bu þirketi neden aldým:
yatýrýmlarý bitmiþ ve çalýþmaya baþlamýþtý. çok ucuzdu almaya baþladým. þimdiki fiyatlarla 3 liralarda idi... düþtü 2,5- 2, - 1.7 artýk alamadým. birazcýk aldým ama korktuðum için almayý býraktým. baþka hisse senedi almadým sadece baþka alanlara yatýrým yaptým ( keþke almaya daha çok almaya devam etseydim). sonraki zamanlarda almaya devam ettim hatta 142 lerden de aldým ( düzeltme hissesi de olsa cüzi bir miktarda aldým)...
alýrken hedefim neydi:
kafkasör ve sonra uludað yaylalarý idi... yani önce Artvin sonra bursa plaka numaralarý kadar dolar fiyatlandýrmasý... 5 dolara geldiðinde bir miktarýný satmayý düþündüm satmamaya meþveretle karar verdim ben uydum ama meþverete katýlanlar uymadý. daha sonra sattýlar..
baþka hedefim var mýydý evet vardý... 100 Klot toplayarak temettülerini almak. böylece emekli maaþýma katkýda bulunmasý... bu hedefimi gerçekleþtirebildim mi hayýr. ama bir miktar kar realizasyonu yapmak zorunda kaldým. ev ve bahçe aldým ki bu alýþ benim emekli ikramiyemi de yýllara sari birikimimi de aþacak boyutlardaydý... yani çok uygun fiyata ev aldýðým gibi epey bir miktar hisse yanýma kalmýþtý...
baþka biriktirim yapmam gerekiyor muydu; evet gerekiyorduama alabilecek güç kalmamýþtý. bu arada sevgili oðlumun geliþi yatýrým planlarýmý deðiþtirdi. her ay bir miktar onun için alýnmaya baþlandý. halen zararda portföyü ama birikmeye devam ediyor...
þirkette deðiþen bir þey var mý:
evet var. deli gibi yatýrým yapýyorlar ve yaptýklarý yatýrým gerçekten güzel bir alanda yatýrým. ileriye dönük hedefleri benim beklentilerimi aþýyor. eskiden 100 Klot ile gerçekleþtirilebilecek temettü hedefi bir kaç yýl sonra çok daha azýna gerçekleþebilir. kendi adýma beklentim iþler iyi giderse 2 dolar kazanç 1 dolar temettü hisse baþý, beklentiler daha az gerçekleþirse 50 cent temettü ( 1 dolar kazanç) bekliyorum ki kazancý su içinde elde edecektir...eski iþleri devam ediyor mu evet ediyor ve gerçekten en kötü yýllarda ( geçen yýl ve bu yýl enerji fiyatlarýna bakarsanýz) þirket kar etmeye devam ediyor...
satmamý gerektirecek bir bozukluk var mý?
þirket ana hissedarlarýndan satýþlar ( büyük kýsmý yaptýklarý yanlýþ yatýrýmlarý sonucunda þirket hisselerini satarak borç ödeme, bir kýsmýný da bilmiyoruz)... peki piyasada kabul edildi mi pek edilmedi ama bazý ciddi fonlar ve piyasanýn kurtlarýnýn yönettiði fonlar topladýlar diðer hesaplarýný bilemiyoruz... satýþlar bitti mi evet bitmiþ görünüyor...
satmamý gerektirecek daha uygun bir yatýrým var mý:
yýllar önce olduðu gibi þimdi de yok...
daha sorulabilecek þey var ise soralým... herkes kendisine sorsun ve cevaplarýný yazsýn... satýlmasý gereken durum var mý bakalým
YTD

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri