konkardato ilanı ile ilgili
"Mahkemeye sunulan başvuru dilekçesinde ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz, yüksek enflasyon, yüksek kredi faizleri ve kur artışları yüzünden alacakların tahsil edilemediği, kamu kurumu olan Türkiye Elektrik İletim A.Şâ€™nin (TEİAŞ) de hakedişleri zamanında ödemediği bildirildi. Dilekçede şöyle denildi: “Son dönemde ülkemizde yaşanan kur artışı ve dalgalanmaları, yüksek enflasyon, kredi faizi artışı enerji sektörünü etkilemiş, şirketimizin faaliyetine ciddi oranda zarar vermiştir. Ülkemizde yaşanmakta olan ekonomik kriz nedeniyle firmalardan hakedişler zamanında alınamamıştır. TEİAŞ Genel Müdürlüğü’nün Ekim 2023-Ocak 2024 hakediş ödemelerini yapmaması da grup şirketlerin nakit akışını bozmuştur. Tedarikçilere çek ve peşin ödeme yapılmış olmasına rağmen, alınan malzeme ve işçiliklerin hakedişlere yansıtılmaması, şirketler grubunu finansal ve mali açıdan zor duruma sokarak kısa ve uzun vadeli borçlarını ödeyemez duruma getirmiştir."
sn kingsailor
ben ayrıntı vermeden sektördeki durumu belirtmek istemiştim...
ayrıntı için
https://www.sozcu.com.tr/ekonomik-kr...artirdi-p41613
sn keremarasa göre benden uzak kalacaksınız. gerçi Alarkoyu uyumak nedir anlayamadım ama...
takasları birileri yayınlamış sosyal medyada...
dediğimiz gibi Bizimdeki ağa satmış 2 107 000 lot
ve hangi yatırım fonları bilmem ama 5 332 742 lot
Deniz menkul değerler 1 317 786 lot satmışlar...
alıcılardan dikkatimi çeken info menkulde bazıları 1 013 000 lot almış. muhtemelen küçük yatırımcılardır değil mi. yoksa fonlar satarken neden alsınlar. ne dediniz fon ile şahsi keseler ayrı mı... ya etmey,n eskiden işlerine gelmediğinde fona alırlardı ya da fona taşıtırlar sonra devrederlerdi... ama bunlar eskide kaldılar. şimdilerde bu iş mümkün değil
![]()
Ben değerlememi rakamlara bakarak yapıyorum. CEO veya patronun ne yaptığı veya ne söylediği zerre umrumda değil. Benim kendi kriterlerime göre rakamlarda anormal bir durum yok. Herkesin kendi bileceği iş tabii. Beğenmeyen satar beğenen bekler. Ben borsa portföyünün tamamını alark’a geçirdim. Bekleyip göreceğiz.
--borsada en tehlikeli davranışlardan biri hisse ile özdeşlemektir...aşık olmaktır..birinci de basiret bağlanır ikinci de aşkın gözü kördür..
Yer İmleri