu proje dilerim baþarýya ulaþýr.
    Dünya Bankasý'nýn geçen hafta açýklanan Türkiyedeki yatýrýmlara teþvik programýna tam da uyacaðýný düþünmekteyim (toplantýda sordum, tabii cevaplanmayanlar arasýnda kaldý) . Konunun uzmaný arkadaþlar varsa ve bilgi verebilirlerse memnun olurum. (Tübekar üstadým, Angara'daki eski arkadaþlarýn arasýnda vaa mý bu hususta bilgi alabilecekleriniz...? )

*** Kazakistan otoriteleri hukuki teminatlarý ve teþvik tedbirlerini onaylarsa hem Kazakistanda, hem de Türkiyede 5000'er dönüm Jeotermal sera çok iyi bir proje.

**** RÝVA için yýllar içinde yapýlmýþ muazzam harcamalar var. Muhasebe bilgisi olanlar daha iyi hesab edebilirler ama zannedersem enflasyon muhasebesinde hiç deðerlenmediler. Riva'da bir proje baþlarsa o harcamalar nasýl nazar-ý itibara alýnýrlar? Bilemiyorum. Ýstanbul'da yaþayan bir vatandaþ olarak Ýstanbul'un kuzeyinde villa yapýlacak araziler gittikçe azalmakta. Dolayýsýyla sýra RÝVA'ya gelmiþ olabilir.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,737
     Alýntý Originally Posted by 0101 Yazýyý Oku
    Sn. Ejder paylaþýmlarýnýza teþekkürler....

*** Sayýn YILDIZ ve sn. Kalyoncu geçtiðimiz aylardaki beyanatlarýyla yatýrýmcýlarý farklý beklentilere soktular.
    O günlerde PD/DD oranýmýz çok daha güzel olacak deselerdi bugünkü memnuniyetsizlik belki de ortaya çýkmayabilirdi.
    Enflasyon muhasebesi uygulamasýyla þirketlerin özkaynaklarý daha güncel deðerlerle ifade edilebilir oldu. Bilanço açýklanmasýyla PD/DD oranlarýmýz 1'e doðru indi.
    Gelecekle alakalý kâr beklentileri müsbet olduðunda þirkete yeni yatýrýmcý gelmesini saðlayacak bir rakam gibi bu PD/DD oraný.

***Eskiþehir Mahmudiye 2.200 dönüm arazide Hollandalý bir þirketin rehberliðinde dev bir Jeotermal Seracýlýk Kampüsü çalýþmasý muhteþem bir düþünce. Bir akademi gibi. Seracýlýk eðitiminin de verileceði bu proje dilerim baþarýya ulaþýr.
    Dünya Bankasý'nýn geçen hafta açýklanan Türkiyedeki yatýrýmlara teþvik programýna tam da uyacaðýný düþünmekteyim (toplantýda sordum, tabii cevaplanmayanlar arasýnda kaldý) . Konunun uzmaný arkadaþlar varsa ve bilgi verebilirlerse memnun olurum. (Tübekar üstadým, Angara'daki eski arkadaþlarýn arasýnda vaa mý bu hususta bilgi alabilecekleriniz...? )

*** Kazakistan otoriteleri hukuki teminatlarý ve teþvik tedbirlerini onaylarsa hem Kazakistanda, hem de Türkiyede 5000'er dönüm Jeotermal sera çok iyi bir proje.

**** RÝVA için yýllar içinde yapýlmýþ muazzam harcamalar var. Muhasebe bilgisi olanlar daha iyi hesab edebilirler ama zannedersem enflasyon muhasebesinde hiç deðerlenmediler. Riva'da bir proje baþlarsa o harcamalar nasýl nazar-ý itibara alýnýrlar? Bilemiyorum. Ýstanbul'da yaþayan bir vatandaþ olarak Ýstanbul'un kuzeyinde villa yapýlacak araziler gittikçe azalmakta. Dolayýsýyla sýra RÝVA'ya gelmiþ olabilir.
    sn 101
    maalesef engürü ile iliþkileri kestim. dünya bankasý kredilerine bakmadým zaten son günlerde enflasyon muhasebesi ile kafayý bozdum ve toparlanmadý. þükür bugün biraz yaðmur yaðdý da tabiat ile birlikte rahatlamaya çalýþacaðým. gerçi biraz da dolu yaðdý ama kirazlarý haþat etti mi bilmem. eðer krediler ile ilgileneceksem neden emekli oldum ki diye hayýflanýyorum ama bir þekilde kurda boynun neden kalýn demiþler hikayesine uyarýz elbet, uyarýz da zaman çok ömrümüz olursa bir gün bakarýz...

sizin Ýstanbulda tanýdýklarýnýz çoktur. þu ALARK mahvillerine ulaþsanýz da beni Sandýklý Denizli dolaylarýna, ki Eskiþehir de olabilir müfettiþ olarak alsalar bu dünya bankasý iþini de inceleyip çözebilirdim... malum hala bir þeyler öðrenme kapasitemiz varmýþ . tecrübeleri de birleþtirdik mi meyve iþine bile gireriz... o zaman kiraz bahçesindeki kirazlarý toplayýp kargo ile ALARK hissedarlarýna göndermeyi bile düþünebilirim...

4.  Alýntý Originally Posted by kingsailor Yazýyý Oku
    Bizim merak ettiðiniz 2024 de ayni þekilde borçlu þirketler mi avantajlý olacak...yosksa denklem degiscek mi....

Uzman olarak bizi aydýnlatiniz ltf...
    2024 1. çeyreðinde de borçlu þirketlerin avantajý devam eder, sonrasýnda bu avantaj yavaþ yavaþ azalýr. Alark'ýn açýkladýðý sonuçlar özkaynak, ciro ve favök özelinde iyi, tek sýkýntý net nakitte olmasý nedeniyle parasal kayýp yaþamasý. 2024 2. çeyreði sonrasý bu da sorun olmaktan yavaþ yavaþ çýkar. Yatýrým yapan þirketin net nakitte olmasýnýn avantajlarý ise yeni yatýrýmlarýn etkisiyle özellikle 2025 ve sonrasýnda ortaya çýkacak.

https://www.alarko.com.tr/media/wsbb...dirme-notu.pdf

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,737
    "Ankara siyasal hesap uzmaný hooop ceo
    Oligarþi böyle kuruluyor
    Ankara siyasal kapatýlmadýðý sürece bu yolsuz ekonomi düzelmez"
    paylaþmasam çatlardým, sosyal medya gerçekten bela bir yer olmuþ...

artýk her þeyi incelemiþ olan bir analist bulmaktan umudumu kestim... oturup kendim incelemeye kalktýðýmda muhasebe bilgimin olmadýðýný bildiðim halde ayrýntýlarý hiç bilemeyeceðimi gördüm...

5 para etmeyen adamlar ceoya laf atmaya baþlamýþlar. artýk trans hale gelmiþ i... ler küfürleriyle miðde bulandýrýyorlar ve bir þeyler yazdýklarýný sanýyorlar ya bu yaratýklara inanan var mý ki sahipleri bunlarý besliyor merak ediyorum...

bilanço geç açýklanmýþ.bunun insider ile alakasý yok sadece beceriksizliktir. hele de bir sistemi kullanabilenler olmaz ise oturup her þey yeniden yapýlabilir. benim alaným deðil ama bilanço ertesi güne sarkmamýþ gece gelmiþ. eee gece gelmesi saat 3 te gelmesi kime ne kaybettirmiþ uykudan baþka...

ben enflasyon muhasebesine alýþacaðým muhtemelen. eðer birilerine kötülük yapýldýysa en çok Dalia ve ALATONlara yapýlmýþtýr. 200 liraya satabilecekleri hisseleri bu fiyatlardan pazarlamaya çalýþacaklar zavallýlar ... sahi sizi de iþkillendirmiyor mu CEO nun onlara yaptýðý kötülükler. biz 3 kuruþ kaybettik ama adamlar resmen hepi,mizin bir kaç katý kaybettiler...

yoruldum ve iþin içinden çýkamadýðým için artýk enflasyon muhasebesi araþtýrmalarýndan çýkýyorum. sn Tuncay Turþucu eðer bilançoyu inceler ise dinlerim ama bir çok yorumcu sadece fasarya... gerçekten analiz yapmak bu kadar kolay mý? kusura bakmayýn ama son çeyrek bilançolarýn zayýf geleceðini bilmek için PTF lere bakmak bile yeter. hem de ALARK için deðil Ülkemiz için...

yardým edin de yeni bir motto bulayým... 2 dolar HB kazanç 1 dolar temettü yerine bir þeyler eklemek lazým... korkarým emeklilik hayallerim çöpe gidecek
    Son düzenleme : tovbekar; 21-04-2024 saat: 00:40.

6.  Alýntý Originally Posted by tovbekar Yazýyý Oku
    "Ankara siyasal hesap uzmaný hooop ceo
    Oligarþi böyle kuruluyor
    Ankara siyasal kapatýlmadýðý sürece bu yolsuz ekonomi düzelmez"
    paylaþmasam çatlardým, sosyal medya gerçekten bela bir yer olmuþ...

artýk her þeyi incelemiþ olan bir analist bulmaktan umudumu kestim... oturup kendim incelemeye kalktýðýmda muhasebe bilgimin olmadýðýný bildiðim halde ayrýntýlarý hiç bilemeyeceðimi gördüm...

5 para etmeyen adamlar ceoya laf atmaya baþlamýþlar. artýk trans hale gelmiþ i... ler küfürleriyle miðde bulandýrýyorlar ve bir þeyler yazdýklarýný sanýyorlar ya bu yaratýklara inanan var mý ki sahipleri bunlarý besliyor merak ediyorum...

bilanço geç açýklanmýþ.bunun insider ile alakasý yok sadece beceriksizliktir. hele de bir sistemi kullanabilenler olmaz ise oturup her þey yeniden yapýlabilir. benim alaným deðil ama bilanço ertesi güne sarkmamýþ gece gelmiþ. eee gece gelmesi saat 3 te gelmesi kime ne kaybettirmiþ uykudan baþka...

ben enflasyon muhasebesine alýþacaðým muhtemelen. eðer birilerine kötülük yapýldýysa en çok Dalia ve ALATONlara yapýlmýþtýr. 200 liraya satabilecekleri hisseleri bu fiyatlardan pazarlamaya çalýþacaklar zavallýlar ... sahi sizi de iþkillendirmiyor mu CEO nun onlara yaptýðý kötülükler. biz 3 kuruþ kaybettik ama adamlar resmen hepi,mizin bir kaç katý kaybettiler...

yoruldum ve iþin içinden çýkamadýðým için artýk enflasyon muhasebesi araþtýrmalarýndan çýkýyorum. sn Tuncay Turþucu eðer bilançoyu inceler ise dinlerim ama bir çok yorumcu sadece fasarya... gerçekten analiz yapmak bu kadar kolay mý? kusura bakmayýn ama son çeyrek bilançolarýn zayýf geleceðini bilmek için PTF lere bakmak bile yeter. hem de ALARK için deðil Ülkemiz için...

yardým edin de yeni bir motto bulayým... 2 dolar HB kazanç 1 dolar temettü yerine bir þeyler eklemek lazým... korkarým emeklilik hayallerim çöpe gidecek
    Mesele Ceo nun bana,sana,alatonlara yada dalia kötülük yapmasý zaten.Ýsini yapsa,beklenti yaratmasa bu kadar sert tepki olmazdý. Aslýnda tam davalýk.Maddi manevi.Yoksa alark yarýn olmaz ama çok uzak olmayan bir zamanda taþýyan herkesi emekli edebilecek potansiyeli var.Kizginlik yönlendirme yapýlmasýna.Hikaye yeni baþlýyorken yapýlan gereksiz yol kazasýna.Ilk defa para kaybetmiyorum muhtemelen sonda olmayacak.Ama ilk defa bir ceo nun hemde 70 yýllýk bir firmanýn ceo þunun gereksiz cümleleri yüzünden para kaybettim.Zehir zýkkým olsun.Sakin düþününce de haklýsýnýz bu kötülük ile uzun süredir malý taþýyan fonlar,ky ler patýr patýr dokuldu,dökülecek.Arkasindan ralli moduna girecek.Kizginlikla satýlan mallarýn arkasýndan bakýlacak.20 yýldýr gördüðüm dönüþüm olan yerde büyük para dönüyor.Hayirlisi olsun diyelim

7. Son olarak mesela Aksa Akrilik.EM den dayak yemiþ son bilançosu begenilmemis þirket.99 civarý bilanço geldi.Su an temettü vermiþ haliyle 104.Ama ne bir insider satýþý,ne boþ laflar.Hadi diyelim insider yok yapsýn delikanlý adam bu satýþlarý.Donuna kadar alýrlardý.O yüzden kimse kimseyi kandýrmasýn.Organize kötülüðe kurban gittik.Yolumuza devam edecez.Mevlam beden ve akýl saðlýðý versin.Parayi yaparýz.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,737
     Alýntý Originally Posted by kagula27 Yazýyý Oku
    Mesele Ceo nun bana,sana,alatonlara yada dalia kötülük yapmasý zaten.Ýsini yapsa,beklenti yaratmasa bu kadar sert tepki olmazdý. Aslýnda tam davalýk.Maddi manevi.Yoksa alark yarýn olmaz ama çok uzak olmayan bir zamanda taþýyan herkesi emekli edebilecek potansiyeli var.Kizginlik yönlendirme yapýlmasýna.Hikaye yeni baþlýyorken yapýlan gereksiz yol kazasýna.Ilk defa para kaybetmiyorum muhtemelen sonda olmayacak.Ama ilk defa bir ceo nun hemde 70 yýllýk bir firmanýn ceo þunun gereksiz cümleleri yüzünden para kaybettim.Zehir zýkkým olsun.Sakin düþününce de haklýsýnýz bu kötülük ile uzun süredir malý taþýyan fonlar,ky ler patýr patýr dokuldu,dökülecek.Arkasindan ralli moduna girecek.Kizginlikla satýlan mallarýn arkasýndan bakýlacak.20 yýldýr gördüðüm dönüþüm olan yerde büyük para dönüyor.Hayirlisi olsun diyelim
    sn kagula
    kendi adýma bu piyasadan epey kazýk yemiþliðim var. ilk kazýk iþi bilmediðimiz için bizim adýmýza alýnan hisselerin kaybedilmesi oldu. meðer biz hisse senedi almamýþýz arkadaþýn tradeleri ile kaybetmiþiz. hisse senedi 1989-90 yýlýnda alýnan Ege Endüstri diyeyim gerisini anlayýn...
    bu webinarý dinlerken aklýma kendi geçmiþim geldi... neden saat 3 e kadar kalmýþ... bir sunum hazýrlýyoruz aslýnda sürekli hazýrlýyoruz ama amir ne hikmetse þurayý deðiþtirin hemen getirin teranelerinde... kendisi de bilgisayar programlarýný çok iyi kullandýðýný iddia ediyor. dedi ki þurayý düzeltin hemen getirin. efendim sizin arka odadaki bilgisayarda düzeltiverelim. uzman burada siz de anlýyorsunuz zaten deyince keyfe geldi. tabii hemen düzeltip getirin dediði iþ en az 2 saate yakýn sürdü, bir daha da nerede kaldý neden yapýlmadý diyemedi... bazen iþler tersine gitmeye baþladý mý sistem çöker, sistemi kullanan çöker bir sürü þey kimse keyfinden saat 3 e býrakmaz bu tip þeyleri...

bazen ekibinize fazla güvenirsiniz... CEO da ben bunu gördüm enflasyon muhasebesindeki tavrý muhtemelen mali müþaviri olan Ahmet Beye güvenmesiydi. bu defa o da vardý toplantýda... yanýlma olur mu olur eðer kamu önüne çýktýysanýz ister istemez iletiþim kazalarý olur. malum en büyüklerimizden biri ana ile ilgili iletiþim kazasý yaþamýþtý...

tahminlere baktýðýmýzda üst düzeyde birileri global bakýþla bakar... alt taraf kendine verilen hedeflerle devam eder. mesela yýl baþýnda verilen hedef 80 dolar PTF üzerinden verilmiþti...PTF ler þirketin lehine çalýþmadý geçen yýl. muhtemelen personel hala 80 dolara göre hesap yapmýþtýr tahminlerde ve CEO ya sunmuþlardýr...neyse ben CEOnun avukatý deðilim ama yaþadýðým þeylerle ilgili çýkarýmlarý yazýyorum malum baþka yerde günlük tutmuyoruz . dönem dönem bazý þeyleri tekrar ele almak ve sapma olup olmadýðýna bakmak gerek bunun için de zamana ihtiyaç var maalesef üst düzeyin hiç zamaný olmaz .

CEO bize bir kaybettirdi ise büyük hissedarlara 1000 kaybettirdi... gerçekten kaybettirdi mi bilmem ama kimse SBF kapatýlmalý teranelerine girmedi. baksak o arkadaþýn eðitimi bile yoktur. CEO nun SBF ye girdiði yýl alýnan puanlar ülkede alýnan süper puanlardý. ondan bir yýl önce SBF ye giren ( o dönemlerde ortak giriþ vardý 3. sýnýfta ayrýlýyorlardý) kiþilerin aldýklarý puana göre ankara hukuk çok gerilerde idi, tamam belki hacettepe gelmez ama ülkede bir çok týp gelirdi o puanlara... ODTÜ hakeza... bütün bunlarý bilmezseniz sallar durursunuz...

yatýrýmcý iseniz neden yatýrýmcý olduðunuz bilirseniz olanlarý kontrol edersiniz... evet algý çok deðiþiktir, dün yazdým yorucular saçma sapan yoracaklar ve herkesi inandýracaklardýr... ben enflasyon muhasebesini bilmediðim için normal haline baktým baþarýlý buldum. çünkü ana iþ olan enerji kolunda iþler o kadar da iyi gitmiyor... Romanyada ve Kazakistanda yeni iþler alýnmadý. sanayi taþýndý ve yeni yapýlanmasý bitmedi. bitse de Holding o kadar büyüdü ki çekirdek parasý olur sanayiden gelen... RÝVA ve diðer arazi projeleri için ülkenin durumu müsait deðil... daha bir çok olumsuzluða raðmen 12.5 milyar kar iyi kar ( bir önceki yýlýn karý sürdürülemez diye fiyatlanmamýþtý ama enflasyon ve Rusya sayesinde o kara yaklaþýldý) oldu. dolayýsý ile þirket asli iþini iyi yapmýþ... týpký geçmiþte olduðu gibi, mesela fiyat 1.7 TL ye düþtüðünde almaya cesaret edemez hale gelmiþtik, piyasada bir sürü þey söyleniyordu ama o dönemlerde alanlar þimdi maliyetlerini 0 ladýlar... þimdi de bir sürü þey söyleniyor...

Ýnsider var mý olabilir. ama insider için müthiþ bir mal kilitleme Emlak GYO da olduðu gibi oldu mu hayýr? bilanço beðenilmedi neden çünkü kimse bilanço okumayý düþünmedi söylemlerden hareket etti... eee ne olacak þu sýralar alanlar alma fýrsatý olanlar ileride diyecekler vay be 119 a düþmüþtü oradan aldýk düþünebiliyor musunuz? ister inaný ister inanmayýn ama bu mesajlarýn yazarý 1.7 den aldý... gene pandemide 4 liradan aldý. 3 liraya gelirse kefen paramla alýrým, 2 liraya düþerse arabamý satar alýrým, 1 liraya düþerse evimi satar alýrým dediðinde buralarda dalga geçilmiþti...

Kendi adýma bekliyorum. mesela okuduðum makalelerdeki sermayeye ekleme hususlarýnýn ALARKO için olup olmayacaðýný düþünüyorum. olur da aermaye tavanýný 4 misli yükseltmek için baþvurduklarý gibi sermayeyi de 4 kat artýrýrlar ise biz de 100 klot ALARKýmýz var. hisse baþý 1 lira verseler yarým asgari ücret, 2 lira verseler 1 asgari ücret emekli maaþýmýza katký var der seviniriz... benim yatýrým yaptýðým þirket iþini iyi yapýyor ve devam ediyor... bence piyasanýn en ucuzu ( belki daha ucuzlarý vardýr ama benim yatýrým standartlarýma girmezler)... sabýrla beklemeye devam ediyorum...

Sayfa 216/683 ÝlkÝlk ... 116166206214215216217218226266316 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •