Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 367/683 ÝlkÝlk ... 267317357365366367368369377417467 ... SonSon
Arama sonucu : 5460 madde; 2,929 - 2,936 arasý.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Þ.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,738
    yazýlanlar açýk dedim ki bu dönemde yatýrým yapmak çok zor... bu fiyatlar ile hiç bir þeye yatýrým yapamýyorsunuz ( kaldý ki artýk yatýrým yapmam mümkün deðil oðlum için aldýklarým ve almayý planladýklarým dýþýnda... geçmiþte sizi biraz daha býktýrayým 100 000 lot hedefim vardý... gerçekleþtiremedim kim sayesinde biliyor musunuz muhtemelen bu adam ayný adam daha ahlaksýz ama üslup ayný. onunla ilgili yaþadýklarýmý daha önce yazdým ve kendisine senin yüzünden sattým ne oldu dediðimde aklýný kiraya mý verdin satmasaydýn demiþti ki satmayana neredeyse küfrediyordu o günlerde.
    100 000 lot 50 kuruþ temettü verse 50 000 lira eder o da emekliliðimde bana destek olur diyordum... bugün hedefim 50 cent en az temettüdür. bu yüzden bezdirmeler ve býktýrmalar var olduðunu düþünüyorum. ha 50 kuruþu çoktan aldým. galiba geçen sene 2 lira verdiler ( avanslar da geçen yýla þamildi). maliyetim sn 101 in söylediði gibi çook eksilerde...
    hisselerimin bir kýsmý ile ev ve bahçe aldým. þu an deðerleri kalan hisselerimin çok üzerinde. sadece bahçe bile satabilsem evin maliyetini sýfýrlayacak ve kara geçirecek. karýþtý þöyle söyleyeyim.
    Ev ve bahçe yaklaþýk 30 000 lot ALARK idi þimdi bahçe 25 000 lot ALARK ediyor. satabilsem hiç gözünün yaþýna bakmam... eðer ALARK biriktirmeseydim ne ev ne bahçe alabilirdim býrakýn üzerine kalmasýný... yatýrým döngüsü böyle bir þey. hisse 1 dolar olacak dediðimde bana gülen çok oldu. 5 dolar olacak dediðimde abartýyorsun demiþlerdi. ama 5 dolar oldu. meþveret yaptým bakýn hedeflerin birisi buydu oldu hiç olmaz ise yarýsýný ya da 3 te birini satsak mý diye hayýr denildi ve satmadým. ama sonra ev ve bahçe için satýldýlar o ayrý...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,738
    þirketle ilgili yazdým... olumsuzluklarý da yazdým... hatta SPK ya þikayet etiðim için hala afarozlu muamelesi yapýlýyor yatýrýmcý iliþkilerinden. tek defada cevap verilmiyor tekitle cevaplandýrýlýyor. telefonuma ise hiç çýkýlmýyor artýk...
    ortaklardan yanlýþ iþler yapan ya da icraya düþmektense hisse satanlar var... ben de sattým. ihtiyaç var ise satacaksýnýz. kendimize aldýðýmýz hakký büyük ortaklara vermeden adil mi olacaðýz...
    sorun þu anda Türkiyede yabancý olmayýþýnda. ve saçma sapan yönetiliyor oluþumuzda... eðer enflasyon muhasebesi uygulansa Garanti ne kadar zarar edecekti sizce mesela KOÇ ve SABANCI Holding bilançolarý darmadaðýn. ama AKBANK da YApý kredi de müthiþ kar açýklýyorlar...uygulayacaksanýz saçma sapan da olsa 5 yýllýk ya da en baþtan itibaren bilançolarý bir defada uygulayýn. hiç olmaz ise arþiv olsun. ben kendi adýma þu sýralar bilanço bakamýyorum ilgilendiðim þirketlerde yanýlacaðýmý biliyorum...

ALARK ile ilgili þu sýralar diðer iþleri bir yana býrakalým dün yazdým. enerji bile yerlerde ise þirketten ne elde edebilirsiniz. enerji fiyatlarý yerlerde de olsa hem CENAL hem de MERAM kardalar. mesela MERAM kendi kaynaklarýndan geçen yýkl 125 milyon dolar yatýrým yaptýðýný söylüyor. þirkete yani holdinge aktarýlanlar da az deðil çünkü 300 milyon dolar tarýma yatýrým yapýlmýþ durumda...toplayýn bakalým 425 milyon dolar... Bodrumdaki otel GYO da yapsa hangi deðerlerde ki... yýllýk sanýrým 40 milyon dolar portföy yatýrýmý eeee ne oldu þirket yatýrýmlarý 450 milyon dolarýn üzerine çýktý... hisse baþý 1 dolar yatýrým. peki içi boþ holding bunu yapabilir mi? yýllýk 200 milyon dolar tarýma, 100 milyon dolar MERAM varlýk tabanýna ve diðer yatýrýmlara baktýðýnýzda gene hisse baþý 1 dolara yakýn yatýrýmlar yapýlacaðý planlanýyor...peki bu kaynaklarý nereden buluyorlar içi boþsa...

ben trader deðilim nickim tövbekar... traderlýða tövbe etmiþtim yýllar önce. o tövbeden sonra da cebim para pul gördü... Hedefim uzun vadeli. sn 101 in de yazdýðý gibi
    "Bazan kiþi içinde bulunduðu nimetin farkýnda olamayabiliyor, ya da biliyor da sizin dediðiniz gibi manipulasyon yapýyor.. Burada her ikisi de olabilir. Bilemiyorum...

Benim yatýrým tarzým, FK'sý ve PD/DD si kelepir hisse bulmak, sonra ona 2-3-4-5 yýllýk yatýrým yapmak ve beklemek... Alarkoda yatýrým sürem daha da uzadý.... Gerçi bir kýsým verdim.... (mezara kadar deðil, pazara kadar sloganý gereði )

Fakat PD/DD deðeri olarak bakýnca, yatýrým programlarýna bakýnca alarko yine cazip gibi görünmekte ."

benim yatýrým sürem uzundu moralim bozulmuyor mu bozuluyor ama satýp alabileceðim daha uygun þirket yok. ve bu þirketin bir gün hisse baþý 2 dolar kazanýp 1 dolar temettü vereceðine dair hayalim var, 1 dolar kazanýp 50 cent vereceðine dair dair kuvvetli umudum...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,738
    son olarak Sermaye piyasasýnda hedeflerimi gerçekleþtirmiþ olsam da þimdilerde göz aydýnlýðým olmasýný beklediðim oðlum için hayalim var... geçmiþime bakýp oldu daha sonra onun için de olabilir diyorum...
    ben epey bir üst düzey memuriyetten yaklaþýk 40 yýl çalýþmakla 1 milyon TL emekli ikramiyesi aldým ( 2024 ocak). bu memuriyetin bir kaç yýlýnda hisse biriktirdim ev ve bahçe aldým. yaþadýklarýmý biliyorum. þimdiki yaþanacaklar da benzer olacaktýr... doru mudur yanlýþ mýdýr bilmem ama ben yatýrým yapýyorum... kýsa vadede kimse kimseye kazandýrmayacaktýr hatta elindekini de alacaktýr...

bunlar yatýrým tavsiyesi deðildir. bütün BÝST yatýrýmým tek hissededir bunu korumak dýþýnda hedefim yoktur.

Sn balabanlý;
    Sosyal medyada (hissenet de dahil buna) bazý psikolojik meseleleri olanlar var.. Bunlarýn portföyleri olduðundan da þüpheliyim. Çunkü o psikoloji ile hisse alýnamaz/tutulamaz.

Biz yatirýmcýlar bilgiye susamiþýz. Fakat bu problemli tipler bilgi deðil zehir saçýyorlar. Bunlarý engellemek, takip etmemek daha doðrudur.

Kimsenin tasarrufunu küçümsemem.
    Etrafýmdaki gençlere maaþýnýzýn 1/4'unü kendinizden kaçýrýn, ciddî hisselerden uzun vadeli alýn, 40 yaþýna geldiðinizde 1 milyon dolar portföyünüz olabilir. Derim.

Bir tip var simdi de yazýyor hissenette.
    Tam bir gamlý baykuþ.
    2021 eylul-ekim aylarýnda thy topiginde yazmaktaydý.
    Isteyen hissenetin o tarihlerdeki thy sayfalarina bakabilir.
    Tutturdu "düþecek de düþecek" diye. Kafamý karýþtýrdý... fiyat 12-13 arasinda iken . Ayýrdýðým paranýn yarisiyla thy aldým.. Fiyat uçtu gitti.
    O tip de thy topiginden kayboldu. Belki de tek lot bile thy hissesi yoktu.
    Kalan parayý kullanamadým.
    Bana verdiði zarara bakýn...
    Son düzenleme : 0101; 30-01-2025 saat: 12:12.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,738
    borsada dibin dibi var mýdýr evet vardýr...
    borsada saçma sapan fiyatlar oluþabilir mi evet oluþabilir...
    peki bu zamanlarda alým satým geçerli midir? evet geçerlidir ( mesela þimdi eski perdeler için sarý sitede 500 000 - 1 milyon fiyatlar var. ayný þekilde eski kilimler ve heybeler için ( bir heybeye birisi 5 milyon fiyat söylemiþti tanýsam sadece çüþþþ hangiþ eþek alacak deyip geçerdim, içimden dedim ben de. bu fiyatlarý verseler ya da sadece perdeler için 10 000 TL verseler ben tedarik manyaðý yapabilirim hepsini ama bir umut ya da kiþinin daðýn arkasýndaki umudu ya tutarsa...peki þirket fiyatlarý da benzer olur mu?
    evet olur... geçtiðimiz zaman içinde yanýlýp ALARKtan çýkýp TÜPRAÞ alsaydýk temettüleri ile sýfýrlanmýþ olacaktýk. hisseler kar olarak kalacaklardý... peki bizim için ayný þeyler olmadý mý oldu... 20 cente alark aldýk ve temettülerle zaten neredeyse sýfýrlandý, ya da sattýklarýmýz kara geçirdi...yani saçma sapan fiyatlardan mal sahibi olduk...

kimimiz daldan dala uçar... koza alýr 9 liradan satar 50 den, ALARK alýr 2 liradan datar 140 dan, Ülker alýr 17 liradan satar 120 den, Emlak konut alýr 8 liradan satar 15 den bir bakarsýn ki sermayesi 100 misline çýkmýþ... böyle örnekler var mý çevrenizde bilmiyorum. geçmiþte bir arkadaþ Alark ile ilgileniyordu Ýþ bankasý hisselerinde kredi ile müthiþ kazançlar elde etmiþti. alýp çýktý ý yoksa tekrar probleme düþtü mü bilmem. Daldan dala uçanlarýn sonu galiba tam tersi oluyor...

sn 101 in bir söylemi vardý. 3-5 yýlda bir bir hisse yakalarsýnýz zengin olursunuz... ikinci hisse sizi süper zengin yapar...

bir memurun hedefi ev ve araba almaktýr. yukarýda yazdým 40 yýla yakýn memuriyet 1 milyon emekli ikramiyesi verdi ki araba bile almýyordu geçen yýl. benim kamyon ikinci el olarak alýnabildi. biraz da çekirdek parasý arttý. malum taþýnma vs uçtu gitti... üç beþ yýllýk birikimlerle sn balabanlý okuyorsa burayý geçebilir bir þey sahibi olabilir misiniz? evet borsada mümkün. iyi bir yerden dip fiyatlardan iyi bir þirket alabilirseniz sizi muhakkak ihya eder... ev ve arabanýzý alabilirsiniz... belki de hayaller kurarsýnýz. 100 000 lotum olsa yarým dolar temettü verse diyemeyeceksiniz zaten o hedefe ulaþamamýþtýnýz. bir kýsmýný ev alarak sattýysanýz zaten sizin eviniz var emekli maaþýnýz da yeter der geçersiniz...
    kalan 20-30 000 lot ile dersiniz. 1 dolar temettü verse 20 000 dolar yarým dolar verse 10 000 dolar...

þimdi bunu aþaðýlayanlar çýkabilir doðrudur... benim hedefim maalesef budur... tabii ki hisse baþý 20 dolar olsa mükemmel para ama bazen para yerine sürekli gelir bir umuttur... kusura bakmazsanýz 10 000 dolar yýllýk ilave gelir benim gibi memurlar için iyi paradýr. geceliði 30 000 den kayak tatili ya da geceliði 10 000 den hillside tatili yapmadan geçer gideriz dünyadan... soframýz kurulsun, kurbanýmýzý keselim, kimseye el açmadan el açana vermeyi deneyebilelim olur biter... varsýn lüx mekanlar bensiz dönsün, bazý þeylerin tadýný bilmeden geçip gitsin ömrüm...

bilmem anlatabiliyor muyum. gerçekten mükemmel para kazananlar var mý vardýr elbet, ama benim gözüm yok... borsadan elde ettiðim yeterli beklentilerim de cabasý. ama sizler yüksek hedefler yerine mantýklý þeyleri hayal edin ve umudunuzu tüketmeyin. iyi bir hisse bulun ve ekrana bakmak yerine baharýn geliþini tabiattaki deðiþimi gözleyin... iþinizi yapýn en iyi þekilde yapýn. iþçiyseniz üretin. memursanýz hizmet edin, öðretmenseniz öðretin... buraya sadece deðiþen bir þey var mý diye bakýn...

zinhar yatýrým tavsiyesi deðildir...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,596
    Anlattýklarýnýzýn en iyi örneði benim. 1990 lý yýllarýn baþýnda 30 yaþýmda Mac SE de Excel, Toshina T1000 ile Lotus123, ve IBM Terminalde Dynaplan kullanarak ve bilançolarý analiz ederek baþladým. Ýlk MArdin Çimento ile baþladým. Benim temel mantýðým Hisse baþý kar / Fiyat analizi yapmak ve bunu her Qtr de devam ettirerek hangi hisse görece iyi sorusuna cevap vererek bulmuþtum. HAla ayný programý ( Ki kendim yazdým ) kullanýrým . Burada temel kura lkaðýdý beðendiðinizde avcý gibi oluyp her fýrsatta toplamanýzdýr. Toplamak sadece toplamak ile ilgilenmek ilk zamanlardaki kuralýmdý . Þimdilerde Swich etme ile ilgiliyim . Temel hikayeniz nereden nasýl baktýðýnýz ile ilgili. Aslanýn hikayesine odaklanmak mý ? Ceylanýn hikayesine odaklanmak mý ?
    Benim hikayem 3 sene almak ile ilgili. Her yatýrýmcý kendi deneyimlerinden belli bir yýl seçer ve o sürede hisse toplar. kimi 3 yýl kimi 5 yýldýr. Süre sonunda al satlar baþlar yukardan ver aþaðýdan 90% si ile alým yap ve bunu tekrar tekrar yaparak kaðýdý belli bir oranda elinde tutar ve unutursun. Sonra diðeri baþlar . Çek eðlencelidir tavsiye ederim. Bence doðru yoldasýnýz motivasyonunuzda sýkýntý olmuþ takmayýn kafanýza.
    Sizden tek farkým neyi ne zaman satacaðým ile ilgili bir hedef almýyorum. Hisseden eminseniz karlýlýk ile ilgilenmeniz daha mantýklý. asýl belirleyici olan Konjoktör. Faizlerin düþük olmasý vergilerin veya enflasyonun yüksek düþük olmasý dolardaki baský bütçe açýklarý vs vs kýsaca makro iktisat bilgileri yol gösteriyor. Saygýlar,

Dip Not : Alark ile ilgilenmemin sebebi ülkeler arasý iliþkilerde karþýlýklý örülecek olan duvarlar ve ambargolar. Bloklarýn birbirine vergi koymasý ile ortaya çýkan enflasyonun gýda ürünlerinde ortaya çýkaracaðý manipülatif pahalýlýk.

Alýntý Originally Posted by tovbekar Yazýyý Oku
    borsada dibin dibi var mýdýr evet vardýr...
    borsada saçma sapan fiyatlar oluþabilir mi evet oluþabilir...
    peki bu zamanlarda alým satým geçerli midir? evet geçerlidir ( mesela þimdi eski perdeler için sarý sitede 500 000 - 1 milyon fiyatlar var. ayný þekilde eski kilimler ve heybeler için ( bir heybeye birisi 5 milyon fiyat söylemiþti tanýsam sadece çüþþþ hangiþ eþek alacak deyip geçerdim, içimden dedim ben de. bu fiyatlarý verseler ya da sadece perdeler için 10 000 TL verseler ben tedarik manyaðý yapabilirim hepsini ama bir umut ya da kiþinin daðýn arkasýndaki umudu ya tutarsa...peki þirket fiyatlarý da benzer olur mu?
    evet olur... geçtiðimiz zaman içinde yanýlýp ALARKtan çýkýp TÜPRAÞ alsaydýk temettüleri ile sýfýrlanmýþ olacaktýk. hisseler kar olarak kalacaklardý... peki bizim için ayný þeyler olmadý mý oldu... 20 cente alark aldýk ve temettülerle zaten neredeyse sýfýrlandý, ya da sattýklarýmýz kara geçirdi...yani saçma sapan fiyatlardan mal sahibi olduk...

kimimiz daldan dala uçar... koza alýr 9 liradan satar 50 den, ALARK alýr 2 liradan datar 140 dan, Ülker alýr 17 liradan satar 120 den, Emlak konut alýr 8 liradan satar 15 den bir bakarsýn ki sermayesi 100 misline çýkmýþ... böyle örnekler var mý çevrenizde bilmiyorum. geçmiþte bir arkadaþ Alark ile ilgileniyordu Ýþ bankasý hisselerinde kredi ile müthiþ kazançlar elde etmiþti. alýp çýktý ý yoksa tekrar probleme düþtü mü bilmem. Daldan dala uçanlarýn sonu galiba tam tersi oluyor...

sn 101 in bir söylemi vardý. 3-5 yýlda bir bir hisse yakalarsýnýz zengin olursunuz... ikinci hisse sizi süper zengin yapar...

bir memurun hedefi ev ve araba almaktýr. yukarýda yazdým 40 yýla yakýn memuriyet 1 milyon emekli ikramiyesi verdi ki araba bile almýyordu geçen yýl. benim kamyon ikinci el olarak alýnabildi. biraz da çekirdek parasý arttý. malum taþýnma vs uçtu gitti... üç beþ yýllýk birikimlerle sn balabanlý okuyorsa burayý geçebilir bir þey sahibi olabilir misiniz? evet borsada mümkün. iyi bir yerden dip fiyatlardan iyi bir þirket alabilirseniz sizi muhakkak ihya eder... ev ve arabanýzý alabilirsiniz... belki de hayaller kurarsýnýz. 100 000 lotum olsa yarým dolar temettü verse diyemeyeceksiniz zaten o hedefe ulaþamamýþtýnýz. bir kýsmýný ev alarak sattýysanýz zaten sizin eviniz var emekli maaþýnýz da yeter der geçersiniz...
    kalan 20-30 000 lot ile dersiniz. 1 dolar temettü verse 20 000 dolar yarým dolar verse 10 000 dolar...

þimdi bunu aþaðýlayanlar çýkabilir doðrudur... benim hedefim maalesef budur... tabii ki hisse baþý 20 dolar olsa mükemmel para ama bazen para yerine sürekli gelir bir umuttur... kusura bakmazsanýz 10 000 dolar yýllýk ilave gelir benim gibi memurlar için iyi paradýr. geceliði 30 000 den kayak tatili ya da geceliði 10 000 den hillside tatili yapmadan geçer gideriz dünyadan... soframýz kurulsun, kurbanýmýzý keselim, kimseye el açmadan el açana vermeyi deneyebilelim olur biter... varsýn lüx mekanlar bensiz dönsün, bazý þeylerin tadýný bilmeden geçip gitsin ömrüm...

bilmem anlatabiliyor muyum. gerçekten mükemmel para kazananlar var mý vardýr elbet, ama benim gözüm yok... borsadan elde ettiðim yeterli beklentilerim de cabasý. ama sizler yüksek hedefler yerine mantýklý þeyleri hayal edin ve umudunuzu tüketmeyin. iyi bir hisse bulun ve ekrana bakmak yerine baharýn geliþini tabiattaki deðiþimi gözleyin... iþinizi yapýn en iyi þekilde yapýn. iþçiyseniz üretin. memursanýz hizmet edin, öðretmenseniz öðretin... buraya sadece deðiþen bir þey var mý diye bakýn...

zinhar yatýrým tavsiyesi deðildir...
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,738
     Alýntý Originally Posted by Baygeorge Yazýyý Oku
    Anlattýklarýnýzýn en iyi örneði benim. 1990 lý yýllarýn baþýnda 30 yaþýmda Mac SE de Excel, Toshina T1000 ile Lotus123, ve IBM Terminalde Dynaplan kullanarak ve bilançolarý analiz ederek baþladým. Ýlk MArdin Çimento ile baþladým. Benim temel mantýðým Hisse baþý kar / Fiyat analizi yapmak ve bunu her Qtr de devam ettirerek hangi hisse görece iyi sorusuna cevap vererek bulmuþtum. HAla ayný programý ( Ki kendim yazdým ) kullanýrým . Burada temel kura lkaðýdý beðendiðinizde avcý gibi oluyp her fýrsatta toplamanýzdýr. Toplamak sadece toplamak ile ilgilenmek ilk zamanlardaki kuralýmdý . Þimdilerde Swich etme ile ilgiliyim . Temel hikayeniz nereden nasýl baktýðýnýz ile ilgili. Aslanýn hikayesine odaklanmak mý ? Ceylanýn hikayesine odaklanmak mý ?
    Benim hikayem 3 sene almak ile ilgili. Her yatýrýmcý kendi deneyimlerinden belli bir yýl seçer ve o sürede hisse toplar. kimi 3 yýl kimi 5 yýldýr. Süre sonunda al satlar baþlar yukardan ver aþaðýdan 90% si ile alým yap ve bunu tekrar tekrar yaparak kaðýdý belli bir oranda elinde tutar ve unutursun. Sonra diðeri baþlar . Çek eðlencelidir tavsiye ederim. Bence doðru yoldasýnýz motivasyonunuzda sýkýntý olmuþ takmayýn kafanýza.
    Sizden tek farkým neyi ne zaman satacaðým ile ilgili bir hedef almýyorum. Hisseden eminseniz karlýlýk ile ilgilenmeniz daha mantýklý. asýl belirleyici olan Konjoktör. Faizlerin düþük olmasý vergilerin veya enflasyonun yüksek düþük olmasý dolardaki baský bütçe açýklarý vs vs kýsaca makro iktisat bilgileri yol gösteriyor. Saygýlar,

Dip Not : Alark ile ilgilenmemin sebebi ülkeler arasý iliþkilerde karþýlýklý örülecek olan duvarlar ve ambargolar. Bloklarýn birbirine vergi koymasý ile ortaya çýkan enflasyonun gýda ürünlerinde ortaya çýkaracaðý manipülatif pahalýlýk.
    sn baygeorge
    ülkemiz sadece ülkemiz deðil dünya bir deðiþim geçirmekte... öyle dönemlere geliyoruz ki bir þekilde bu deðiþimi yakalayabilenler mesela orhan pamuðun Cevdet bey ve oðullarýnda olduðu gibi yürüyüp gidecek... belki de tam tersi olacak. samiha ayverdinin Mesihpaþa imamýndaki ve diðer kitaplarýnda anlattýðý gibi eskiyip hýrpalanacak.
    yaþ itibariyle artýk deðiþimi yakalayabilecek durumda deðilim. yeni bir atýlým için güçsüz olduðumuz bir dönemde dünya deðiþiyor. emekli olduðumuz 40 yýl kadar prim ödediðimiz sistemde artýk yer verilmiyor bizlere... korkarým ileride daha kötü günler gelecek. iþte tam bu durumda aktif çalýþmanýn sonlandýðý emekli maaþýnýn kuþa döndüðü ortamda yatýrým deðil di,ktiðiniz aðaçlarýn meyvesii toplama dönemindeyiz. dönüp baktýðýmda çok da aðaç dikememiþim. ama bir þekilde ev varsa gerisi olur biter bir felaket üstümüze çökmez ise...
    ALARK... para yönetmeyi çok iyi biliyorlar, yatýrýmlarda çok kötü tecrübeler olsa da son alanlarý çok iddialý ve iddialý olduðu kadar gerekli bir alan... ve bu grup bu alandan baþarý ile çýkar ise diðer yatýrýmlar ile birlikte dikilen aðaçlar yeterli olabilir. ama artýk aðaç dikemeyecek çaðda ve gelirdeyiz. özellikle kentufun Türkiye özelde Ýstanbul ile ilgili son videosu, Kadirhan Özdemirin dünya ile ilgili söylediklerini düþünür isek bir önlem almak mümkün deðil gibi.
    Sevgili ülkem iyi durumda olsa iyi yönetilse zaten bizim durumumuz da kötü olmazdý. öyle bir dönemdeyiz ki bizim dünyaya tur bindirmemiz gerekir iken dünya bize tur bindiriyor ve benim gibiler seyretmek zorunda...
    yukarýda bahsettiðim iki video son günlerde izlediðim en iyi videolardan. benim çevremde gözlemlediklerimi doðruluyor. beklediklerimin benim beklediðimden daha kötü olmaya baþladýðýný belirtiyor. bu yüzden olumsuzluðum...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,738
    bu düþüþte yapýlabilecek tek þeyi yaptým. oðlum için önümüzdeki ay alýnmasý gereken hisseyi aldým. uyandýðýnda dýþarýya çýkýp güneþin vereceði mutluluk ile bu düþüþün de verdiði zararý atlatmaya çalýþacaðým. anlamsýzlýk had safhada ve gerçekten bu piyasa adamý kalben hasta eder...

Sayfa 367/683 ÝlkÝlk ... 267317357365366367368369377417467 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •