https://www.ekonomim.com/ekonomi/ree...-haberi-773874
eni Ekonomi Danýþmanlýk A.Þ. Kurucu Ortaðý, Gelir Ýdaresi E. Strateji Geliþtirme Daire Baþkaný Nazmi Karyaðdý, enflasyon düzeltmesinin büyük iþletmelerde vergilendirilecek kârý azalttýðýný veya bilançolarý zarara dönüþtürdüðünü söyledi. Karyaðdý, cirosu 50 milyon liranýn altýnda olan þirketler için geçici vergi döneminde ertelenen enflasyon düzeltmesinin yýllýk olarak yapýldýðýnda yine gücü zayýf olan þirketlerin kazançlarýna göre büyük þirketlere oranla daha fazla vergi ödemek durumunda kalacaklarýný anlattý.
Temel iþleyiþi yönüyle sermayesi güçlü olan þirketlerin kârlarýnýn azalmasýna yol açtýðý için ödeyecekleri vergilerin de azalacaðýný ifade eden Karyaðdý, geçtiðimiz yýl sonunda yapýlan vergisiz enflasyon düzeltmesi sonucunda büyük iþletmelerin bilançolarýndaki öz sermayenin payýnýn artýðýný bildirdi.
.......
enflasyon düzeltmesi öz sermayenin %21,3 puan vergisiz olarak güncellenmesi sonucunu doðurdu"
Meðerse enflasyon muhasebesi nedeniyle oluþan zararlar firmalarýn lehine miymiþ... kombine olsa da "kinci çeyrekte konsolide 218 milyon, 2.7 milyon öz kaynaklarla deðerlenenler toplam 3 milyarlýk net parasal pozisyon kaybý yazýlmýþ ilk 6 ay için bu rakam 4,9 milyon TL imiþ" bu yaklaþlýk 5 milyarlýk rakam özkaynaklarý artýrmýþ ama vergi ödenmeden kar sayýlmýþ... ben bu muhasebeyi çözmeyi býraktýktým ilgilenmiyorum dedikçe birileri yorumlarý artýrýyor... belki de ileride enflasyon muhasebesi ne kutlu bir muhasebe idi diyenler çýkar mý bilmem...
ilave bir not. etrafýmda yatýrým yaptýðýný düþünen insanlar var... 3 ayda paralar katlanacak, aldýðý hisse 5 tavan gidecek... bir þekilde hisse almýþ. soruyorum neden aldýn... kem küm. efendim hisse þu fiyatý görmüþ þurada imiþ nasýl olsa o fiyatý bir daha görecekmiþ... kontrol ediyorum doðru deðil. görmüþ dediði fiyat 300 gerçeði 200 imiþ... vs vs.. bu þekilde yatýrým yapýlmayacaðýný söylediðimde ama ALARK müyhiþ zarar açýklamýþ. senin þirketin ne yapmýþ kem küm...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri