birileri yazýyor biz de buradan aklýmýz yettiðince cevaplandýralým ya da biz de cevap olmasa da bildiðimiz doðrularý yazalým
""Köpeksiz köy bulmuþlar deðneksiz geziyorlar"Patron her türlü hýrsýzlýðý yapýyor bu tahtada.Baktý iþ çýðrýndan çýkýyor bilançoda kira gelirlerini hiç etmeye baþladý.Otel gelirlerini Attaþa peþkeþ çektiði biliniyor.
@spkgovtr
rüþvet mi alýyor ki üç maymunu oynuyor? #algyo #alark"
ALGYO ve ATTAÞ iliþkisi mal sahibi ve iþleten iliþkisidir. ATTAÞ belli bir meblað veriri ve eðer ciro belli bir miktarý geçerse cirodan da pay verir diye biliyorum... gerçekten küçük yatý5rýmcýnýn bilmesi gereken bir þey var. haddini bilmek... beyler bayanlar artýk iþletmeyi bu kadar biliyorsanýz çýkýn sahneye de oyununuzu görelim...
bunu alýntýlayan müptezel de muhtemelen beni dalkavuk olarak suçlayarak 2 yýldýr holdingde dönenleri ispatlarý ile sergilediðini iddia ediyor ki artýk normalliðinden þüphelenmeye baþlamak gerekir diye düþünüyorum... ne ispatý adam 2 yýldýr kendi müptezel fantazilerini yazmaktan baþka bir þey yazmýþ deðil ki... ne bilanço okumuþluðu var ne de bir kap ( bir ara Leyla Alatonu yönetim kurulu baþkaný falan diye ilan etmiþti, uyarýnca her zamanki çamurlar ... sanýrým bir kaç maddelik bir cevap verilmiþti kendisine...
ALARKta bir problem var... problem sadece ALARKta deðil mesela alaným olmamasýna raðmen Anadoluefeste de var. cirosunun 3 te birine fiyatlanan þirket diyor sn trendhound... düþünsenize býrakýn coca coladaki payýndan daha azýna fiyatlanmayý muhtemelen yýllýk karýna ya da yakýnýna deðiþim yapýlýyor ( bira bana ters olduðu için ayrýntýlý bakmadým ve kaynak da verdim ).
baþka problemler yok mu var... defalarca yazdým alýndýðý yýl halka 5 misli fiyatla açýlýp oradan da 3-5 misli çýkan þirketlerimiz de var... bir þekilde karlarý yüksek deyip bankalarý paylaþamayanlar Koç holding ve Sabancý Holding bilançolarýný göz ardý etmiyorlar mý?
ALARKta temel problem enflasyon muhasebesi. gerçi ondan önce de bir þekilde muhafazakar söylem nedeniyle koþan hisse fiyatýný gümbür gümbür düþürdüler... bu nedenle piyasa 2022 karýný görmezlikten geldi... Enflasyon muhasebesini tahmin edemediler ve mali iþler hala yönetimde devam ediyor... gerçi enflasyon muhasebesini yeni yeni anlamaya baþladý piyasa... bir problem de bizim fon yönetimlerinde... garip fiyatlandýrmalarýn peþine takýlmak zorunda hissediyorlar kendilerini... Eðer yabancý yoksa ki, yok piyasanýn fiyatlandýrmasýný esas almak zorundayýz. biz uzun vadeci olduðumuzu söylüyoruz. becerebilirsek bu olmadýðý iddia edilen zombi yatýrýmlarýn satýn alýnmasýný bekleyeceðiz...benim elim açýk. borsadaki bütün yatýrýmým ALARKta. tek hisse kimseye mal pazarlamak derdim yok ama yatýrýmýmý da korumak zorundayým. gerekirse yönetime raðmen... geçmiþte çaðdaþ aklýnýzý kiraya mý verdiniz deyip terkedip gitmiþti buralarý... muhtemelen bazý isimler tweterda nick deðiþtirp devam ederler. ama adamlar hasta mý yoksa baþka amaçlarý mý var bilmem...
ellerinde hisse yok varsa zaten bunlar gerçekten ne menem þeylerdir bilemem, ama sürekli kötülemede... bazýlarý kötülüklerini kusmayý alýþkanlýk ediniyorlar. yatýrýmcýyý koruyorlarmýþ... iyi de beyzade sen YYGYO da neden milleti uyarmadýn... tavanda SASA, Hektaþ seni neden ýrgalamadý. kapanan Bimexte kaç yazýn var... bunlara cevap verilecek mi hayýr... neyse hava soðuk dýþarý çýkmak mümkün deðil mecburen yazýyoruz istemeyen alsýn red listesine okumasýn. ha yanlýþým var ise düzelteyim ve özür de dileyeyim...
YTD
Ben kendi adýma senin yazýlarý okumaktan mutluyum tovbekar abi.
Sadece bu adamý neden ciddiye alýyorsun onu anlamýyorum.
Adamýn yorumlarý tiye alan yok. Okuyan yok. Cevap yazan yok. En güzel þekilde cezalandýrýlýyor çünkü umursayan yok. ( bu mesaj benim bu adam ile ilgili ilk ve tek cevabým). Galiba bir tek sen içerleniyorsun. Ben gülüp geçiyorum yazdýklarýna. Bazen güldürmüyor deðil.
Sen yatýrýmcýsýn abi. Bu adam ile munakaþa seni düþürür, onu yüceltir. Kendisi bile þirketin deðerinin bu olmadýðýný söylüyor. Yarin fiyat artsa ben artacak demiþtim diyecek. Yanar döner modu.
Nice güzel bilgi veren insan var. Bu herif ise her gün ayný þeyi saçmalýyor. Mesnetsiz hayali bilgiler. Herif tam olarak zenginin parasý züðürtü yorar modunda.
Sanane (Veya banane) patronun para ihtiyacýndan diyip geçiyorum ben. Benim için þirket önemli. Patrona ortak deðil alarkoya ortaðým ben..
Saygýlar.
sn ekseji,
teþekkür ederim, hiç olmazsa arada bþr okundupunu bilmek güzel geliyor gerçi bazen sn balabanlý gibi býktýk dense de gene de kaale alýnmak güzel...
pek Atalarýmýzýn ne dediðine bakmam ama bir þeyi kýrk defa söylersen olurmuþ deyimi aslýnda gerçeðe çok yakýn... kýrk defa yalan yazýlsa alýþýlýyor. sonra o yalanlar gerçeðin yerini alýyor. hele de canlarý yanan küçük yatýrýmcýlar feryatlarýna her tür yalan dolaný ekleyebiliyorlar. bu yüzden Alark hastaginde takip ve cevap önemli. mesela þahsýn o iðrenç fantazilerini yazmamasý benc3e yeterli. eleþtirsin gerçekten eleþtirsin. ama eleþtiriken bir þey koysun ortaya ve koyduðunun aslý olsun. biz de bir þeyler öðrenelim.
þirketin deðeri bu deðil dese de çakma holding, içi boþaltýlýyor vs demesi aslýnda manuplasyondur ve suçtur. bu suç için yönetimin ve SPK nýn bir þeyler yapmasý gerekiyor. eski çaðdaþ epey bir eleþtiriden sonra mal alýr ve susardý. ne zaman satar o zaman tekrar yerin dibiner geçirmeye çalýþýrdý. günümüzde hesaplarý izlemek çok zor deðil. asýl açýklayamadýðým acaba yönetimden birilerinin de iþine geliyor mu bu yazýlanlar...
Her þey tamam da bu þirketin 9 ayda 6 milyar gibi bir hasýlat üretmesinin izahatýný bulabilsem. Zira bu hasýlatsa üretilebilinen bu piyasa deðeri çok fazla buna
Yer Ýmleri