bu saylr m?
"Alarko Holding€™in Giriim ncleri Projesi€™nde kazanan giriimciler dllerini ald
05/10/2023 11

01
Alarko Holding€™in Habitat Dernei ile yrtt, kadnlara dijital dnyann kaplarn aralayan Giriim ncleri Projesi€™nde kazananlar belli oldu. Kadnlarn i dnyasnda dijital aralar ve pazarlama alanlarnda yetkinlemesini hedefleyen proje kapsamnda, finale kalan 10 ekipten 3€™ 100 bin TL€™lik teknoloji dlnn sahibi oldu.
Alarko Holding€™in, srdrlebilir kalknmay hedefleyen gl ortaklklar temelinde, toplumsal kapasite gelitirici ve sosyal etki odakl projeler reten Habitat Dernei ile yrtt Giriim ncleri Projesi kapsamnda gerekletirilen Giriime Art Deer Fikir Maratonu€™nda ilk 3€™e giren i fikirleri dllendirildi. Birincilii Science and Nature Box projesiyle Esra en ve Deniz en, ikincilii Gke€™nin Bahesi Tohumlu Kat Atlyesi projesiyle Merve Fergke Erkol ve Serkan Erkol, ncl ise Rumii projesiyle Rmeysa Ruken Polat ve Aye Demirci kazand.
Giriim ncleri Projesi kapsamnda gerekletirilen fikir maratonunda jri yeleri arasnda yer alan Alarko Holding Ynetim Kurulu yesi Leyla Alaton, €œGiriimciler hibir engel tanmayan, korkusuz kiiler. Giriimci olmak, baarmak ok tatmin edici bir his. Bugn finale kalan ok gzel 10 projeyi deerlendirme frsat bulduk. Katlmclar cesaretlerinden tr tebrik ediyorum. retmek, yeni bir irket kazandrmak yeniden domak gibi. Burada ok pozitif bir atmosfer var. Alarko Holding olarak kadnlar destekleyen bylesi bir sosyal sorumluluk projesinde olmaktan gurur duyuyoruz.€ ifadelerini kulland.
Giriim ncleri Projesi€™ni deerlendiren Alarko Holding CEO€™su mit Nuri Yldz, €œAlarko Holding olarak bu projeye toplumsal refah artracak byk bir adm olduunu dnerek baladk. Bugn projemizin geldii noktadan gurur duyuyoruz. Giriim ncleri€™nin tm katlmclarna ve projede emei geen herkese teekkr ediyorum.€ dedi.
Alarko Holding ile birlikte hayata geirdikleri projeyi deerlendiren Habitat Dernei Ynetim Kurulu Bakan Sezai Hazr ise projenin bir paras olmaktan duyduklar memnuniyeti u szlerle vurgulad: €œDijitallemenin tm sektrlerde ba dndrc gelimelere sebep olduu bir dnemde, kadn giriimcilerin i dnyasnda aktif rol oynamasna katkda bulunduumuz iin mutluluk duyuyoruz. Fikirlerini uygulama frsat bulan kadn giriimciler oaldka toplumsal refahn da byyeceine inanyoruz.€
Giriim ncleri ile 464 kadn giriimci eitim ald
Kadnlarn dijital pazarlama, dijital ara kullanm, tasarm odakl dnme becerilerinin gelitirilmesini, kooperatif kurma admlaryla ilgili deneyimlerinin artrlmasn ve giriimlerinin desteklenmesini amalayan proje kapsamnda, 464 kadn giriimci 40 saatlik eitim aldlar.
Giriim ncleri Projesi erevesinde katlmclar bir ay sren Giriime Art Deer Ideathonu€™nda Dijital Pazarlamann Temelleri ve Tasarm Odakl Dnme, Figma, Canva ve Pawtoon, Google Sites, Dijital Pazaryerlerine Giri, Facebook, Instagram ve YouTube Reklamlar gibi konulardaki eitimlerden faydalandlar. Ideathon programna seilen ilk 10 i fikri 2 haftalk mentorluk programna dahil oldu. Mentorluk program kapsamnda 10 ekip mentorlarla birlikte alma ve i fikirlerini gelitirme frsat buldu. "
Yer mleri