Uzun vade yatýrýmcý zihniyeti ile yazmýþsýnýz teþekkürler. BAzý arkadaþlar günlükçü zihniyetinde hala. Domatesin kaç para olduðu deðil gelecekte bulunup bulunmayacaðý daha önemli olacak .
saygýlar,

Originally Posted by
tovbekar
kendi adýma neden susuyorum...
öncelikle þu enflasyon muhasebesi furyasý kesildiðinde muhtemelen bir çok þirket pazarlanmýþ olacak...sonra da nerede4 kalmýþtýk denilecek. denilmese de ALARKO yaptýðý yatýrýmlar nedeniyle borçlanacaðý için zararý azalacak bu sisteme göre...
yatýrýmlardan önce bir hususu hatýrlatmakta fayda var... þirket ülke ile birlikte hareket edecektir... ülkede stagflasyon, slumpflasyon vs ne olacaksa oralardan teleffuzu bile zor sistemlerden müthiþ bir karamsarlýk ve yavaþlama oluþmakta... bu yavaþlama bir çok sektörü dümdüz edebilir. mesela son GES teþvikleri ile ilgili birileri bir þey yazmýþtý., ona göre sistemdeki bir çok GES yatýrýmý teþvik alamayacak... diðer yatýrýmlarda galiba pek bir tatlý yatýrým yok gibi.
ALARK dönüþüme 2022 deki müthiþ hamlesi ile baþladý. bu hamle o yýl kazanýlan mükemmel paralarýn çar çur
edilmemesi ile ilgili idi... borçlar ödendi ve diðer paralar CENAL yerine ortaklara aktarýlacak dendi. bu paralarý % 7 lerden Devlet tahviline yatýrmak veya döviz almak yerine ülkede yatýrým yapmaya baþladýlar...
TARIM ( gübre, tohum, sera, kurutma), Kazakistanda aynýlarý mý sadece sera mý görürüz nasýl olsa.
FÝNANS borsada oluþturulan fon ki milyar TLyi geçti diye hatýrlýyorum
OTEL/ler bodrumdaki 2025 te açýlacak sanýrým. Maldivler ne alemde bilmem.
Havacýlýk, battery uzun süreçler ve bence güzel gidiyorlar...
aslýnda bunlar olmasa da ALARKO bir jholding ve 2022 yýlý dahil hiç bir bilançosu satýn alýnmadý. o müthiþ bilanço sürdürülemez denildi ve iç edildi. geçen yýl enflasyon muhasebesi, bu yýl ayný terane. GYO, ALCAR bir þekilde sürecek. CENAL üretimi cmtesi pazar günü ölü fiyatlar haricinde tam kapasite. sanýrým kar etmeden üretimi tam kapasite yapmak enayiliðini yapmazlar. MERAM daðýtýma ve yatýrýma devam ediyor...
elbette ALATOnlarýn diðer yatýrýmlarý yanlýþsa icralar gelecek ise hisse satacaklar. muhtemelen pek de gönüllü satmýyorlardýr ( daha önce sanýrým ALATONLAR bölünmemiþ haliyle 1 dolara hisse satmýþlardý). þu anda ben mecbur kalýp satsam herhalde küfrederdim. mecbur kalabilir miyim Rabbim esirgesin ama her insanýn baþýna gelebilir.
Benim bir hedefim var... bu hedefe ulaþana kadar satmayý düþünmüyorum. alým yapma gücüm yok ama ALARKýn en küçük yatýrýmcýsýna her ay almaya devam ediyorum. belki yanýldýk ama sanmýyorum. piyasanýn fiyatlandýrdýðý gibi fiyatlama yapsaydým muhtemelen son yýllardaki karý edemeyecektim... elbette domates fiyatlarý da elektrik fiyatlarý da iner çýkar. ama önümüzdeki dönem maalesef örtü altý tarým revaçta olacak, kim bilir belki de tek alternatif haline gelecek. sebzede de meyvede de susuzluk ve iklim deðiþiklikleri ürün almayý imkansýz hale getiriyor...
þu muhasebe dönemi normalleþsin muhtemelen yeni fiyatlar görebiliriz. ülkede sanayi ve ticaret canlansýn enerji tüketimi had safhayaçýkacaktýr. þimdilerde macera arayan bir sektör arýyorsanýz buyrun. ben bekleyeceðim... bu arada arada yazabilirim ama gün içi bilgisayar açýk olsa bile pek vaktim olmuyor...
zinhar yatýrým tavsiyesi deðildir
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
Yer Ýmleri