Son düzenleme : tovbekar; 16-01-2025 saat: 18:32.
sn ekserji
https://x.com/sefa_toptan1/status/18...829934/photo/1
haklýymuþsýnýz, tarýma yapýlan yatýrým son 1 yýldýr 300 milyon dolar üzerinde demekteler...
bu yýlýn cirosu 40 milyon dolar, 2025 sonu ise 100 milyon dolar bekleniyor ya da hedefleniyor...2028 hedefi 500 milyon dolar...
devam eden 8 sera inþaatý varmýþ, Bitmiþ olan sera ya da 1400 dönüm üretimde olan sera var; Kazakistanda 2500 dönüm arazi tahsisi ve yapým baþlamýþ. 2025 in ikinci yarýsýnda üretime/ ekime baþlanacakmýþ ama tümünde mi bilmem:
AFYONDA 100 dönüm sera yapýmýna baþlandý, bitmek üzere olan 180 dönüm var,
Denizlide 132 dönüm inþaat devam ediyor
Eskiþehirde 800 dönüm arazi planda yani baþlamamýþ; tarým akademisi gelecek yýl faaliyete geçirmeyi planlýyoruz diyorlar ise bu yýlýn ikinci yarýsý Eskiþehir baþlayabilir.
þu anda 20 ülkeye ihracat var ama talep daha yüksek,
gübre ve tohum a da deðinilmiþ ama kurutulmuþ gýda ve pazarlanmasýna deðinilmemiþ. seralarda kaliforniya biberi ekilþmeye baþlanmýþ, kapya biberi, kavun ve çilek de duruma göre olabilirmiþ...
4500 ü Kazakistanda olmak üzere 10 000 kiþinin istihdam edilmesi hedefleniyor.
laf aramýzda ister misiniz bunlar tüm faaliyetlerini bitirip tarýma geçsinler![]()
![]()
![]()
"- Enerji ve tarým, alarkonun saðlam basacaðý iki konu"
(Cumle Izzet Garih'e aittir)
Eskiþehirin (800 dönüm) hafriyatý muhtemelen bitmektedir.
Ýnþaatçi bir þirket olmanýn avantajýný kullanmaktalar.
Gübre fabrikasý + patentli tohum üretimi + sera inþaatý + serada kendi tohumunla üretim = Dikey entegrasyon.
Ek olarak meyve kurutma fabrikasý inþaatý.
2028'e kadar yatýrýmlar sürecek. Amortisman, enflasyon muhasebesi v.s. raðmen 2025 yilýnda güzel bilançolar görurüz inþallah.
Ben mezara kadar deðil pazara kadar ortaðým. Biliniz 😃
Tovbekar abi inþallah uzun vadeciler olarak hep beraber çorbasýný içeceðiz. Allah bize inþallah sabrýný verecek ve bizde bekleyeceðiz. Psikoloji yönetimi zor bir tahta. Ben elime geçen nakitin belirli oranýný bu hisseye geçiriyorum.
300000000 dolar tarým yatýrýmý ve 435000000 adet alark hissesi var. yani hisse baþý sadece tarýma yapýlan yatýrým 0.69 dolar veya 24 TL denilebilir. Düþünün oyle bir hisse alýyoruz ki hisse güncel fiyatý 91.5 Tl ve sadece tarým yatýrýmý 24 TL. Holding olarak diðer sektörlere yapýlan yatýrýmlarý konuþmuyoruz bile (ben takip etmiyorum). Bence boyle devam etsinler ben temmettü istemiyorum. Bence bir tarým devi doðuyor.
Merak ettiðim ise bu kadar büyük yatýrýmlar devreye girdiðinde KAP gelecek mi? Yani yapýlanlar alýnanlardan daha büyük. Gerçi açýklanan kaplardan ne hayýr gördük diyebilirsiniz ama beni motive eden en büyük etken bu yatýrýmlar.
Umarým 2028 ve sonrasýna kadar buralarda olabiliriz. Çünkü meyve toplama zamaný 2028 sonrasý gibi duruyor.
Saygýlar.
Yer Ýmleri