2021 yýlý deðil 2022 yýlý... dikkat ederseniz ki etmeyeceksiniz 2021 yýlýnda da kömür fiyatý sabitlenmiþti ve çok fazla eleþtirilmiþti Cenal... 2022 yýlýnda tahminlerinin hilafýna buna pozitif black swan denmez çünkü olumsuzluðun pozitifi olmaz hem ciro hem kar patlamasý olmuþtu. daha önce þirket bu yatýrýmlarý yaptýðý için bazý çaðdaþlar bizi odun kömürcüler olarak dalga konusu haline getirmiþlerdi...
þirket bizim mirasyediler gibi yapmadý. CENAL borçlarýný ödedi ve ortaklara kar aktarýmý yapmaya baþladý... ALARK ise sektörün duayeni ile toplantýlar yapýp bu paralarý nereye yönlendirmek gerektiðini tartýþtý... tarým ile ilgili yatýrýmlarý planlarken, bodrumda otel yatýrýmý, havacýlýk iþi, batarya iþini yapýlandýrmaya çalýþtý. arkasýndan miamide otel alýmýna soyundu...
her yatýrým baþarýlý olur mu elbette hayýr bakýnýz Kýrklareli DGS...sn 101 kýzsa da RÝVA ( bu kadar uzun vadeli iþ bir yerlerde zora girer)...
maalesef herþeyin en iyisini yedirmiyorlar... yoksa ben kendi adýma en iyi þirketi ve en iyi temettüleri almayý neden istemeyeyim. ama sahibi bazý artistlere pýrlanta verdiði için almadýðým þirket ALARKý 5 e katlýyor, ha benim için mümkün deðil çünkü gerçekten sokaða atacak param yok...
2028 e kadar bekleme þansý ya da sabrý olanlara iþte meydan. kendileri 4 milyar dolar PD koydular. bence bu deðer yukarýdaki yatýrýmlarýn problem olmamasý halinde 6 milyar dolar civarýnda olabilir... kýsa vadede ise gerçekten ucuz ve piyasa deðeri düþük olup da önümüzdeki dönemde güzel iþler yapabilecek þirket önerilerine ben de açýðým. sn 101 pazara kadar ortak deðiþtirebilirim diyor ben de paslý çivi olarak daha güzel bir yatýrým aklýma yatarsa neden olmasýn diyorum... zaten bu forum da bunun için var...
OCAK 2024 itibari ile,
Tüketici sayýsý bazýnda Meram'ýn yarýsý,
Faturalanan elektrik tüketimi bazýnda Meram'ýn 3 te 1 i olan þirketin sonuçlarý.
Net dönem karý içinde 3 milyar civarý ertelenmiþ vergi geliri var. Onu çýkarýnca
dahi net kar 10 kata çýkmýþ. Net borcu var, nakdi yok cart curt.
Alarko yönetimini bir kez daha tebrik etmekte fayda var.
bir ALARK klasiði ile karþý karþýyayýz tekrar... her daim güzel bilançolarý ve yükseliþ trendlerini haþat ederek yatýrmcýlarýnýn sinir katsayýlarýný denemek... uzun vadeci olsak da dokunuyor bazen...
bu arada bu enflasyon muhasebesini pek anlayamadým, ya da anladýðým þey aslýnda balonlaþmanýn dik alasý...
borçlu þirket kar etmiþ görünüyor ama borcu ödeyememek riski pas geçilmiþ...
borçsuz þirket lan sen neden borçlanmýyorsun bu kadar da nakit akýþý olmaz deyip zarara geçiriliyor...
sahi birileri piþman olacak ama kim...
Borçlu þirketlerin 2023 teki faiz maliyeti kaçtý , 2024 te kaç olacak? (2023 te negatif reel faizle borçlandýlar...)
2023 te devlet tahvili faizleri %10'dan baþlamýþ ,%40 ile sonlanmýþ!!! (ortalama %25 , þu an %45)
2023 te nakitte olanlar cezalandýrýldý , borçlu olanlar ödüllendirildi.... EM ne göre!!!
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
ALARK yatýrýmcýsý kalabilmek sabýr taþý çatlatýr.
Endeksin TL zirvesini tazelediði þu saatlerde;
ALARK hissesi TL zirvesinin %20, 2024 dolar zirvesinin %22 ve dolar bazlý ATH ýnýn %29 altýnda.
Dolar bazlý Eylül 2022 seviyelerinde. Eylül 2022 de CEO sunun açýklamalarýna inanýp yatýrým yapan
bir arkadaþ, dolar enflasyonu sayesinde saðlam zararda.
Þubat 2024 açýklamalarýnýn neticelerine bakýldýðýnda, bu saatten sonra Alark CEO
sunun açýklamasýna güvenip kim yatýrým yapar bilmiyorum ancak en azýndan CEO
yu yanlýþ yönlendirmek sureti ile oluþan güvensizlik ortamý neticesinde 13 milyar
TL lik varlýðýn buhar olmasýna sebep olanlarýn görevden alýnmasý ya da istifa
etmeleri gerekirdi. Yok olan bu deðerin %33 ü yatýrýmcýlarýnýn cebinden çýktý.
Belli ki, Alarko firmasý da Türkiye gibi yönetiliyor. Nasýl ki, Merkez bankasýnýn
800 Milyar TL zarar açýklamasýna sebep olan politikalarýn 1 tane sorumlusu
dahi yoksa, Alarkoda yapýlan hatalarýn da belli ki sorumlusu bulunamýyor.
Allah sabýr versin.
Yer Ýmleri