Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 369/683 ÝlkÝlk ... 269319359367368369370371379419469 ... SonSon
Arama sonucu : 5460 madde; 2,945 - 2,952 arasý.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Þ.

1.  Alýntý Originally Posted by tovbekar Yazýyý Oku
    Bu arada galÝba bÝrÝlerÝ mery teyzeyÝ sikiÞtirdi
    Ya da birileri kiralýk katildeki mal bitti dedi!

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,738
     Alýntý Originally Posted by bridger17 Yazýyý Oku
    Ya da birileri kiralýk katildeki mal bitti dedi!
    sn bridger
    Bürokrasideki siyasetteki en büyük hastalýklardan biri kendinden sonra geleni beðenmemek hatta ölümüne eleþtirmektir...bu atama içeriden olursa bir þekilde daha önce yaþanmýþlýklar direnç oluþturabilir...
    ALARKtaki iplikçi muhtemelen daha önceki yapýnýn üzerine bina etmiþti her þeyi. þimdilerde içerideki deðiþim ya da yenilik rüzgarý var mý bilmem ama ALARK kabuk deðiþtirmekte...düþünsenize arsa atabiliyorlarmýþ demek ki . Yýllara sari de olsa 1.1 milyar dolarlýk bir tarým yatýrýmý, kargo uçak yatýrýmý söz konusu..

niyetim size ALARKý ya da içerideki yapýyý anlatmak deðil haddime de düþmemiþ zaten. ama ben Ceo yu beðeniyorum çok güzel bir çaba içerisinde olduðunu düþünüyorum. ola ki bu çabalar bazýlarý için kýskançlýða nede4n olmuþ olabilir. x teki müptezel leyla ve Ceo yu diline dolamýþ ve saçma sapan da olsa bir düþmanlýk oluþturmuþ durumda. kiþiler ne söylediðinden çok caný yandýðý için küfretmekteler ve bu müptezelin söylemlerine sahip çýkmaktalar...

kýsa keseyim tahtacý iplikçi eski yönetimin en azýndan uzantýsý... bu müptezel de onun adamý olduðu için yeni yapýlanma ile ilgili her þeyi boklamaktalar... piyasada akýllý bir aða gelip de ( vah Nasrullah Ayan vah diyesim var) ya da ciddi bir fon yönetimi ( ki Globalin Ýstanbul fonu bu iþi yapar diye ümit etmekteyim) bu garabeti farkedip alýmlara baþlamasý gerekir...

tek zorluk biraz büyük bir lokma olmasý. yoksa yýllar önce PINAR sütte, bazý YO larda ( o dönemlerde yatýrým ortaklýklarý vardý. 50 kuruþa alýnan hisseleri 6 ay sonra 5 lira temettü vermiþlerdi) bu iþler yapýlmýþtý. benim düþüncem altýn balçýða düþse de altýndýr ve yakýnda deðerini bulmaya doðru yol alacaktýr...

zinhar YTD

3. Bende ayný fikirdeyim. Aðaðýdaki ifadeniz son derece doðru. Açýklanan yatýrýmlar ortada. Avrupanýn köklü market zincirleri ile anlaþmalar var. Son derece önemli geliþmeler. Enerji, Turizm, Sanayi, gayrimenkul yatýrýmlarý ortada. Ancak birde fiyat realitemiz var. Nasýl oluyor cevabýný bulamýyorum.

"benim düþüncem altýn balçýða düþse de altýndýr ve yakýnda deðerini bulmaya doðru yol alacaktýr..."

Merak ettiðim ise bir an önce bilançolarý inceleyebilmek. Söylenen rakamlarýn bir denetçiden geçmesi son derece önemli. Çünkü söyledikleri yatýrýmlar çok büyük bence. Þiþirilmiþ rakam olmamasý önemli. Sadece bu fiyatlara bu kadar yatýrým yapan bir þirket almak çok garip geliyor. Birþey yanlýþ gidiyor. Nedenini çözemedim.

Acaba yatýrýmlar þiþirilmiþ yatýrýmlar olabilir mi? Mesela 3 harcayýp 10 liralýk yatýrým yaptýk gibi bir söylem mümkün mü?

Aksi durumda piyasa neyi beðenmiyor anlayamýyorum.

Yanlýþ anlaþýlmasýn bendeki sadece kuþku. Mesela yapýlan yatýrýmlarý doðrulama yolu var mýdýr? Aklýma bilanço geliyor.

Veya piyasa þirkete inanmýyor olabilir mi?

Yorumunuz nedir?

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,738
     Alýntý Originally Posted by ekserji Yazýyý Oku
    Bende ayný fikirdeyim. Aðaðýdaki ifadeniz son derece doðru. Açýklanan yatýrýmlar ortada. Avrupanýn köklü market zincirleri ile anlaþmalar var. Son derece önemli geliþmeler. Enerji, Turizm, Sanayi, gayrimenkul yatýrýmlarý ortada. Ancak birde fiyat realitemiz var. Nasýl oluyor cevabýný bulamýyorum.

"benim düþüncem altýn balçýða düþse de altýndýr ve yakýnda deðerini bulmaya doðru yol alacaktýr..."

Merak ettiðim ise bir an önce bilançolarý inceleyebilmek. Söylenen rakamlarýn bir denetçiden geçmesi son derece önemli. Çünkü söyledikleri yatýrýmlar çok büyük bence. Þiþirilmiþ rakam olmamasý önemli. Sadece bu fiyatlara bu kadar yatýrým yapan bir þirket almak çok garip geliyor. Birþey yanlýþ gidiyor. Nedenini çözemedim.

Acaba yatýrýmlar þiþirilmiþ yatýrýmlar olabilir mi? Mesela 3 harcayýp 10 liralýk yatýrým yaptýk gibi bir söylem mümkün mü?

Aksi durumda piyasa neyi beðenmiyor anlayamýyorum.

Yanlýþ anlaþýlmasýn bendeki sadece kuþku. Mesela yapýlan yatýrýmlarý doðrulama yolu var mýdýr? Aklýma bilanço geliyor.

Veya piyasa þirkete inanmýyor olabilir mi?

Yorumunuz nedir?
    sn ekserji
    þirket daha önce enerji ile kabuk deðiþtirdi. yenilerde ise sera, alser ( sermaye yatýrýmlarý), enerji depolama, otel ve havacýlýk yatýrýmlarý ile bir kabuk daha atýyor... taahhütten çýkýlmakta ki bu da eski kabuktan kurtulmaktýr.
    þirket daha önce enerji krizinde müthiþ bir kazançla çýkarak büyük bir avantaj elde etti. bu avantajý da yatýrýmlar ile kullanmakta. yatýrýmlar fiktif midir sanmam buralarda adýný da bilmiyorlar þirketin ama almadýk sera býrakmadý demektelerse de ben yapýlmakta olan yatýrýmlarda teenni ederek hareket ettikleri için saðlýklý buluyorum. toprakta ise müthiþ bir açlýkla aldýlar ki o dönemde nereye yatýurým yapsanýz boþtu ve ALARKO kazandý. planlanmýþ düþünülüp taþýnýlmýþ bir hamleydi ve tarýmýn neredeyse her alanýna girdiler.
    3 harcayýp 10 yazmak belki týrývýrý þirketlerde olur ( son dönemdeki bazý arz þirketlerinin yatýrýmlarýna da satýn almalarýna da güvenmemekteyim kendi adýma 1-2 tanesi hariç), mesela Kazakistanda ki 600 milyon dolar iyi bir teþvik var ve anlaþmalarla yapýlmakta...

piyasa neyi beðenmiyor... zýkkýmýn kökünü. piyasa çoðu zaman kördür. trade malýn deðerini deðil satýþ fiyatýný gözetler. düþünsenize maliyeti sýfýr olan hiçbir deðer ifade etmeyen bir coin 100 000 dolar nasýl eder. geçmiþte sigara kaðýdý, 25 kuruþluklar þimdilerde eski perdeler ve salakça anlaþýlmayan bazý antikalar için geçerli olan bir çýlgýnlýk oluþturulmaya çalýþýlýyor. yeri gelmiþken mesela halý;

az biraz reklam yapayým halý ve kilim konusunda epey yol kat etmiþliðim var. kendime ait bir koleksiyonum var piyasa düzeldiðinde bazýlarý satýþa sunulabilir diye düþünüyorum, olmaz ise bir koleksiyon olarak kalacak ve geliþemeyecek. bunu yazmamýn nedeni þu insanlar en ufak bir ümide sarýlýp koþuyorlar. tayyare piyangosu gibi 1 verip milyon almaya meyyaller. bir de elimizdeki parayý hemencecik devleþtirmeye çalýþmamýz var :

bakýn daha önceki TPAO, petrol vs dolandýrýcýklarýna... adamlar basýyorlar reklamý yapay zeka ile dayýyorlar sesi ama müthiþ getiriler vadediyorlar ( Denizlide biri 5.5 milyon kaptýrmýþ yenilerde okudum ve üzerinde düþündüm). konu komþudan, pangadan vs kredileri toparlayýp yatýrýyoruz. bankalar saf ya bize verdikleri kredileri kendileri bu yatýrýma yatýramýyorlar ya . önce 3 kuruþa iyi artýþlar veriliyor. bakýyor ki büyüyor çekilebiliyor neredeyse etraftaki herkes dalýyor. sonra bizim TPAO telefona çýkmýyor bir daha...

kimse size beleþ para vermez... kimse sizi sýfýrdan zengin yapmaz. 3 kuruþlarýnýz 5 kuruþ olur ama milyonlarýnýz milyar olmaz... arzlardan yapýlan kazançlar kimin cebine gitti sizce...bunlarý yazmamýn nedeni beklentiler ve getirilerin paralel olmasý ve makul beklentiler içinde olmak. ama kumar psikolojisi iþleyince , hele müthiþ bir kazanç peþine düþünce temkinimiz uçuveriyor... bu yüzden coin piyasasý bizde tuttu... nasýl olsa sürekli yükseliyor biz de alýr satarýz...

peki satamazsanýz ne olur? satamazsanýz ne olur? satamazsanýz ne olur?

Alarký satamazsam devam ederim temettü elde etmeyi beklerim... iþte bu yüzden bir deriden bir kaç post çýkarmaya çalýþtýðýmýz için saðlam þirketler ya çok pahalý ya da görülemiyor piyasa tarafýndan...aþýrý kar hýrsý gözleri boyadýðý için riskler görülemiyor ve gerçekler perdeleniyor...

piyasa bunu görebilir mi? hayýr. çünkü piyasada çok da akýllý adam yok. akýllý olanlar da ya perdelenmiþler ya da gereðinden fazla iþe odaklanmýþlar... enflasyon muhasebesinin geçmiþ bilançolarda saçmalýklar oluþturduðunu görmeye yeni baþladýlar tabii bu bilanço neymiþ diye bakanlar... adamlar yýllardýr zararda ve bedellide yüzen ZORENin karýný görünce þüphe bile duymadýlar...

iþte bu yüzden benim param piyasada herkese emanet edilemeyecek kadar deðerli ve B planým var. bu yüzden benim þirketim uçup kaçamýyor. piyasada trade deðil yatýrým mantýðý oluþtuðunda muhtemelen bir çok þirkette piyasa ile buluþacaðýz. o zaman da ya çok zaman geçmiþ olacak ya da biz artýk bu piyasaya dönüp bakmayacaðýz.

çok gevezelik ettim biliyorum ama baþka türlü bir çok þey anlaþýlmýyor. ALARK hýzla 1 dolar hisse baþý kara gidiyor, yakýnda ( bir kaç yýl sonra bu yakýn yarýndan sonra deðil) 1 dolarý hýzla geçecek ve 2 dolara doðru koþacak. o zaman piyasa uyanacak ya da yeni bahaneler bulacak. ben þirket ile elde ettiðiniz karý büyümeye harcamýyorsanýz temettü verin diyeceðiz...

zinhar yatýrým tavsiyesi deðildir.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,738
    düþüþ baþladýðý anda müptezel sahneye çýkýyor... yükseliþlerde nedense yok

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,738
     Alýntý Originally Posted by tovbekar Yazýyý Oku
    düþüþ baþladýðý anda müptezel sahneye çýkýyor... yükseliþlerde nedense yok
    neden yazdýðýmýn örneði "
    Ali Veli
    @AliVelibeli
    ·
    2h
    #ALARK bay babaaan geçmisine...baskent bile aciga satiþ dumenine giriyor...ne zikim kagit oldu. "

peki Baþkent ne yapmýþ 418 000 lot almýþ hiç satmamýþ... sizce neden bir insan bunlarý yazar?

bu arada Baþkentteki aða ise ve gerçekten bir kaç milyon lot alýcý ise güzel olur

Tübekar abem;
    Býrak gamlý baykuþlar istediklerini yazsýnlar.
    ellerinde 1 lot bile olmayan tipler de olabilirler.
    Sosyal medya kendini tatmin etmek için yazý yazan sahte tiplerle dolu. ali Veli imiþ.... Çakma bir isim..
    Engelle, geç....

Onlarýn yazdýklarýyla alarko ne çýkar ne de düþer...
    Haa onlarýn yazdýðýyla iþlem yapan var ise, kendi düþen aðlamaz.....

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,738
     Alýntý Originally Posted by 0101 Yazýyý Oku
    Tübekar abem;
    Býrak gamlý baykuþlar istediklerini yazsýnlar.
    ellerinde 1 lot bile olmayan tipler de olabilirler.
    Sosyal medya kendini tatmin etmek için yazý yazan sahte tiplerle dolu. ali Veli imiþ.... Çakma bir isim..
    Engelle, geç....

Onlarýn yazdýklarýyla alarko ne çýkar ne de düþer...
    Haa onlarýn yazdýðýyla iþlem yapan var ise, kendi düþen aðlamaz.....
    SN 101

Maalesef insanýmýz yatýrým yapmaktan çok bir anda zengin olmak isteyen insanlarla dolu... sadece finans sektörü deðil bütün reel sektör de bu tip insanlarla dolu. hemencecik zengin olacaðýz. galiba bu durum dizilerle çizgi filmlerle tetikleniyor...
    bir fikir buluyorsunuz ve sizi zengin ediyor. tamam bu mümkün ama bu fikri bulmak için yýllarca uðraþmanýz gerekiyor...
    sizi hemen bir þirkette CEO yapýveriyorlar. o da mümkün ama babanýzýn þirketi ise mümkün ve orada da batýrmanýzý engelleyecek önlemleri babanýz almaz ise aptallýk eder...

bu tweter alemi biraz raconu bozdu...mesela Ahmet Mergen bir çok insanýn rüyasýnda bile göremeyeceði bir kariyere sahiptir ve teknik analizde gerçekten ilk deðilse bile ilklerdendir. siz eskiden ona ulaþmanýz mümkün deðilken þimdi engelli deðilseniz klavyenin ucunda. sizi okursa hele de cevap verme lütfunda bulunur ise kendinizi bir halt zannetmeye hatta ona ayar vermeye baþlýyorsunuz...
    forumlarda da benzer þeyler vardý þimdilerde forumlar artýk moda deðil... kolay atýp tutmak...
    hatýrlarsanýz forumda bazý müyendisler vardý. Bu þirket aptal neden þu konuyu bilmiyor. iyi de bebem senin ayarýnýn kat kat üstünde 50 müyendis çalýþtýrýyor bu þirket. sence atlamýþ mýdýr? ya da sen yanlýþ biliyorsundur. bunu söylediðinizde küfürler baþlýyordu...

CEO þöyleymiþ... CEO hesap uzmaný. siz o sýnavýn ne olduðunu bilir misiniz? üstüne de kamu kurumlarýnda yöneticilik. Alarkoda yýllara sari çalýþma ve yöneticilik... bu adama hakaret etmek için sen kendini bir tartacaksýn... bre sen kimsin? kalibren nedir?þimdilerde buralarý okuyup farklý mecralarda cevap vermeye çalýþanlar ya da hakaretlerine devam edenler belki açýklarlar da öðreniriz kendilerinin çaplarýný...

bir de piyasanýn anlamadýðý aslýnda sadece piyasanýn deðil iþadamlarýmýzýn da anlayamadýðý bir þey var þirket kimliði ile sahibinin kimliði... þirket bir tüzel kiþiliktir. leylanýn ya da izzetin baþka þirketleri var ise bunlar ALARK deðil. Alvimedia kötü mü gitti bilinmez ama Alvimediada batýrýlan para elbet bir yerlerden ödenecektir... bizim þanssýzlýðýmýz hem Alatonlarýn hem de Dalia Garihin hisse satýþlarý... yanlýþ hatýrlamýyorsam % 6... bu sermayenin % 6 sý. halka açýklýk oranýna göre % 17 lere takabül ediyor. yanýlýyorsam düzeltin matematik bilgim maalesef zayýf... yabancýlarýn gittiði bir piyasada elbette piyasayý darmadaðýn edecekti ve etti...

bunu hesaplamalarý gerekiyordu. yatýrýmcý iliþkileri bunu raporlamalýydý. sizce raporladý mý yoksa onlara yaranmak için þirinlik maskesini mi taktý...

bütün olumsuzluklara raðmen þirket özkaynaklarýyla yatýrým yapmakta. borca batýk falan deðil. en son çaðdaþ batýk dediðinde þirket devleþiyordu ve enerjide dev oldu. baksanýza o kaynaklar ile 1.5 milyar dolara yakýn yatýrým yapacak. bunu göremeyenlere laf anlatmak zordur...

zinhar yatýrým tavsiyesi deðildir...

Sayfa 369/683 ÝlkÝlk ... 269319359367368369370371379419469 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •