sn 101
bu globalin yorumsuz alýmlarý geçenlerde bahsettiðim keþke tahta yapýcýlýða tekrar soyunsa anlamýna gelebilir mi?
sn 101
bu globalin yorumsuz alýmlarý geçenlerde bahsettiðim keþke tahta yapýcýlýða tekrar soyunsa anlamýna gelebilir mi?
Sayin Tovbekar,
Ben aslinda olumsuz konusanlardan azcik altini dolduranlari pek seviyorum. Mesela Sayin Ft-2, tum gun didik didik etsin bilancolari, hic sorun degil. Bizim icin bedavaya seytanin avukatligini yapiyor sagolsun. Sirket yonetimini de aslinda savunmaktan ziyade, bu iletisim hatalarina farkli acidan da yaklasilabilecegini dusunuyorum ama sosyal medyadaki agir abilerden cok etkileniyorlar farkinda olmadan.
Benim beklentilerim de size paralel aslinda, 2025 te 700m$, 2027 sonunda 900m$, 28-29 da 1milyar$ uzeri kar neden olmasin diyorum. TCMB cok cevval cikip da dolari ucuz tutabilirse tahminler de ona gore degisebilir tabii. Rakamlar da cok onemli degil, yatirimlarin donusunu makul surede alacagimizi gorsek ve degisen dunyaya adapte olursak sorun yok. Hisse fiyatini piyasa, temettu miktarini sirket yonetimi bilir ama 25 ten itibaren kademeli dagitim oranini arttirirlarsa seviniriz. Ben pek tek hissede poz alacak kadar yurekli ya da odakli degilim ama Alarko onemli benim icin, buyuk pozisyonlardan biri.
"Ülkede finansal okur yazarlýk zaten çok az ama aldýðý hisse birkaç gün düþüþ yaþasa, ülke için çok kýymetli þirketleri dolandýrýcýlýkla suçlayan kiþilere hiç acýmýyorum. Kaybetmek sizin kaderiniz."
Ayaz Anýl
@AnalizAyaz
sosyal medya çoðu zaman çöp ama bazen güzel þeyler de karþýmýza çýkýyor...
SPK hareket ... AÞ nin halka açýlmasýný uygun bulmuþ. çizelgeye baktýðýnýzda bedelli sermaye artýrýmý var ve ne güzel þirketin ihtiyacýný bedelli ile karþýlayýp toplanan para ile þirketi büyütecekler diyorsunuz... emma çizelgenin metnine baktýðýnýzda alakasýz bir þekilde bedelli sermaye artýrýmýnýn orada ne aradýðýný anlamak mümkün deðil...meðersem 5 ortak 4.8 milyon hisseyi 70 liradan halka kakala... pardon arz etmekteler... þirketin burada kazancý var mý yok... finansman tamamiyle patronlarýn finansmaný þirketlerin deðil...
bir sihirbaz kanala rastladým... yabancýlar neden küçük küçücük þirketleri toplamýþ... þaþýrdým baþlýkta ve izledim... ilk veriler doðru ve yönlendirme yok...bankalar ve diðer 30 þirketlerdeki bilgileri okuyor. yabancý alýþ ve satýþlarý... emma sonra bakýyorsunuz 2 enerji þirketi yabancý olsam alýr mýydým hayýr... sonra hemen listeyi yaptým analiz ekranýna geçiyorum deyip hoop uçtu ve bu 2 enerji þirketini yabancýlar nasýl da toplamýþlar... teknik analizde bilmem nerede imiþ aylýk 50 tl veren katýlýmcýlara hemen bizim gibi beleþçilere akþam paylaþýlacak... sahi yabancýlar da deðiþmiþ ama galiba bazý býyýklarý çýkmýþ olanlar akýllýlar. spek iþlemleri ne hikmetse yabancý alýmý olarak gösterilmeye baþlamýþ. sonra bazý kurumlara virman yapýlýp satýlýverir caným...
neyse sabah sabah güncemizi tuttuk. sabah erken kalkýp sonra uyumadýðýmýz için haplanmýþ gibi görünebiliriz ( gerçi bazý öðretiler senede bir defa bile olsa güneþin doðuþunu izleyin derler ben senede çok defa izlemenizi tavsiye ediyorum)... YTD
daha önce bahsetmiþtim bir defaya mahsus kayýtlý sermayenin aþýlmasý ile ilgili örnek eksun gýda
"Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-18.1 sayýlý Kayýtlý Sermaye Sistemi Tebliði'nin 6 ncý maddesinin 6 ncý fýkrasý uyarýnca, bir defaya mahsus olmak üzere 240.000.000 TL olan Þirketimizin kayýtlý sermaye tavanýnýn aþýlarak, Þirketimizin mevcut 70.000.000 TL olan ödenmiþ sermayesinin, Emisyon Primi hesabýndankarþýlanmak suretiyle 530.000.000 TL artýrýlarak, 600.000.000 TL'na yükseltilmesine,"
hazýr bedelsizlere bakarken galiba yeni sistemde küçük yatýrýmcýnýn hoþuna gitmek için bütün þirketler bedelsize doðru gidecekler. ALARK gibi küçük yatýrýmcý düþmaný þirketler ne yapar bilinmez...![]()
Yer Ýmleri