Benim yorumum, bu ceyrekte en önemli geliþme özsermaye artýþý ve tarýma yapýlan yatýrýmlar. Yönetim bence fiyasko. Umarým düzelirler.
Teknoloji dünyasýnýn milyarderleri toprak yatýrýmlarýný artýrýyor
Teknoloji þirketi sahibi milyarderlerden Bill Gates, ABD'deki en büyük özel tarým arazisi sahibi olurken, Jeff Bezos da son yýllarda aldýðý arazilerle ülkedeki en büyük arazi sahipleri listesinde 25. sýrada yer aldý.
AA muhabirinin Amerika Birleþik Devletleri (ABD) merkezli The Land Report (Arsa Raporu) dergisinin "Ýlk 100 Arsa Sahibi Raporu"ndan derlediði bilgilere göre, teknoloji iþi yapan milyarderlerin son yýllarda yaptýðý toprak yatýrýmý her geçen gün artýyor.
Teknoloji þirketleri sahipleri arasýnda en fazla topraðý bulunan iþ adamý Amazon'un kurucusu Jeff Bezos oldu.
Bezos, sahip olduðu 420 bin akre (yaklaþýk 1,7 milyon dönüm) arsa ile listede 25. sýrada yer alýyor.
Ýstanbul'un yüz ölçümünün yaklaþýk 5 bin 461 kilometrekare (5,4 milyon dönüm) olduðu düþünülürse Bezos'un ABD'de Ýstanbul'un yüz ölçümünün yaklaþýk 3'te 1'i kadar toprak sahibi olduðu anlaþýlýyor.
- Gates, ABD'nin en büyük özel tarým arazisi sahibi
Listede 41. sýrada ise Microsoft'un Kurucu Ortaðý Bill Gates yer alýyor. Gates'in ABD'de toplamda 270 bin akre yani 1 milyon 92 bin dönüm arsasý bulunuyor.
Gates'in ABD'deki toplam arazisinin Ýstanbul'un 5'te 1'i kadar olduðu görülüyor.
Raporda yer alan bilgilere göre, Gates, 17 eyalete yayýlmýþ yaklaþýk 1 milyon dönümlük son derece verimli çiftlik arazisiyle ülkenin en büyük özel tarým arazisi sahibi olarak biliniyor.
The Land Report sitesinde Gates ile ilgili yer alan bir haberde kendisine sorulan "Neden bu kadar fazla tarým arazisi satýn alýyorsun?" sorusuna verdiði "ABD'deki tarým arazilerinin sadece 4 binde 1'ine sahibim. Bu tarým arazilerini daha üretken hale getirmek ve daha fazla iþ imkaný oluþturmak için alýyorum" cevabý dikkati çekiyor.
- Listede ilk 5 sýra
"Ýlk 100 Arsa Sahibi Raporu"na göre ilk sýrada Emmerson ailesi yer alýyor. ABD'de kereste, yenilenebilir enerji ve tarým gibi alanlarda faaliyet gösteren ailenin 2,4 milyon akre (9,7 milyon dönüm) arazisi bulunuyor. Bu da Ýstanbul'un 1,8 katý büyüklüðüne denk geliyor.
Listede 2. sýrada 2,2 milyon akre (8,9 milyon dönüm) ile John Malone, 2 milyon akre (8,09 milyon dönüm) ile Ted Turner, 1,7 milyon akre (6,8 milyon dönüm) ile Stan Kroenke ve 1,6 milyon akre (6,4 milyon dönüm) ile Reed ailesi yer alýyor.
Kaynak : Anadolu Ajansý
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
ALATONlar neden ALARK satýyor?
ALATONlar yýllar önce ALVÝMEDÝA yatýrýmý yaptýlar. Tayyip beyle milyarlýk yatýrým teþvik pozlarý da verdiler... güzel bir yatýrým olduðu da söyleniyordu ben bile keþke bu yatýrýma Holding tarafýndan ortak olunsa demiþliðim var... ve bu yatýrýmýn genel müdüründen çok ciddi bir kazýk yediler yýllar öncenin deli paralarý iç edilmiþti... belki de koca Alaton bu yüzden ölmüþtür desem yeridir... iþte bu yatýrým iyi gitti mi bilmem ama bu yatýrýmý finanse edebilmek için sýkýþtýklarý her dönemde sattýlar...
Dalia haným ise ayrý bir alem. rivayet olunur ki çocuklara baþka yatýrýmlar gerekiyormuþ muþ falan. bu ülkede meþhur bir eski baþbakan ölmeden 1 gün belki de saatler önce bazý hisse virmanlarý yapýlmýþtý. doðru ya neden veraset intikal vergisi ödensin deðil mi? ne alakasý var... hiiç sadece aklýma geldi...
ben kendi adýma ev almak için bahçe de almak zorunda kaldým. bunlarý almak için de eksik kalan miktar için ki bu kaporo dýþýndaki tüm miktar idi ALARK sattým... þimdi bahçeyi alan olsa hiç düþünmeden Alark alýrým.
benim tuzum kuru. þlimdilik kaydýyla yeni yatýrým yapmýyorum. baþka bir alana da yatýrým yapmaya baþladým ( þimdilik koleksiyon ama eðer beklediðim oluþum olur ise büyük bir müzayede yapabilirim. ya da oðluma kalýr çünkü 20-25 yýl sonra bu halýlarýn hiçbiri piyasada kalmayacak... peki halý almak için ALARK satar mýyým? hayýr ama kapýya icra gelirse mecbur kalýrým. bilmem anlatabildim mi? bu arada ALATO;Nlarý savunmuyorum sadece yapýlan iþin ne olduðunu bilmeden sallayanlara deðil artýk her þeye inanan sosyal medyanýn aksine yatýrýmýmý korumaya çalýþýyorum...
bir nokta daha... yazdým tekrar edeyim ben uzun vadeciyim ve bu enflasyon muhasebesini yok sayýyorum ( devekuþu gibi baþýmý kuma gömmekteyim belki de). muhtemelen bir kaç yýl sonra temettülerimle epey bir halý alabilirim diye düþünüyorum... lütfen hesabýnýzý kýsa vadeli yapmayýn ve kendi aklýnýzý kullanýn. yani YTD
2.031.043 + 175.800 = 2.206.843Þirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararý ile baþlatýlan pay geri alým iþlemleri kapsamýnda; Þirketimizce 09.10.2024 tarihinde Borsa Ýstanbul'da pay baþýna 85,70 TL - 84,95 TL (aðýrlýklý ortalama 85,30 TL) fiyat aralýðýndan toplam 175.800 TL nominal deðerli ALARK paylarý geri alýnmýþtýr.
Mimar Sinan ile ilgili bir kýssa anlatýrlar... Bir çocuðun minare eðri demesi üzerine ip getirterek düzeldi mi diye sormasý...
mesela elime geçen bir kilim var. Erzurumda dokunma ve çok güzel bir tavus kuþu iþlenmiþ kilime... gören bir cahil aaa duvarlarda da var bunlardan deyince ne yapacaðýmý þaþýrdým. yýllarca duvarlarda saraydan kýz kaçýrma ( o da Osmanlý sarayýndan kaçýrma idi ama biz bilmeden yýllarca astýk duvarlara), tavus vs duvar makine halýlarý vardý... o salaðým bunu bilmiyor ama bir þekilde aptallýðýný ortaya koyuyor. ama bir müddet sonra herkesin kafasýnda yer edecek zannýmca. düzeltmek için daha doðrusu bu aptallýðýn yayýlmasýný önlemek için ne yapacaðýmý þaþýrmýþtým...
affýnýza sýðýnarak politika yapmak için deðil ama örnek güzel olduðu için deðiniyorum... bu dönemde Deli Dumrulun
geçenden 5 akçe geçmeyenden döve döve 10 akçe almasý hikayesini ben bizim köprülerde anlayabildim ancak... Orhangazi köprüsü müydü geçenden yarýsý alýnýyor geçmeyen onunki de dahil tamamýný ödüyordu...
Sosyal medyada da benzer þeyler oluyor. ip ile düzelmeyecek þeyleri yumurtluyorlar ve o kadar çok tekrar ediyorlar ki bir müddet sonra herkes inanmaya baþlýyor... bu yüzden þirketler itiraz etmek yerine önlem alsalar iyi olur. bizimki itiraz da etmiyor acaba bu adamlar özellikle tutulmuþ adamlar mý bunun içinde þirketten bazýlarý da var mý diye düþünmeye baþladým...
Yer Ýmleri